Şimdi Ara

Avermedia A706 sadece trt kanallarını gösteriyor? Yardım!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: çerkez

Arkadaşlar, kardeşler. Ben şark görevi için Mardin de bulunuyorum ve merkezi bir yerde değilim. Bulunduğum binada merkezi uydu sistemi var ve PC için Avermedia (A706) uydu kartı aldım ancak bir türlü ayarlayamadım. AverTV yi de kurdum ProgDVB nin son sürümlerinden birini de. Turksat2A-3A yı seçtim ama kanal taratıyorum hiçbir şey çıkmıyor. Merkezi sistem dağıtıcısının resmini çektim. Bana yardımcı olursanız çok mutlu olucam. Burda vakit ya int.le ya da TV yle geçiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. (WinXP SP3 ve Win7 Ultimate 64bit işletim sistemi kullanıyorum)

Teamviewer varsa, uzaktan yardım edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: malcolm58

Kardeşim o programdan haberim yok malesef. İşim zor mu :(
  • quote:

quote:

o zaman
    20-30 dakikada bi arşiv hazılayıp özelden sana yollayayım, içinde tüm talimatlar mevcut olur ona göre kurulum yaparsın ;)
  • quote:

quote:

quote:

o zaman
    20-30 dakikada bi arşiv hazılayıp özelden sana yollayayım, içinde tüm talimatlar mevcut olur ona göre kurulum yaparsın ;)

Valla süper olur kardeşim şimdiden ellerine sağlık :)
  • quote:

Özelden gönderme izni yokmuş
    burdan indirebilirsin

http://www.dosya.tc/server4/ZPjMov/DVBViewerProv4.5.0.0.zip.html
    talimata göre kurulum yaptıktan sonra hazır Türksat kanal listesini import edebilirsinz (Channels -Channels Editor penceresinde CTRL- I'ya basarak arşiveki ini dosyasını import edebilirsin)

Mpeg2 kodek sorunu yaşayabilirsin.
    onuda burdan
    http://depositfiles.com/files/idrnsyw53

indirip kurduktan sorna DVBviewer'da Settings - Options - Directx- VideoA bölümünde Mpeg2'yi Nvidia olarak seçeceksiniz

diğer tavsiyem, kurulumdan sonra Options - TV + Radyo'yu seçtiğinde sağda Popup Channel list seçeneğinde çentik olsun, ve Browse in MiniEPG seçeneğindeki çentiği de kaldırmanı öneririm

sorun yaşadığn yerde yardımcı olurum ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolm58 -- 5 Ekim 2011; 23:04:46 >

• quote:

quote:

Özelden gönderme izni yokmuş
    burdan indirebilirsin

http://www.dosya.tc/server4/ZPjMov/DVBViewerProv4.5.0.0.zip.html
    talimata göre kurulum yaptıktan sonra hazır Türksat kanal listesini import edebilirsinz (Channels -Channels Editor penceresinde CTRL- I'ya basarak arşiveki ini dosyasını import edebilirsin)

Mpeg2 kodek sorunu yaşayabilirsin.
    onuda burdan
    http://depositfiles.com/files/idrnsyw53

indirip kurduktan sorna DVBviewer'da Settings - Options - Directx- VideoA bölümünde Mpeg2'yi Nvidia olarak seçeceksiniz

diğer tavsiyem, kurulumdan sonra Options - TV + Radyo'yu seçtiğinde sağda Popup Channel list seçeneğinde çentik olsun, ve Browse in MiniEPG seçeneğindeki çentiği de kaldırmanı öneririm

sorun yaşadığn yerde yardımcı olurum ;)

Kardesim, dediklerini yaptim kanal listesini de actim ama sinyal 0. Merkezi uydunun kutusunun resmini cekmistim ilk mesajima ekledim bi bakar misin?

Markasi: Atlanta Digital. ATL 10/16 S
    Frequency: 47-862 950-2200 mhz
    Top loss: 0 (+/-2) -2 db
    Trunk loss.-4 -5 db
    Output power: 100 95 dBuV
    Sat/Sat: 30 dB
    Terr/Sat: 40 dB

• Dostum 4 gündür uğraşıyoruz çözemedik problemi. Denemediğimiz yöntem kalmadı. yeni aldık kartı elimizde patladı. eğer olumlu bi gelişme olursa burdan paylaşırız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emretutar

Dostum 4 gündür uğraşıyoruz çözemedik problemi. Denemediğimiz yöntem kalmadı. yeni aldık kartı elimizde patladı. eğer olumlu bi gelişme olursa burdan paylaşırız.

Diger markalarda da (mesela skystar)bu sorun yasaniyor mu acaba? Eger sorun yoksa iade edelim 10 gun icinde kosulsuz iade hakkimiz var yanilmiyorsam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emretutar

Dostum 4 gündür uğraşıyoruz çözemedik problemi. Denemediğimiz yöntem kalmadı. yeni aldık kartı elimizde patladı. eğer olumlu bi gelişme olursa burdan paylaşırız.

Diger markalarda da (mesela skystar)bu sorun yasaniyor mu acaba? Eger sorun yoksa iade edelim 10 gun icinde kosulsuz iade hakkimiz var yanilmiyorsam.

Skystarı hiç araştırmadım. ama tv kartlarında böyle bi problem olduğu biliniyormuş yani merkezi sistem uyumsuzluğu..
  • valla bayağı bi uğraştık @emretutar kardeşimizle

anca lnb eşik değerini 11700 den 12700 yapınca bazı kanallarda sinyal geldi 22khz tone kapalı oldu bu ayarla
    kartın yerini felan değiştirdik ayarlara dokunmadık ama sinyal minyal kalmadı ortada
    bi dahada geri gelmedi kanallar zatı

tv kartları gerçekten narin cihazlar recevierler gibi güçlü donanımları yok ucuz malzeme ve maliyet yüzünden anlamsız sorunlar çıkartabiliyor.
  • A700 de var bende... Skystar S2 de var...

Merkezi sistemde, kablolama desen vasat, en ucuz malzemeler kullanılmış, LNB'nin tekinin Horizontali bozuk..

A700'ü 2007'den beri kullanırım.

kendi balkondaki piyasadan 5 liraya taktığım LNB ile de kullandım bu kartları.
    Tüm bu olumsuzlukara rağmen, kart kaynaklı hiçbir sorun yaşamadım arkadaşlar....
    Ama ne hikmetse internette düzgün kullandırabildiğim kişi sayısı çok az :)

ya da demek ki AverMedia'da modelden modele de çok fark ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolm58 -- 6 Ekim 2011; 17:59:57 >
  • quote:

A700 de var bende... Skystar S2 de var...

Merkezi sistemde, kablolama desen vasat, en ucuz malzemeler kullanılmış, LNB'nin tekinin Horizontali bozuk..

kendi balkondaki piyasadan 5 liraya taktığım LNB ile de kullandım bu kartları.
    Tüm bu olumsuzlukara rağmen, kart kaynaklı hiçbir sorun yaşamadım arkadaşlar....
    Ama ne hikmetse internette düzgün kullandırabildiğim kişi sayısı çok az :)

ya da demek ki AverMedia'da modelden modele de çok fark ediyor.

modelden modele farkı kullanılan chipler yüzünden tuner/usb,pci decoder/demodulator farkından dolayı
    üreticiler hep aynı marka chip kullanmıyor uyumsuzluk yada şu modelde oldu bunda olmadı sebebi bu

çok fazla çeşitlilik var içine ucuz işçilik felan eklenince olan oluyor.

• @malcolm dostum, kartı almadan önce konu açtım "acil tavsiye" diye.(http://forum.donanimhaber.com/m_53183546/tm.htm ) Keşke orda böyle uyarılar gelseydi. Tv alacağıma kart alırım dedim yine zarar oldu :(
  • Simdi ne yapmak lazim, kart iptal mi?
  • Windows 7 Kullanıyorsanız ve sp1 kurulu ise Avermdia Avertv 6 yı değil Avermedia Aver Tv 3d yazılımını indirip kurun.

Avermedia Aver Tv 3d
  • @Çerkez, Merkezi sistemden bağımsız, kendin LNB + 90'lık bi çanak alabilirsen o şekilde kullanabilirsin, (eğer ki sorun Merkezi sistem uyumsuzluğuysa)
  • Dostum elimde skystar3 vardı onda da hiçbir kanal bulamamıştım kartın bozulduğunu ya da yandığını düşünerek alelacele bunu almıştım. Aygıt yöneticisinde de ağ bağdaştırıcılarında da skystar3 görünüyor. Kart yanmış olsa da böyle görünme ihtimali var mı? Eğer öyle değilse vakit geçmeden Avermedia yı geri yollayayım elimde skystar3 kalsın
  • quote:

Dostum elimde skystar3 vardı onda da hiçbir kanal bulamamıştım kartın bozulduğunu ya da yandığını düşünerek alelacele bunu almıştım. Aygıt yöneticisinde de ağ bağdaştırıcılarında da skystar3 görünüyor. Kart yanmış olsa da böyle görünme ihtimali var mı? Eğer öyle değilse vakit geçmeden Avermedia yı geri yollayayım elimde skystar3 kalsın

bu tv kartlarının 2 türlü driveri oluyor. tabi her modelde olmayabiiliyor kimisinde sadece tek tip olabiliyor. yada tek driverla 2 türlü destek verilebiliyor.
    biri native(WDM) denilen driver eğer onu yüklerseniz. kart ağ bağdaştırıcı olarak görülür.
    ama bda driverini yüklerseniz ses ve oyun kumandaları bölümünde görünür.

mesela yeni aldığınız avermedianın tek driveri var ama 2 türlüsüne de desteği var avermedia kartı sizde hem ağ bağdaştırıcı hemde ses ve oyun kumandası bölümünde görünmesi lazım

neden 2 çeşit olduklarını açıklayayım

native(WDM) olanlar kendine özgü programlarla çalışması için daha uyumludur. eğer ki başka bir programla denerseniz kendi sürücü filtresi olmadan başka programlarla çalışmazlar onu eklediğiniz de kart çalışabilir

bda driveri bu noktada devreye giriyor. genel bir sürücü uyumu için bütün programlarda çalışması için tasarlanmış sürücü tipidir. ek birşey gerektirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 8 Ekim 2011; 15:19:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

@Nuke dostum yanlış anlattım galiba. Skystar3, Avermedia dan önce takılıydı ve tanınma konusunda bi sıkıntısı yoktu "ağ bağdaştırıcıları" ve "ses ve oyun kumandaları" kısmında Skystar3 şeklinde görünüyordu. Ama bir türlü kanal bulamadım taramalarda. Sonra Aver i aldım, apar topar onu kurdum. Aynı şekilde o da hem ağ bağdaştırıcılarında hem ses ve oyun kumandaları kısmında Avermedia şeklinde görünüyordu ama yine kanal bulamadım. Sonra aklıma Skystar3 ün sağlam olabileceği ihtimali geldi. Şimdi merak ettiğim; eğer kartın tuneri yanmış olsa ya da bozulsa yine aygıt yöneticisinde görünür mü? Ben Avermedia yı geri vermeyi ya da olmazsa 2. elde satmayı düşünüyorum.
  • tuner bozulsada driver yüklenebilir kartın sağlamlığını normal çanakla deneyerek anlayabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.