Arkadaşlar boş yere birbirinizin kalbini kırmayalım, burger king mcdonalds ne kadar olduğunu hepimiz üç yukarı üç aşağı biliyor zaten söyledim mc,burger king,kfc gibi yerleri açmayı düşünmüyorum. Açmayı düşündüğüm yer istanbulda, bir arkadaş birkaç yer ismi vermişte o muhitlerde değil daha orta düzeyin olduğu bir yerde düşünüyorum.. güngören-kale center demiş bir arkadaş müşteri portföyü benzer biryer.. şöyle bir şey var cevahirde lahmacun,pide vs satan birkaç tanınmış yer var bizzat gittim buralara 75 metrekare gibi bir dükkan ve self-servis şeklinde çalışıyorlar,cevahirde böyle bir dükkanın kirası 25.000 tl civarında ve gayet iyi kazanıyor,ortalama günlük 3.500 tl kazanıyor. Yani bu örnek birazda lüks yerlerde bu tarz şeyler gitmez tabusunu yıkıyor diyebilirim.. Dediğim gibi belki çevrenizde avm'lerde gıda,hizmet sektöründe iş yapan birileri varsa , bilgilerini paylaşabilir.. iyi niyet mesajları atan arkadaşlara da teşekkür ederim.
avm yerine pasaj tarzı bir yerde açsan daha iyi oluyor.. yaşadığım yerden yola çıkarak (beylikdüzü) söylüyorum..avm'de kfc,mc d.,burger king tarzı yerler iş yapıyor..pasajlarda pideci,dönerci süper iş yapar..hele bi de yakınında ilkokul,lise falan varsa tamamdır olay..bi öğrenci menüsü yaparsın biraz daha ucuza..
Yoğun biryerdeyse iş yapar ama seninde bu işlerden biraz anlıyor olman gerekir emek yoğun bir iş çalışanlarını iyi seçip iyi takip etmen gerek.Sermayen varsa hiç düşünme gir,Ama borçla böyle bir işe girmeyi sakın düşünme,Çünkü bu işi yürütmek içinde para gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: bangstar
Yoğun biryerdeyse iş yapar ama seninde bu işlerden biraz anlıyor olman gerekir emek yoğun bir iş çalışanlarını iyi seçip iyi takip etmen gerek.Sermayen varsa hiç düşünme gir,Ama borçla böyle bir işe girmeyi sakın düşünme,Çünkü bu işi yürütmek içinde para gerekir.
işin başında ben duracağım zaten o açıdan bir sıkıntı yokta , kredi işine neden bu şekilde baktığınızı anlıymadım, devir o kadar değştiki bankalar kendilerine mecbur bırakıyor illa ticaret yaparken..
quote:
Orijinalden alıntı: Exhell
burger king için 500 bin dolar?
Mersin'de açan kişi arkadaşım; inan rakam 500 bin olsaydı havalara sıçrardı Çok daha pahalı.
Hayırlısı olur inş. Bende aynı miktarlarla aynı işi düşünüyorum bir arkadaşımla ortak yapacaz olursa ,yazını okuyunca o sandım birden o musun yoksa miktar aynı iş aynı yeni alışveriş merkezi olsun dedik enteresan tesadüf
quote:
Orijinalden alıntı: alikuşcu
Hayırlısı olur inş. Bende aynı miktarlarla aynı işi düşünüyorum bir arkadaşımla ortak yapacaz olursa ,yazını okuyunca o sandım birden o musun yoksa miktar aynı iş aynı yeni alışveriş merkezi olsun dedik enteresan tesadüf
ilginç tesadüf , aklın yolu bir demek , Allah rast getirsin..
selam benzeri bir seyi şimdilik çok uzak da olsa ben de dusunuyorum. benim konsept çin, hindu, meksika mutfakları olacak.. aşçısı hazır.. yer bursa korupark düşünüyorum ama bir de tutmazsa o zaman girdi demektir.. oralarda millet pizzacılara akın etmiş durumda. bursanın zengin tipleri çin mutfagına nasıl bakar pek bi endişem var açıkcası..
quote:
Orijinalden alıntı: dix1
quote:
Orijinalden alıntı: bangstar
Yoğun biryerdeyse iş yapar ama seninde bu işlerden biraz anlıyor olman gerekir emek yoğun bir iş çalışanlarını iyi seçip iyi takip etmen gerek.Sermayen varsa hiç düşünme gir,Ama borçla böyle bir işe girmeyi sakın düşünme,Çünkü bu işi yürütmek içinde para gerekir.
işin başında ben duracağım zaten o açıdan bir sıkıntı yokta , kredi işine neden bu şekilde baktığınızı anlıymadım, devir o kadar değştiki bankalar kendilerine mecbur bırakıyor illa ticaret yaparken..
Bende bu işlerdeyim Böyle lokanta restorant açıpta batan bir sürü insan gördüm göründüğü gibi kolay işler değil.
quote:
Orijinalden alıntı: bangstar
quote:
Orijinalden alıntı: dix1
quote:
Orijinalden alıntı: bangstar
Yoğun biryerdeyse iş yapar ama seninde bu işlerden biraz anlıyor olman gerekir emek yoğun bir iş çalışanlarını iyi seçip iyi takip etmen gerek.Sermayen varsa hiç düşünme gir,Ama borçla böyle bir işe girmeyi sakın düşünme,Çünkü bu işi yürütmek içinde para gerekir.
işin başında ben duracağım zaten o açıdan bir sıkıntı yokta , kredi işine neden bu şekilde baktığınızı anlıymadım, devir o kadar değştiki bankalar kendilerine mecbur bırakıyor illa ticaret yaparken..
Bende bu işlerdeyim Böyle lokanta restorant açıpta batan bir sürü insan gördüm göründüğü gibi kolay işler değil.
dostum hangi iş kolay ki zaten..
varmı fikri olan arkadaşlar
senin iş çok cesaret ve risk gerektiriyor. Özelliklede avm de kira,mutfak,tesisat,alacağın elemanın maaşı,sigortası falan derken zaten ilk aylık giderin yaklaşık 70-80bin tl olur.ilk 3 ay iş yapabilirsen gerisi gelir ama önemli olan işyerinin müşteri tarafından tutulması.Yani bence bu riske girme derim çünkü çok çok riskli yani bu işe başlaayacaksan minimum 300-400 tl ile başlaman gerek. Tekrar düşün derim.
quote:
Orijinalden alıntı: Byfe
senin iş çok cesaret ve risk gerektiriyor. Özelliklede avm de kira,mutfak,tesisat,alacağın elemanın maaşı,sigortası falan derken zaten ilk aylık giderin yaklaşık 70-80bin tl olur.ilk 3 ay iş yapabilirsen gerisi gelir ama önemli olan işyerinin müşteri tarafından tutulması.Yani bence bu riske girme derim çünkü çok çok riskli yani bu işe başlaayacaksan minimum 300-400 tl ile başlaman gerek. Tekrar düşün derim.
Sezgisel mi bu rakamları çıkarıyorsunuz yoksa bir bildiğiniz varmı? 300 bin liram olsa zaten diğer arkadaşların dediği gibi 2.el bir burgerking devr almaya çalışırım. mutfak,tesisat vs zaten yatıracağım ilk meblada var zaten. eleman kısmına gelince 10 bin tl gibi bir rakam var kafamda alıcağım total kişiye göre hesaplayınca sigorta dahil. kira=12-15 bin tl arasında bir rakamla anlaşıcağım 3 bin tl görünmeyen masraf diye düşündüm. + aylık malzeme ve %6 cirodan kay payı var aylık giderin senin dediğin rakamlar olması çok çok güç. yinede yorumun için teşekkürler
Benim tavsiyem yeni bir marka yaratmak yerine varolan markalardan yararlanmak. Yiyecek sektöründe güven çok önemli, insanlar yıllardır bildikleri, tanınmış markaları tercih ediyorlar. Örnek verecek olursak; iki tane yan yana dükkan olsa biri fast food diğeri Mc'Donalds olsa ben Mc'i tercih ederim. Zaten fiyat olarak büyük bir fark olacağını zannetmiyorum, Mc 7'ye satıyorsa diğeri 5'e, 6'ya satıyordur.
Benim tavsiyem yeni bir marka yaratmak yerine varolan markalardan yararlanmak. Yiyecek sektöründe güven çok önemli, insanlar yıllardır bildikleri, tanınmış markaları tercih ediyorlar. Örnek verecek olursak; iki tane yan yana dükkan olsa biri fast food diğeri Mc'Donalds olsa ben Mc'i tercih ederim. Zaten fiyat olarak büyük bir fark olacağını zannetmiyorum, Mc 7'ye satıyorsa diğeri 5'e, 6'ya satıyordur.
evet öyle yapıcam zaten var olan markanın gücünü kullanabileceğim bir şirketin bayiliğini alıcağım
Burger King açma konusunda gerçek bir cevap vereyim...
Anlaşma metinlerini girişimcilik sektöründe kendime yer ararken bulmuştum halende aynı.
Burger King Sub Franchise verirken ilk önce bu işi yapacak kişinin kariyerine bakıyor..
Önceki yaptıgı işleri değerlendiriyor.. Başarı ve hırs istiyor Sub Franchise vereceği kişiden..
Daha sonra genelde 10 ile 20 YIL arasında Sub Franchise veriyor öyle 3-5 sene değil...
Sub Franchise verirken Burger King Dükkanın nerede olacağını kendi seçer. Eğer Sub Franchise alacak kişinin kendi yeri mevcut ise Burger Kingden gelecek ekip mekan ortam semt değerlendirmesi yapıp buna göre karar veriyor.
Sonra Burger king arıyorum Forum istanbulda dükkan kiralıyor Sub Franchise başburusunda Bulunan Örnek Ali beyi 6 Aylık işe alıp ona eğitim veriyor , eğer eğitim sorunsuz geçer ise teslim ediyor dükkanı işletmeciye.
Restorantın inşatı,elektrik,su gaz , havalandırma , grafik , masa sandalye ocak aklınıza ne gelirse Burger King Hazırlayıp teslim ediyor..
Bunlar için KDV hariç 500.000 $ ( Beş Yüz Bin Dolar) istemektedir.
Eğer işletme sahibinin kendi dükkanı var ise şu tür maddeler Burger King tarafından değerlendirilir..
İşyeri mekânı olarak yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu, fast food işletmeciliğine uygun ana arterler, alışveriş merkezleri, süpermarketler, sinema, dershane ve okulların yoğun olduğu bölgeler vb. gibi. İşyeri giriş katı olmalı, mutfak ve depolar için en az 140 m² alan ayrılabilmesi ve ön cephe genişliğinin en az 6 m olması, birden fazla kat varsa katlar arasında minimum 3,20 m yükseklik olmalıdır.
500.000 Doları verdiğinizde siz reklam eleman bulma finans ürün temini vs hiçbirşeye karışmazsınız sadece sizde dükkan anahtarı vardır ve cebinize giren hasılattan kalan kar oranı...
Avm lerde Mısır satan Sıvı çikolata meyveli satan yada taze meyve suyu sıkan firmalar çoğaldı..
Ben Kendim 150 Binlik bütçe ile Ev yemekleri tarzında Türk Usulü yemek verirdim..
Ama gel görki ülkemiz Hamburger ve pizza cenneti olmuş..
Gel bir iskender yiyelim desek baba ben hambburger yanında patates kola istiyorum der çocuk
@özel_uretim vermiş olduğunuz bilgiler ve fikriniz için teşekkür ederim. hamburger ve pizza haricinde iş yapan yerlerin ortalama aylık ciro/kira'sı nedir ? bilginiz varmı
quote:
Orijinalden alıntı: Into_to_Wild
burger king 500 bin olmaz sallamayın ordan burdan, 300-400 civarı yeterli diye sanıyorum. Zaten bütün karlar sana gitmiyor sen sadece şubesi oluyorsun
hee ok
günlük ciroları kaç milyar bilmeden konuşuyorsun.. ağzı olan konuşuyor yahu ağız bedava
dominos işinde 500 bini buluyordu ki burber king daha pahalıdır diye düşünüyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: dix1
@özel_uretim vermiş olduğunuz bilgiler ve fikriniz için teşekkür ederim. hamburger ve pizza haricinde iş yapan yerlerin ortalama aylık ciro/kira'sı nedir ? bilginiz varmı
istanbul forum istanbulda çocukluk arkadaşım eşine restorant açtı.
15 mt kare civarında Kendi isimlerini kendileri buldular
Ev yemekleri + ekmek içi köfte gibi kızartma şeyler satıyorlar.
Ne kazanıyorsun diye sormadım ama hallerinden memnundular.
yemek işinde para vardır herzaman yemek ve içmek bunlar lazım şeyler.
Ve arkadaşların dediği gibi bilinen firmanın tabelasını kiralamak iyi fikir.. Ama tabela parası olayıda zor
@ozel_uretim
ben tabelaya para vermiyeceğim anlaşmam gereği sadece cirodan ayda %5-6 gibi bir ödeme yapacağım , özelikle bayilik almamdaki sebep , markanın gücünü kullanmak zaten