Şimdi Ara

Avrupa Birliği uzun ömürlü ve kolay tamir edilen cihazlar istiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

5000 tl olmasının bi anlamı yok.

30 bin tl lik iphone 13 pro vatan bilgisayarda stoklar tükendi diye yazarken gördüm.

bizim insanımızın hayat stratejisi şu:

Cebimde kuruş yok ama keyfimiz paşadan iyi.

• berkan 197 kullanıcısına yanıt

insanları tanımadan cevap vermeseydin keşke.

Ben hep ikinci el, ihtiyacımı karşılayan özelliklerde telefon alıp telefonun ömrü dolana kadar kullanıyorum. Hiç sıfır telefon almadımi telefona para veren biri değilimdir.

Ama çalıştığım iş yerinde asgari ücret aldığı halde kredi çekip yeni model çıktı diye yeni telefon alanlar var.

Ne için aldın diyorum, eski telefonun artık hangi anlamda sana yetersiz geliyordu da yenisini alma ihtiyacı hissettin diyorum, boş boş bakıyor suratım.

Zaten beyni dolu olsa almazdı, boş olduğu belli ki boş boş bakıyor.

Bunun gibi insanlar senin dediğin "telefon ölene kadar kullanıyor" dediklerinden kat be kat fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 4 Eylül 2022; 18:44:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

5000 tl olmasının bi anlamı yok.

30 bin tl lik iphone 13 pro vatan bilgisayarda stoklar tükendi diye yazarken gördüm.

bizim insanımızın hayat stratejisi şu:

Cebimde kuruş yok ama keyfimiz paşadan iyi.

Bizim insanımızın hayat stratejisini bosver, sen kendi bakış açına odaklan.

Bırak 30 bini 50 bin TL'lik iPhone da gelse o stok tükenecek. Kimse sana ülkede iPhone alabilecek yok demedi ki. Niye o kadar şaşırdın? Kaç bin stok açmışlar ki vavvvv stoklar tükendi diyelim. 80 milyonluk ülkede yaşıyoruz. Yüzde 10'u zengin olsa 8 milyon kişi yapıyor. Yarısını at çeşitli sebeplerden dolayı sayma hadi 4 milyon. Ki ülke 80 milyon kişi değil orası da ayrı konu. Ağız alışkanlığı.

Bugün sokağa çıktığında insanlarin kaçınin elinde iPhone görüyorsun. Bir alışveriş sitesinde en çok satan telefonlar belli. Btknin IMEI kaydı yapılan telefonlari paylaştığı liste belli. Hoş ki bırak iPhone almayı Android almak bile zor geliyor artık. Örneğin ben ekranı yanık telefon kullanıyorum. 6 bin TL'ye telefon bakayım dedim. Geçen senenin çöpleri olmuş o fiyat. O yüzden almadim. Fişi çekene kadar kullanacağım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• addidas_85 kullanıcısına yanıt

Aynen hocam. 2000’lerin başında suya toza vs dayanıklı, pil kapağı ile telefon arası bildiğin conta olan Siemens telefonum vardı. Yani, uzaya dakika başı roket gönderirken, su geçirmez ve açılabilir telefon yapmanın imkansız olduğunu söylemesin kimse. Bilgisayarlar da aynı şekilde. Emekli Acer bilgisayarı açıp, ssd ve RAM takmıştım. Şimdi kullandığım Dell bilgisayar tek parça kasa. Bu da mı su geçirmez, yoo. Endüstrinin en büyük oyunlarından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

Ben orda genel konuştum zaten mesajına istinaden sen diye, yoksa tanımıyorum zaten.

"Ama çalıştığım iş yerinde asgari ücret aldığı halde kredi çekip yeni model çıktı diye yeni telefon alanlar var."

Bu salaklarla zaten muhattap bile olmuyorum, aynı iş yerinde çalışıp, aynı havayı bile solumak istemem bu kafalarla. Ortam kirliliği, gürültü kirliliği. Dünya gelişir, ülkeler ilerler ve saat bile ileri giderken bizim fiziğe karşı koyup her geçen gün geriye gitmemizin sebebi, işte bu kafalar. O yüzden asgarî ücret alıyor, o kafayla daha fazlasını alamaması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 10 Eylül 2022; 22:23:41 >
  • berkan 197 kullanıcısına yanıt

Maalesef bu zihniyet oy kullanıyor.

Eğer iphone yeni modelini alabiliyorsa ekonomi iyi, alamıyorsa ekonomi kötü diyor.

Türkiye ekonomisini bir telefon ile kıyaslayan zihniyet bana sorarsan nefes bile almasın. Hatta gitsin o çok sevdikleri avrupada yaşasın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.