Şimdi Ara

Avea'dan Yeni Her Yöne Kamu Ekstra Tarifesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
11.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkdostun

Arkadaşlar öncelikle konuya hakim olan arkadaşlara teşekkür edip birkaç sorum var

1. ben avea sınırsız kamu tarifesindeyim(kamu çalışanı değilim) yaklaşık 9 aydır ve kız arkadaşımda avea polis hattı var..konuşmalarımın genelini polis hattını arayarak yapıyorum.. heryöne kamu ekstraya geçmek istiyorum ama sanırım önce başka bir operatöre geçmek zorundayım..diyelim ki turkcell e geçiş yaptım bunun için bir ücret ödeyecekmiyim??

2. turkcelle geçtikten sonra aveaya tekrar geçiş yapacağım için bir ücret ödeyecekmiyim?
    3. avea ya geçtikten sonra referans yolu ile kamulu olup 29 liradan heryöne kamu ekstra tarifesinden yararlanabilecekmiim?
    4. her yöne kamu ekstra tarifesindeyken polis hattı olan birisi beni ücretsiz arayabilecekmi?

sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum

Hat ve tarife konusunda bilgime güvenen ve bu konularda otorite olduğuma inanan biri olarak 1 haftadan fazla süredir sağlık sorunum nedeniyle forumlara katılamadım.
    Hergün,bütün operatörlerin kampanyalarını,değişikliklerini tarifelerini sitelerinden takip eden biriyimdir ama 1 haftadır bilgilerimi güncellemedim bel ağrımdan dolayı pc karşısında kalmadığım için.Bütün operatörler ve tarifeleri konusunda sorulan sorular konusunda hemen hemen tam bilgi sahibiyim aslına bütün başlıklardaki soruları incelediğimde.
    Sitelerde bulamadığım bilgileri,müşteri hizmetleri numaralarının başına 0212 koyup 0212 444 lü şekilde arayarak elde ediyorum,ücret de ödemiyorum çünkü GSM Mobile Eski Açık 49 t faturalı hat kullanıyorum.Burda tel numaramı verme imkanım varmı bilemiyorum,sanırım mantıken de vermek yasak olsa gerek,verme imkanım olsaydı arkadaşlar beni arardı yada ben arardım hemen kendilerini,bilgilendirirdim soruları konusunda.
    Alıntısını yaptığım arkadaşa cevap vermeye çalışacağım ki zaten burası forum olduğu için aynı türde sorusu olan herkese cevap vermiş oluyoruz.Avea kontörlü hat kullanıyordum,avea'ya zaten başka operatörden geçip heryöne 1500 dk bedava kazanmıştım,5 ay bitti bedavalar da bitmişti yani.Ben de,Avea ya bağlı takım operatörlerinden olan GSM Mobile Eski Açık 49 tl kampanyasından yararlanmak istedim.Duymuşsunuzdur,aslında tarife ücreti 60 tl idi,başka operatörden gelirsen 49 tl ama ben zaten avea da idim.Müşteri hizmetlerini aradım,(cüneyt çıktı telefona)birçok konuda iyi diyalog kurarak net bilgi sahibi oldum,çok iyi soru sormasını bilen biri olarak.Müşteri hizmetlerindeki Cüneyt Bey,başka operatöre geçip,hemen geri gelme taktiğimin işe yarayacağını söyledi,fikir benimdi bu arada.Ben de vodafone ye geçtim,3 gün durdum,hemen Avea GSMobile Eski Açık 49 tel tarifesine geçiş başvurusu yaptım.(4.günde 25 ocak sabahı geçtim).Fatura kesim tarifi 27 ocak olduğu için 2 günlük fatura olarak aylık olan 49 tl almadı avea benden.49/30=3,40 tl mantığıyla 3,53 tl aldı,çünkü ekstra sms harcamam olmuştu.Yani eğer ay içerisinde tarifeye geçtiyseniz aylık fatura 30 güne bölünüyor,kaç gün kullandınsa o geliyor.Bunu da yazdım ki benzeri sorular çok var forumda.Boşuna sonraki yazılarda aynı soru sorulmaması forumun kalitesini arttırır.
    Alıntısını yaptığım arkadaşımın son sorusuna da kısaca yanıt vereyim,vodafone de sadece kamu tarifesinde olanlar birbirini ücretsiz arayabilirken avea da tüm avea lılar ücretsiz arar.Böyle bir kalitesi avantajı var avea nın.Arkadaşımın durumu biraz riskli ve karnaşık ama yardımcı olabileceğim,herşeyi detayıyla anlatabileceğim bir durumda,ama yazım uzar.Avea nın heryöne kamu tarifesi ile kendi arasında sınırsız tarifesi farklı şeylerdir,kendi arasındaki kamu sınırsıza referansla katılabilirsin,ama diğer bazu heryöne kamu lara katılabilmen için kendin kamulu olman ve işyeri belgen olması lazım,buna dikkat lütfen.Ben bu konuda 2 hafta önce avea yı arayıp,heryöne diğer kamu tarifeleri içinde referans kampanyası yapmasının katılımı arttıracağını,başka operatörlerden gelişi arttıracağını anlattım.Başka öneriler de sundum,dikkate alınacak,ileteceğiz dediler.
    Yazının sonunda kişisel tecrübemle bir önerim olacak,eğer avea lı iseniz,başka operatöre geçip,2 gün sonra avea ya geri dönüp kampanyalardan yararlanmak istiyorsanız,vodafone yi kullanın basamak olarak.Turkcell in kendine ait ilginç kuralları var,bazen turkcell e geçersiniz,bir daha en az 1 ay avea ya geri dönemezsiniz,bence vodafoneyi kullanın basamak olarak.Konuşacak çok şey var ama zaman ve yer kısıtlı,hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 26 Nisan 2010; 3:25:31 >

• Arkadaşlar Turkcell'den kurtulmayı çok istiyorum ve bunu Kamu Ekstra tarifesine geçerek yapmak isteğindeyim, yalnız aklımdaki referans başka tarifede olduğu için planlarım suya düştü. Eğer mahsuru yoksa bir gönüllü benim için referans olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tikak

Arkadaşlar Turkcell'den kurtulmayı çok istiyorum ve bunu Kamu Ekstra tarifesine geçerek yapmak isteğindeyim, yalnız aklımdaki referans başka tarifede olduğu için planlarım suya düştü. Eğer mahsuru yoksa bir gönüllü benim için referans olabilir mi?

kardeş keşke öyle bir imkanım olsaydı seve seve referans olurdum sana
  • Ayın 6sında taşınan hattımın ilk faturası 30.83 TL olarak geldi arkadaşlar bilginize.

Bu tarifeye referansla abone olunmuyor arkadaşlar.Yok öyle birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: HRMNKY

Ayın 6sında taşınan hattımın ilk faturası 30.83 TL olarak geldi arkadaşlar bilginize.

Bu tarifeye referansla abone olunmuyor arkadaşlar.Yok öyle birşey

Hmm, detaylandırabilir misiniz? Referans tarifesi (Hepsibir ile aynı koşullar) nden mi ücretlendirilmişsiniz? Referans almış mıydınız? Faturanızda görüşmeler ve tarifeniz ne görünüyor?
  • Numara taşımada 3 Aralıkta Her yöne kamu tarifesine geçmiştim.3 gün sonra da bu tarifeyi görünce her yöne kamu ekstra tarifesine geçtim.Referans almadım numara taşıma ile kamu tarifesine geçmiştim.Faturam e-fatura olarak geliyor ancak sitesinde sorun var detaylara ulaşamıyorum.O yüzden yardımcı olamayacağım maalesef.
  • Çok teşekkürler hocam, düşünmen bile yeter.

quote:

Orijinalden alıntı: Xena_88

quote:

Orijinalden alıntı: tikak

Arkadaşlar Turkcell'den kurtulmayı çok istiyorum ve bunu Kamu Ekstra tarifesine geçerek yapmak isteğindeyim, yalnız aklımdaki referans başka tarifede olduğu için planlarım suya düştü. Eğer mahsuru yoksa bir gönüllü benim için referans olabilir mi?

kardeş keşke öyle bir imkanım olsaydı seve seve referans olurdum sana
  • Kağıt üstünde süper bir tarife, fakat AVEA çekmiyorki. Ankara'nın en merkezi semtlerinde dahi ne kesintisiz görüşme yapabiliyorsunuz, ne arayan size ulaşabiliyor ne de siz sıkıntısız arama yapabiliyorsunuz. Avea'nın adı var kendi yok. Telefonda çekim gücü full göstermesine rağmen AVEA ile kapsama alanı dışındasınız. Başkent Ankara da Ocak 2010 da bile bize bu sıkıntıyı yaşatıp cebimizde bir de Turkcell hat taşıtmak zorunda bırakan Avea ya ne desem az.
  • Her operatörün zayıf olduğu noktalar var, bunu genellemek doğru olmaz. Ben evimin her koşesinde Avea ile sorunsuz konuşurken, Turkcell ile sadec odamda konuşabiliyorum. Arkadaşım ise Bursa'nın merkezi bir yerinde sadece Avea kullanabiliyor evine gittiğinde. Kapıdan girince şebeke sıfır oluyor. Baz istasyonlarına bağlı bir sorun ile alakalı bir olay olsa gerek. Şahsen ben Avea'nın çekmediği bir yere denk gelmedim şuana kadar. Avea ile şebeke sorunu yaşamayanlar için ideal bir tarife diyelim en iyisi biz buna :)

quote:

Orijinalden alıntı: pampilo

Kağıt üstünde süper bir tarife, fakat AVEA çekmiyorki. Ankara'nın en merkezi semtlerinde dahi ne kesintisiz görüşme yapabiliyorsunuz, ne arayan size ulaşabiliyor ne de siz sıkıntısız arama yapabiliyorsunuz. Avea'nın adı var kendi yok. Telefonda çekim gücü full göstermesine rağmen AVEA ile kapsama alanı dışındasınız. Başkent Ankara da Ocak 2010 da bile bize bu sıkıntıyı yaşatıp cebimizde bir de Turkcell hat taşıtmak zorunda bırakan Avea ya ne desem az.

• Şu ana kadar ne yöne kaç dakika kullandığımızı nasıl öğrenebiliyoruz?
  • İki abim memur, çok güzel bir hizmet memurlar için. 1600 dakika zaten konuşmaylada bitmez. Acaba kalan dakikalar gelen aya aktarılıyormu?
  • Malesef devretmiyor.
  • referans ile tarifeye geçişin önünün açık olup olmadığını biri söyleyebilir mi?

bir ara biriniz "ben sınırsız kamu aldım bireysel olarak (öyle bir opsiyon var), sonra da online işlemlerden tarife değiştirdim oldu" gibi birşeyler yazmıştınız böyle bir mümkünlük durumu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pampilo

Kağıt üstünde süper bir tarife, fakat AVEA çekmiyorki. Ankara'nın en merkezi semtlerinde dahi ne kesintisiz görüşme yapabiliyorsunuz, ne arayan size ulaşabiliyor ne de siz sıkıntısız arama yapabiliyorsunuz. Avea'nın adı var kendi yok. Telefonda çekim gücü full göstermesine rağmen AVEA ile kapsama alanı dışındasınız. Başkent Ankara da Ocak 2010 da bile bize bu sıkıntıyı yaşatıp cebimizde bir de Turkcell hat taşıtmak zorunda bırakan Avea ya ne desem az.

Ben bu yazıyı samimi bulmuyorum,diğer okuyanlar bana katılırmı bilemiyorum.Ak ile Kara yı iyi ayırt edecek kadar yetişkin insanlarız,kararı kendimiz vererek kötü amaçla yapılan karalamaların önüne geçebiliriz.Söylemek istediğim:bazı turkcell ve diğer operatör çalışanları her nedense,ne kazanacaklarsa, bilinçli olarak haksız ve asılsız yere Avea ya suçlamalar yöneltmekteler.Bu suçlamaların başında çekme kalitesi olmakta ki bu asılsızdır bana göre.Bu sitenin birçok başlığında ve yazısında göreceğiniz üzere,Avea nın çekme ve konuşma kalitesinin özellikle istanbul ve ankarada,eskişehir de birçok büyük şehrimiz de sorunsuz olduğunu okuyacaksınız.Lütfen fedakarlık yapın ve cep telefonları ve hatlarla ilgili diğer yazıları arayın bulun okuyun; daha önce yıllarca turkcell kullanmış olanlar ve şu an Avea kullananlar neler yaşamışlar,neler yazmışlar okuyun.Forumda Turkcell konusunda ne kadar çok şikayet olduğunu,Avea hakkında ise kalite olarak turkcell den farkı olmadığını yazdıklarını göreceksiniz.Benim ricam,sırf basit beklentiler amacıyla asılsız yere bir firmayı karalamayalım.Forumda bu tür yazılarla karşılaşan arkadaşlarımızın da iyi analiz ederek karar vermelerini umuyorum.Ben avea çalışanı yada avukatı değilim ama bilinçli yaşamayı,arkadaşlarıma da bilgimi düşüncemi yansıtmayı severim.

• avea fatıra limitlendirme gibi birsey var mı ? kotu bir surprizle karsılasmamak icin yani..meseka bu ay 50 tl den fazla gelmesin gibi...
    bir de avealılar yaptıgım gorusmelerin ne kadar surdugunu aveanın sitesinden goremiyorum..takip edebilen arkadas varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan1500

avea fatıra limitlendirme gibi birsey var mı ? kotu bir surprizle karsılasmamak icin yani..meseka bu ay 50 tl den fazla gelmesin gibi...
    bir de avealılar yaptıgım gorusmelerin ne kadar surdugunu aveanın sitesinden goremiyorum..takip edebilen arkadas varmı ?

1-öyle bir limit yok
    2-avea online dan sadece diğer operator dakikkası görubuyor
  • arkadaşlar 29 ocak cuma günü bu tarifeye geçiş işlemi için başvuru yaptım. hala bilgilendirme mesajı gelmedi. 6 gün oldugunu biliyorum yasal sürecin. ben hala niye gecemedim acaba? bu arada turkcellden geciş yapıyorum aveaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: overdozz

arkadaşlar 29 ocak cuma günü bu tarifeye geçiş işlemi için başvuru yaptım. hala bilgilendirme mesajı gelmedi. 6 gün oldugunu biliyorum yasal sürecin. ben hala niye gecemedim acaba? bu arada turkcellden geciş yapıyorum aveaya.

Kimlik bilgilerinde çakışma yoksa,fatura borç konusunda sorun yoksa sorun çıkmaması lazım.Bazen avea bayisindeki çalışanlar hata yapabiliyor,bayiye yada herhangi bir avea bayisine gidin durumu sorun.Onlar ekrandan bakıp durumu söylüyorlar.0212 4441500 ü arayarak da sorabilirsiniz.Belki evrak kabul edilmemiştir. Bu arada vergiler dahil vereceğiniz ücret ve tarifenizin tam adı nedir?Hangi ilden ve semtten yazıyorsunuz.Hattınız açıldıktan sonra durumu,çekme,konuşurken ses kalitesi durumunu da yazarsanız,yazarken yerinizi de söyleyebilirseniz bize katkısı olur.

• Avea "Her Yöne Kamu Ekstra" tarifesine 2 hattım için yarın sabahtan itibaren geçiş yaptım. İnşallah pişman olmam. Aşağıdaki sorularıma cevap verecekler için Teşekkürlerrr

-Buu serviste kalan dakikalarımızı nasıl öğreniyoruz bunun için ücret alıyorlarmı?
    -Cepten internet bağlantı ücretleri ne kadar?
    -Faturaya KDV ve ÖİV dahil 29 TL denmiş, aldıkları başka vergi varmı acaba?
    -Ayrıca bu tarifenin standart bir hesap kesim tarihi varmı ve o tarih nedir?
    -Birde faturalı hatta geçtiğim içim ilk seferde aldıkları toplu fatura vergi gibi para alacaklarmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asavas -- 4 Şubat 2010; 11:06:07 >
  • 1. Duyduğuma göre Online İşlemlerden sadece diğer operatörlere olan konuşma süreleri görünüyormuş, avea içi görünmüyormuş.

2. Böyle paket tarifelerde cepten internet işin girme derim. İlla gireceksen kenarda bunun için başka bir hat bulundur. Pişman olabilirsin.

3. Yok, ama telsiz kullanım ücreti adı altında ekstradan 1-2.5 TL ücret alabilirler.

4. Onu sen belirleyebilirisin, sonuçta herkezin eline farklı zamanlarda para geçiyor.

5. 31.10 TL gibi bir vergi var faturalıya geçildiğinde, ama onu da 12 taksit halinde alıyorlar diye biliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: asavas

Avea "Her Yöne Kamu Ekstra" tarifesine 2 hattım için yarın sabahtan itibaren geçiş yaptım. İnşallah pişman olmam. Aşağıdaki sorularıma cevap verecekler için Teşekkürlerrr

-Buu serviste kalan dakikalarımızı nasıl öğreniyoruz bunun için ücret alıyorlarmı?
    -Cepten internet bağlantı ücretleri ne kadar?
    -Faturaya KDV ve ÖİV dahil 29 TL denmiş, aldıkları başka vergi varmı acaba?
    -Ayrıca bu tarifenin standart bir hesap kesim tarihi varmı ve o tarih nedir?
    -Birde faturalı hatta geçtiğim içim ilk seferde aldıkları toplu fatura vergi gibi para alacaklarmı?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.