Şimdi Ara

Avermedia DVB-S PRO ve ProgDVB kurulum rehberi(şifreli kanalları da çözebilsem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
14.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun bir süre DVB-S kartlarını inceliyorum. Avermedia DVB-S PRO ve Sky Star II arasında karar verememiştim. Ancak avermedia yı yazılım desteğine güvenerek aldım. kartımdan memnunum. bir arkadaşımda gördüğüm Sky Star II den iyi diyebilirim.

araştıma yaparken forumlarda gördüm ki Sky Star II çok populer bir DVB göstericisi olan progDVB ile özdeşleştirilmiş. ancak ben kartımda progDVB yi sorunsuz bir şekilde kullanabildiğimi gördüm. bu yönü ile Avermedia DVB-S PRO nun Sky Stardan aşağı kalır bir tarafı yok.

aşağıda kurulumu nasıl yaptığımı anlatıyorum; avermedia DVB-S üzerinde ProgDVB ile şifreli kanalları çözme konusunda da bir arkadaşımız yardımcı olursa çok mutlu olurum

AvermediaDVB-S PCI kartları için progDVB Kurulum Rehberi
    NOT: Bu döküman aşağıdaki iki ürün için oluşturulmuştur:
    1. AVerTV DVB-S Hybrid+FM (A700)
    2. AVerTV DVB-S Pro (A700)
    Dökümanda A700 terimi yukarıda belirtilen iki ürün için kullanılmıştır.

Adım 1: Avermedia A700 sürücüsü düzgün bir biçimde kurulmalıdır . sürücü versiyonu V3.5.0.38 den daha yüksek olmalıdır. Sürücünüz daha eski bir versiyona sahip ise, en güncel sürücüsünühttp://www.avermedia.com linkinden temin edebilirsiniz.

Adım 2: ProgDVB nin en güncel sürümünü (http://www.progdvb.com) linkinden edinebilirsiniz. Ben bu makaleyi hazırlarken V4.85.3 ü kullandım.

Adım 3: Kurulumu başlatmak için ProgDVB4.85.3FullInstall.exe dosyasını çalıştırınız ve kurulum yönergelerini takip ediniz.
    Adım 4: Aşağıdaki diyalog penceresi göründüğünde, AVerMedia A700 DVBS ürününüz için “AverMedia A700” ün seçili olduğundan emin olunuz.

Adım 5: Kalan basit kurulum adımlarını takip ederek tamamlayınız.
    Adım 6: ProgDVB yi çalıştırınız.
    Adım 7: Select Settings -> DiSEqC i seçtiğinizde, aşağıdaki “Set position and DiSEqC settings” diyalog kutusu görünecektir. Uydu ekipmanlarınıza göre, Bu diyalog kutusundaki ayarları düzgün bir biçimde yapılandırınız. Birden fazla LNB kullanmıyorsanız veya birden fazla uydu yayın kaynağını gösterecek ekipmana sahip değilseniz “none” seçeneğini seçiniz.

Adım 8: Aşağıda gösterildiği gibi “Channel list” -> “Channel search” -> şeklinde devam eden seçenekler seçilir. Burada göreceğiniz seçenekler Adım 7 de yapmış olduğunuz ayarlara göre değişiklik gösterebilir.

Adım 9: Aşağıdaki diyalog penceresi görünecek ve kanallar taranmaya başlanacaktır.

Adım 10: Tarama işlemi sonlandırıldığında , ProgDVB nin solundaki panel kanal listesini gösterecektir. Bir kanal seçerek yayınları izlemeye başlayabilirsiniz.

Döküman Avermedia AverTV DVB-S PRO sahiplerine hayırlı olsun.

Avermedia progDVB ile oldukça kolay bir biçimde kurulabiliyor. Bence şifreli kanalların kırılması konusunda hiçbir eksiği yok. ancak ürünü yeni almış olmam dolayısı ile bu tip konulara çok aşina olmadığı söylemeliyim.

Şifreli kanallarında izleyebilecek duruma getirilmesi konusunda uzman arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum...

• öncelikle hayırlı olsun ve bu konuları bilmeyen arkadaşlar içinde yararlı olur sanırım ,şifreli kanaları özelikle yabancı kanaları izlemek için bazı programlara yani pulgin denen emilatör tarzı olan programcıklara ihtiyacın var ve bunları ve nasıl yükleyip kulanman gerektiğini şu site ve benzerlerinden öğrenmen gerek yalnız ilk başta biraz karışık gelebilir zamanla alışırsın.. http://www.turkeyforum.com/satforum/forumdisplay.php?f=257

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüküm -- 2 Eylül 2007; 19:10:38 >
  • Bende de var Aver Media
    Alalı 1 sene oldu

Kendi programı hiç bir işe yaramıyor
    Listeleme yapamıyorsun
    Yapmaya çalışsan sıra karışıyor

Ben Aver aldığıma pişmanım
    Aver analog yayında iyi ancak dijitalde işe yaramaz
    Prog DVB programı kulanıyorum
    O da bazen sorun çıkartıyor ancak PC deyken bir kaç kanal izliyom
    Çok uğraştım ama nafileee

SAKIN AVER almayın çok öven varsa illede almak isterse satayım benimkini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 3 Eylül 2007; 1:22:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiSKE

Bende de var Aver Media
    Alalı 1 sene oldu

Kendi programı hiç bir işe yaramıyor
    Listeleme yapamıyorsun
    Yapmaya çalışsan sıra karışıyor

Ben Aver aldığıma pişmanım
    Aver analog yayında iyi ancak dijitalde işe yaramaz
    Prog DVB programı kulanıyorum
    O da bazen sorun çıkartıyor ancak PC deyken bir kaç kanal izliyom
    Çok uğraştım ama nafileee

SAKIN AVER almayın çok öven varsa illede almak isterse satayım benimkini

GÜZEL SERZENİŞTE BULUNMUŞSUN AMA GEREK BU FORUMLARDA OLSUN GEREK DİĞER SADECE DİJİTAL UYDU FORUMLARIDA OLSUN Kİ ( BİRÇOK FORUM GEZDİM ) BU DİJİTAL UYDU VEYA DİJİTAL PC TV KARTLARI OLSUN HER HANGİ BİR- MARKADA -BİR ÇOK PROBLEMLE KARŞILAŞAN İNSAN VAR BU SORUNLARDA HİÇ BİTMEZ MALESEF BİR MARKA GÖRMEDİMKİ TÜM KULANICILARI MEMNUN ,ŞİKAYETSİZ PROBLEMSİZ AMA BENDE -İNCA -ALMAYINDA NE ALIRSANIZ ALIN DİYORUM..

• 4 sene Aver analog kullandım iyiydi
    Herhalde dijitalde de iyidir diye balıklama daldım
    Sonuç hüsran oldu

Ben de dijital forumların hepsini bilirim
    % 90 SKYSTAR tavsiye ediyorlar
    Kullanmışlığım yok
    Elimdekini elden çıkarırsam sky deneyceğim
    Bu aralar yoğunluktan fırsat da bulamıyorum
  • Ben de aynı hatayı yaptım.
    Analog Avermedia dan çok memnundum. Artık dijitale geçmenin zamanı gelince forumlarda biraz araştırdım SS2 ve SS3 ün iyi olduğuna karar verdim.
    Özellikle SS3 çok istiyordum. Bursa'da zor buldum SS3'ü. Bulduğum yerde tam alacaktım ki satıcı "yok SS3 iyi değil, hiç alan olmuyormuş, sorunluymuş" diye zorla beni Avermedia DVB-S Hybrid'i almama ikna etti.
    3-4 gündür Avermediayı kullanıyorum. Pek memnun kalmadım. ProgDVB ile uğraşıp duruyorum.
    Kısa zamanda SS3 ü deneyeceğim.
  • ss3 bir türk firmanın icadı umarım bunuda biliyorsundur....yani skystar2 nin üreticisi technisatın ss3 diye bir kartı yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de Avere güvenip alanlardanım maalesef. Bir dikiş tutturamadım. Rezalet bir yazılımı var. Kanal taramayı bile tek bir transponder aralığında yapmıyor. Listeyi verip komple taratabilirsin ya da hazır dosyalardan import edebilirsin. Ama yeni bir kanal eklenmiş veya yeri değişmiş deyip tek kanal taratması yapılamıyor. ProgDVB'de de epey sorunlar yaşamıştım ama 1 sene geçti tam olarak hatırlamıyorum. Arada bir kayıt ve mevcut kanalları izlemek için kendi yazılımını kullanıyorum. Üzerine düşüp ilgilenemedim fazla. Fakat konuyu açan arkadaşın anlattığı versiyonlarla kuracağım en yakın zamanda ProgDVB'yi bir de bu şekilde deneyelim bakalım.
  • Yazılımını beğenip beğenmemeniz ondan ne beklediğinize bağlı birazda. Bence bir defa uydu ekipmanını kurup yalnızca Türksat yada hotbird izleyecek biri çok basit ve stabil bu programla idare edebilir.

ancak konuya meraklı iseniz ki bende öyleyim o zaman progDVB yi kullanabilirsiniz. Ben yukarıdaki eleştirilere katılmıyorum. Çünkü kartı kullanıyorum ve oldukça memnunum. Arkadaşımın kullandığı SkyStar daki kanallar birebir çıkıyor ve sağlıklı çalışıyor.
  • tozdem, yaptığın çalışma aver kullananlar için çok yararlı bir çalışma olmuş ben aver kullanmıyorum ama yine de teşekkürler, averin çok performanslı olduğu konusunda sana katılamadığımı bilmeni isterim, bu konuda tiske arkadaşımıza %100 katılıyorum, progdvb sorun değil bütün tv kartları iyikötü progdvb'yle çalışıyor zaten. türksatta kanal taramada ne kadar sürüyor ve toplam kaç kanal bulabiliyorsun, bir de 2000 sembol oranlı bir kanaldan diğerine kaç saniyede geçiyorsun bunlar önemli. avermediyayı ben de denedim türksat kanal tarama işlemini 45 dakikadan önce bitirmiyor kanalların ancak onda birini bulabiliyor 2000 sembol oranlı kanallarda kanal geçişleri kullanıcıya eziyet verecek kadar yavaş, tabi şu var hiçbir başka kartı denememiş biri kıyaslama yapamadığı için durumun farkına varamıyor, demek ki dijital yayın böyle birşey şeklinde düşünüyor. ben benim kartımla türksatı progdvb ile 11-12 dakikada taratıyorum 200 küsür tv kanal buluyorum, kullandığım kart altdvb programıyla yakın zamanda çalışmaya başladı onda da kanal tarama 6 dakika 210 tv kanalı kanal geçişleri 1-2 saniye arası. aver'i skystar2'nin performansına ulaşabilmesi imkansız, benim kullandığım ürün ise skystar2'den de üstün, bu kullanıcıların yorumlarından anlaşılıyor.

tüm bunlar senin yaptığın çalışmanın değerini asla düşürmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgerrard -- 13 Eylül 2007; 1:10:51 >

• evet arkadaşlar siz gene de skystar 2 den vazgeçmeyin derim...
  • Ben karşılaştırma imkanı da buldum aslında. saymadım kanal adetlerini ama 180 er küsür gibi bir rakam da hatırlıyorum her iki kart içinde. benim averTv de kanalları 15-18 dakika arasında buluyor. açıkcası 20 dk yı hiç görmedim. 2000 lerde olan bir kanaldan diğerlerine geçişi ise hiç dikkat etmemiştim buna bakacağım. elbette gözlemlerinize saygı duyuyorum. benim merak ettiğim bir konuda şifreli kanallardı aslında. Legal bir konu değil ama yardımcı olunursa çok sevinirim.
  • avermedia ile 180 tv kanalı buluyorsan helal olsun, türksattaki tüm kanallardan bahsetmiyorum, tv kanalı olarak, iki sene önce arkadaşımın satın aldığı aver kart ile tarama 52 dakika sürmüştü progdvbde toplam da 6 kanal bulmuştu. kanal geçiş hızı kanal bulma konusun dışında sıkıntı yok onu biliyorum,www.dvbskystar.com adresinden vplug, s2emu ve softcami indirip plugin klasörüne at tamamdır bunlarda otomatik şifre güncelleme özelliği var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.