Şimdi Ara

AVR ile Kompakt Sistem Nasıl Birlikte Kullanılır ? RXV 775+Dali Ikon6Mk2+LG Kompakt Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kompakt bir sistem kullanırken upgrade amaçlı bir anfi ve 2 adet kule hoparlör satın aldım.

Elimde olanlar şuanda aşağıdakiler:

1-Eski ses sistemim olan LG HT503SH - (Optik girişi mevcut)

AVR ile Kompakt Sistem Nasıl Birlikte Kullanılır ? RXV 775+Dali Ikon6Mk2+LG Kompakt Sistem

2-Yeni aldığım AVR Yamaha RXV 775

3-Yeni aldığım frontlar Dali Ikon 6 MK2

Bütçeyi epey aştığımdan bir süre surround hoparlör veya subwoofer alamayacağım.

Yapmak istediğim şey ise müzik dinlerken sadece frontları kullanırken, film izlerken frontları RXV 775 ile sürmek ve aynı zamanda surround-subwooferı(pasif) eski sistemim olan LG HT503SH ten dinleyebilmek. Böyle birşey sizce mümkün mü?

Veya LG kompakt sistemin uydu hoparlörleri ile subwooferını RXV775 e bağlasam sorun olur mu? Olmazsa pasif olan subwooferı sadece filmlerde devreye girecek şekilde nasıl kullanabilirim ?

Elimdeki malzemelerle müzikte 2.0 filme 5.1 elde edebilir miyim ? :)

• bilancho B kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim, elinizde Dali ikon kuleler varken diğer sistemin sub'ının size hiçbir getirisi olmaz. Sub'ı kullanmak için pek uğraşmaya değmez.

Arkalar için ise şöyle bir çözüm üretilebilir. Yamaha'nın arkasındaki surround pre out çıkışından kompakt sistemin aux girişine bağlayıp, kompakt sistemin ön kanallarını arka olarak kullanabilirsiniz. Bu arada kompakt sistem bas sesleri otomatik olarak kendi sub'ına yönlendirebilir ve sub'ı da kullanmış olursunuz ama kuleler ile senkronize çalışır mı bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Yanıt için teşekkür ederim. Sizinle Heco'larla ilgili görüşmüştük. Kısmet bunlara oldu. Sizin ilan da yayında değil. Kuleler gitti sanırım..

Ben genelde DTS sesli MKV izlediğim için optik veya hdmi yoluyla bir bağlantı yapabilirmiyim diye düşünüyordum açıkçası. Kullandığım player ise WD HDTV Live. Aslında hem Optik hem HDMI çıkışı var ancak her ikisine aynı anda sinyal göndermiyor. Digital sesi ya HDMI dan ya optikten gönderiyor.

Bu pre-outtan bağlantı şekli aklıma hiç gelmemişti. Bu şekilde DTS sesleri dijital değil analog olarak alabilirim sanırım değil mi? Müzik dinlerken sadece frontlardan ses almak için LG sistemi kapatmam mı gerekiyor? Yoksa Yamaha'dan başka bir şekilde mi ayarlanıyor acaba?

Yapmaya çalıştığım şey ne kadar mantıklı bilmiyorum. Sistemi tamamlayana kadar 5.1 i bir şekilde dinlemeye çalışıyorum.

• Bu arada RXV775 in arkasında Speaker Impedance değerleri yazıyor.

Yanyana 2 tablo halinde,

Front 4 Ohm,Others 6 Ohm
    Front 8 Ohm,Others 8 Ohm yazıyor.

Bendeki LG nin hoparlörlerde ise tümünde 4 Ohm yazıyor. Bu LG nin surround ve center hoparlörlerini direkt RXV775 e bağlasam sorun olur mu acaba?
    Bu arada hayırlı olsun. Bu ara maddi durumlar pek iyi olmadığı için satıştan bir süreliğine vazgeçtim. Hatta sizden sonra bir arkadaşla anlaşmıştım, ben vazgeçince arkadaş baya bir sitem etti ve forumdaki ilanıma uzun uzun döşendi . Neyse sağlık olsun.

WD'yi ayrı ayrı bağlamanıza gerek yok aslında. Hdmi ile doğrudan AVR'ye bağlayın. Avr sesi kendi çözüp, görüntüyü de Tv'ye aktaracaktır. Sadece wd'nin ses çıkış formatını raw (passthrough) olarak seçmeniz gerekiyor.

Pre Out olayında ise sesi yine Avr işleyip, gerekli kanallara ayıracaktır. Yani dts sesleri orijinal olarak alacaksınız. Sadece arka hoparlörlere giden sesin güçlendirmesini kompakt sistem yapmış olacak.

Bu şekilde merkez hoparlör olmadığı için sistem 4.0 gibi çalışacaktır. Size tavsiyem en kısa zamanda bir tane merkez hoparlör almanız olacaktır. Çünkü merkez hoparlör olmadan filmlerde dialoglar çok zayıf kalıyor.

• Teşekkür ederim
    Konuyu inceledim de; geçmiş olsun. Umarım önemli bir problem yoktur.

Sistemi yavaş yavaş topluyorum. Kazasız belasız neyi nereye bağlayacağımı öğrenebilirsem çok keyifli olacak. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Yöntemleri deneyince sonuçları paylaşacağım :) Yalnız yukarıda bahsetiğim impedance konusunda AVR ye zarar veririm diye korkuyorum. Onunla ilgili de bir yorum alabilir miyim? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilancho -- 30 Ağustos 2014; 17:33:23 >
    Teşekkür ederim. Önemli bir durum yok ama beklenmedik bir masraf olunca ve daha diğer taksitler de bitmediği için yeni bir hoparlör almak baya zorlayacaktı. Daha 3-4 ayda taksitler bitmeyeceği için uzun süre boşta kalmamak için satmaktan vazgeçtim. Hani 1 ay olsa insan idare eder de 4 ay dile kolay, hele de böyle bir sete alışınca insan boşta kalmak istemiyor. Çok uzun zamandır Tv'yi bile avr ile izliyorum. TV'nin sesi sisteme alıştıktan sonra o kadar cılız ve rahatsız edici geliyor ki anlatamam. İnsanoğlu işte, iyiye hemen alışıyor

Sizin konuya gelince ohm farklılığından dolayı AVR'ye zarar verir mi bilemiyorum. Ama risk almamakta fayda var diye düşünüyorum. Bunun dışında bugün başka bir konuda benzer bir soru vardı. Bir arkadaş da arkalar için 2 tane 4 ohm'luk hoparlörleri seri olarak bağlayıp direnci 8 ohm yapıp kullanılabilir diye bir cevap vermişti. Yani arka kanallar için 2'şer tane hoparlör bağlayarak çözüm üretilebilir.

Aşağıdaki resimde bir surround kanal için kendimce yapılması gereken bağlantıyı çizdim ama bu şekilde seri bağlantı doğru bir yöntem mi emin değilim. Bu sadece bir kanal için yapılacak bağlantıdır. Diğer kanal için de aynı bağlantı yapılmalıdır. Tabi düzgün şekilde çalışırsa :-)

resmi önceki mesaja ekleyemedim
  • Seri baglanti konusunu arastirdim. O sekilde yapacagim. Bunlar benim aklima hic gelmiyor :) Yonlendirme icin tesekkur ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.