Şimdi Ara

Avrupa’da iş yapan en makul mühendislik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
6
Favori
2.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İş ilanı olarak baktıysan yanıltıcı olabilir. Bussiness analyst diye verilen bir ilan da endüstri mühendisine uygun olabilir. Her ülkede industrial engineer olarak da geçmiyor bu bölüm. Systems engineer olarak da karşımıza çıkabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brdkn

Genel olarak teknolojiyi geliştiren alanlarda Avrupa'da açık çok fazla çünkü firmalar büyüdükçe ve uzmanlıklar arttıkça mühendis talebi oluşuyor ancak bu talebi karşılayacak kadar yeni mühendis çıkmıyor. Çünkü hem genç nüfus az hem de olan genç nüfus sırf para veya prestij için mühendisliğe yönelmiyor, gerçekten istiyorsa mühendislik okuyor. Bilgisayar mühendisleri için zaten talep her zaman fazla, elektrik-elektronik (alt dalları kontrol, haberleşme vb.) için de talep fazla. Makine, uçak, havacılık ve uzay için pek bir bilgim yok. Endüstri, kimya gibi bölümlerde bu talep daha az gibi; inşaat, jeoloji vb için ise Avrupa gerçekten çok zor çünkü inşaat sektöründe o kadar talep yok.
    Elektrik elektroniğin alt dalları olan haberleşme ve kontrole talebin fazla olduğunu hangi etmenlere dayalı olarak belirlediniz merak ediyorum

• Nietzscheisdead kullanıcısına yanıt
    Bu alt dallar arasında çok fazla talep farkı olduğunu düşünmüyorum ancak linkedin verileri ile belki bir çıkarım yapılabilir.
    https://www.linkedin.com/school/orta-do%C4%9Fu-teknik-%C3%BCniversitesi/people/?keywords=electronics
    https://www.linkedin.com/school/orta-do%C4%9Fu-teknik-%C3%BCniversitesi/people/?keywords=communication

Burada electronics ve communication parametreleri ile aratınca Almanya, UK, Hollanda üçlüsünde yaşayan mezunların toplama oranı iki dalda da %11-12 civarında çıkıyor. Tabi diğer Avrupa ülkeleri ve Abd eklenirse bu oran artacaktır ancak ben en sık tercih edilen ülkeler olduğu için bu üçünü aldım.
    Linkedin verileri ile tam doğru olmasa bile gerçeğe yakın bir sonuç alınabilir diye düşünyorum.

Kontrol ile ilgili arama yapmadım çünkü control parametresinde çok farklı alanlardan mezunları da gösterebiliyor (quality control, product control gibi birçok iş tanımı var).

Belki Abd özelinde elektroniğin bir talep fazlalığı olabilir ancak diğer dallar için durum böyle.

Bir de şu husus var. Amerika ile Avrupa'ya yapılan beyin göçü tam olarak aynı değil. Amerika'ya beyin göçü çok uzun zamandır var ancak insanlar Avrupa'yı pek tercih etmiyordu çünkü maddi olarak pek bir getirisi yoktu (Avrupa'daki sosyal devlet anlayışı çok kuvvetli). Özellikle son yıllarda ise Avrupa'ya göç arttı (sebepleri uzunca tartışılabilir) bu yüzden yukarıda verdiğim yüzde 12'lik oran tam gerçeği yansıtmıyor. Son dönem mezunları ve genç mühendisler için bu oran daha fazla.

Siz ilk yazdıklarımın aksini düşündüğünüz için mi sordunuz bilmiyorum. Eğer öyleyse kendi tecrübelerinizi ve/veya elinizdeki verileri vb. paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Belki de ben yanlış düşünüyor/biliyorumdur.

• Elinizde veriler varsa paylasabilirmisiniz boylr yazinca cok havada kalıyor kisisel gorus onemli degil istatistik önemli

• TheBlackWaWe T kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam anlık yazıyorum o zaman.

Software engineer yani CENG diye kastettiğim işlerin sayısı 132,815 Avrupa ülkelerinde.
    Electrical engineering yani EE 70,630.
    Civil engineering yani inşaat 37,233.
    Mechanical engineering yani makine 22,187.
    Industrial engineering yani endüstri 13,753.
    Chemical engineering yani kimya 3,558.

Sıralama dün yazdığım ile aynı şu anda. Ceng-EE-İnşaat-Makine-Endüstri-Kimya

Linkedinde "Jobs" kısmında bölgeyi "Europan Union" olarak seçip kendiniz bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ED428C1F -- 5 Ağustos 2020; 21:54:52 >
  • Bilgisayae>ee>endüstri>makine>diğerleri

• Bilgisayar - EE - Endüstri

• Kimya müh o kadar düşük mü ya cidden üzüldüm şu an.

• VeiledVirgin V kullanıcısına yanıt
    Üzülünecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Her mühendislik bölümünün önemi ayrıdır. Şu an teknoloji çağında olduğumuz için cs/ee tarzı bölümlere talep diğerlerine göre biraz daha fazla ancak bu durum işinde iyi bir kimya mühendisinin Avrupa'da çalışamayacağı anlamına gelmez.
  • Eyv hocam

• Nietzscheisdead kullanıcısına yanıt
    Hocam sen elektrik elektronik bölümünü de bitirsen zaten elektrik - elektronik - kontrol otomasyon üçlüsünden birinde uzmanlaşman gerekiyor. Sektörde ona göre iş yapacaksın bir nevi

Yani EE cinin 3. 4. Sınıfta yapacağı tercihi şimdiden yapmak gibi bir olay aslında

Bu 3lüde elektrik mühendisliğinin (power engineering diye geçer diğer ülkelerde) iş alanı son yıllarda gittikçe daraldığı ve diğer 2 alanın ilerlemesine bağlı olarak böyle bir durum ortaya çıktı.

Genel olarak

Kontrol otomasyon : Robotik biliminin dünyada kazandığı ivmeye bağlı olarak sektörde kaliteli eleman açığı artıyor.

Elektronik haberleşme : Elektronik eşyalar , Sinyal , radar teknolojileri nin gelişimine bağlı olarak bu alanlarda da eleman açığı artıyor

• Bizim için mi soruyorsun yoksa ülkelerdeki genel durumu mu? Mesela bizden avrupa'ya yerleşip mesleğini sürekli orada icra ede ninşaat mühendisi çok çok az olur. Ama birçok ülkede inşaat mühendisleri iş yapıyor çünkü mezun sayıları ile aranan mühendis sayıları yakın.
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Ülkelerdeki genel durumu soruyorum yani lisans eğitimini orda alan birisi için. Gelen yorumların çoğu lisans eğitimini Türkiye’de alıp mesleği orda icra etmeye yönelik oldu ama önemli değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pilotless kullanıcısına yanıt
    Ben de böyle anlamıştım ve yazdığın gibi herkes Türkiye'de eğitim alan kişiler için bahsettiği için özellikle sormak istedim.
  • Kebap Mühendisliği

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linkedinde medicine diye aratsinlar Türk doktorlarinin dünyadaki oranını yazılımcı/bilisimci oranıyla karsilastirsinlar.

Almanya belki doktorlar icin buyuk bi kapı. Ama onlar ırkçı ve bu hiç bi zaman degismeyecek. Bir Türk her zaman onun için alt sınıf, Türk doktora muayene olmak istemeyecektir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.