Selam arkadaşlar,AVG Free Edition kullanıyorum.Bugün AVG resmen deli etti beni.Ares.exe'yi truva atı olarak görüyor.Uzun zamandır Ares kullanıyorum ama böyle bir sorun bugün ilk defa karşıma çıktı.Ares'in eski sürümleri de kurmayı denedim,ama kurulum biter bitmez Ares.exe'yi karantinaya alayım mı diye uyarı veriyor hemen.AVG'nin resmi forumlarına baktım,aynı sorunla karşılaşan insanlar var,yalnız bana özgü bir sorun değilmiş bu.Hem AVG,hem de Ares kullanan arkadaşlar böyle bir sorunla karşılaştılar mı acaba?
Not:Ayrıca "bak şu anti-virüsü kur,bak bu anti-virüs süperdir,şu anti-virüsü de bir dene istersen" gibi önerilerde bulunmazsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler...
Maalesef çoğu antivirus programı çoğu p2p yazılımını truva atı/zararlı yazılım olarak görüyor.. Örneğin; ben de aynı sorunu Bearshare ile yaşamaktayım.. Avg yi bir dönem yaklaşık 2 haftalığına kullanmıştım o nedenle ayarlarıyla ilgili kesin bir bilgi veremeyeceğim.. Fakat real time protection ve scanning ayarlarında exceptions veya türkçeyse istisnalar kısmı mutlaka vardır.. Ares.exe yi bu listeye eklerseniz sorun kalmayacaktır.. Yükleme bittiğinde direk siliyor demişsiniz o halde yüklerken antivirus programınızı devre dısı bırakın dediğim gibi aresi exceptions list e ekleyin sonra antivirus programınızı tekrar aktif hale getirin sorun kalmayacaktır diye düşünüyorum.. Bildiğim kadarıyla ares zararlı bir yazılım değil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme