Şimdi Ara

Avrupa Gezisi İçin Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, size bir konuda danışmak istiyorum.

Biz üç erkek kardeş yazın özellikle de 26-30 Temmuz'a denk gelen Ramazan bayramı tatilinde ilk kez yurt dışı gezisine çıkmayı düşünüyoruz. Ben İngilizce öğretmeniyim, abim eczacı, küçük kardeşimiz de liseye yeni başladı. Aslında en çok o istiyor diye plan yapmaya karar verdik. Gece hayatı, müze ziyareti ve alışveriş gibi etkinliklere pek ilgimiz yok. Ünlü turistik yerleri görsek iyi olur. Abim ve kardeşim futbol hastası, aslında zamanı olsa yabancı ülkede bir maç izlemek isterlerdi. Denk gelirse güzel olur.

Özellikle Avrupa'da nereye gitmemizi tavsiye edersiniz? Turla mı gidelim, kendimiz dört günlük plan mı yapalım?

Şimdiden teşekkürler,

• pasaportlar bordo mu yeşil mi ? bütçe ne kadar ?
  • Pasaportumuz henüz yok, ben yeni devlet memuru oldum. Babamın yeşil pasaport hakkını kardeşim kullanabilir sanırım. Ben ve abim için bordro olur herhalde. Kusura bakmayın bilgisizim biraz.

Bütçe konusunda pek sıkıntı yok ama çok da açılmamak gerek. 3 kişinin 4 gün yukarıdaki şartlar için rahat bir tatili ne kadara mal olur? 3000-4000 TL gibi bir rakam yeterli midir? Bilginiz dahilindeyse paylaşırsanız sevinirim.
  • brugge, prag , köln ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozann

Pasaportumuz henüz yok, ben yeni devlet memuru oldum. Babamın yeşil pasaport hakkını kardeşim kullanabilir sanırım. Ben ve abim için bordro olur herhalde. Kusura bakmayın bilgisizim biraz.

Bütçe konusunda pek sıkıntı yok ama çok da açılmamak gerek. 3 kişinin 4 gün yukarıdaki şartlar için rahat bir tatili ne kadara mal olur? 3000-4000 TL gibi bir rakam yeterli midir? Bilginiz dahilindeyse paylaşırsanız sevinirim.

4 bine çok güzel bi tatil çıkarırısınız hocam biletleri pahalıya almazsanız clup felanda olmadığına göre krallar gibi tati yapılır 4 gün :D ülkeleri siz belirleyin ama bana kalırsa 4 gün için ülke değiştirmeyin güzel bi ülkeye gidin 4 gün doya doya gezin heryeri öğrenin sokaklarında kaybolun ;)

• @ hella Teşekkürler hocam cevap için incelerim şehirleri.

@ Obama_TR Ön bilgileri sizden aldım teşekkür ederim, aklımda bir şeyler şekillensin istedim. Ama plan, uçak, vize vs derken detaylı bir araştırma yapmam gerekiyor anlaşılan. Forumu karıştırayım en iyisi.
  • gideceğin ülkeyi belirle gerisi çok basit hocam ,:D
    @Ozann
  • quote:

Orijinalden alıntı: hella

brugge, prag , köln ,

Brugge Gent bruksel hakkinda bilgi alabilrmiym bilen akadslar alintilarsa sevinrm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, ben de aynı konudan tereddut ıcerısındeyım suan pasaportum 1.4.2014 de bıtıyor yaş 25 olacagından dolayı yanı 2.5 ay kaldı pasaportumun bıtmesıne ve 3 ay kuralı var dıyolar hangı schengen ulkesı konsoloslugunu arasam. Normal pasaporta da donsem calısmadıgım ıcın suan vize de alamam. Sizce son bi şans hollanda dan giriş denemelimiyim? gidiş donus bıletı seyahat sıgortası para kredı kartları ve otel rezervasyonu gosterırsem? daha once bunu yapan varmı schengen ulkelerıne veya tercihen hollanda ya ? saygılar
  • Bütçe ve zaman sıkıntısı olmayan herkese ilk tavsiyem İtalya ve/veya İspanya gezisidir her zaman. Sizin zaman sıkıntınız olacağı için ikisine birden gitmeniz zor. Eğer futbol konusunu da içinde barındıran bir tatil istiyorsanız bence 2 gün Barcelona 2 gün Madrid tatili yapmalısınız. 2 şehir de çok güzel. Tabi ki o dönemde maç izleyemezsiniz ama Santiago Bernabeu ve Nou Camp'ı gezebilirsiniz. Zaten yurtdışına birkez çıktığınızda tatil olsa da tekrar gitsek diyeceksiniz. Daha uzun bir tatilde de fırsatını bulursanız İtalya'ya gidersiniz. Ayrıca 4gün için 3000-4000 TL çok rahat yeterli hatta biraz da lüks bir bütçe.
    Nereye gitmeye karar verirseniz verin en geç şubat sonunda rezervasyonlarınızı yaptırın. O tarihlerden sonra hem otel ve uçak fiyatları yoğunluktan dolayı artacaktır.
  • Eğer Schengen vizesi alabilirseniz, Paris-Venedik-Barselona üçlüsü yapabilirsiniz. WizzAir ile 15-20 Euroya Budapeşte'ye uçup oradan diğer Avrupa ülkelerine de aynı fiyatlarla uçabilirsiniz. Ben Venedik-Paris-Barselona'yı 7 gün toplam 15000 TL'ye getirmiştim böyle. İmzamdaki sayfadan da gezi yazılarıma bakabilirsiniz,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Bütçe ve zaman sıkıntısı olmayan herkese ilk tavsiyem İtalya ve/veya İspanya gezisidir her zaman. Sizin zaman sıkıntınız olacağı için ikisine birden gitmeniz zor. Eğer futbol konusunu da içinde barındıran bir tatil istiyorsanız bence 2 gün Barcelona 2 gün Madrid tatili yapmalısınız. 2 şehir de çok güzel. Tabi ki o dönemde maç izleyemezsiniz ama Santiago Bernabeu ve Nou Camp'ı gezebilirsiniz. Zaten yurtdışına birkez çıktığınızda tatil olsa da tekrar gitsek diyeceksiniz. Daha uzun bir tatilde de fırsatını bulursanız İtalya'ya gidersiniz. Ayrıca 4gün için 3000-4000 TL çok rahat yeterli hatta biraz da lüks bir bütçe.
    Nereye gitmeye karar verirseniz verin en geç şubat sonunda rezervasyonlarınızı yaptırın. O tarihlerden sonra hem otel ve uçak fiyatları yoğunluktan dolayı artacaktır.

Bahsettiğiniz İspanya gezisi gibi bir şey aslında tam olarak aklımdaki. Abim eczacı olduğu için bayram tatilleri dışında fırsat olmuyor. Yoksa gitmişken 1 hafta kadar Avrupa'yı gezmek daha hoş olurdu. Kısmet olursa ileride gideriz. Sanırım ikişer gün düzgün bir planla iki şehir gezilir. 15 tatilde iyice araştırma yapayım ben.

Öncelikle pasaportlar çıkarılacak, uçak biletleri, otel rezervasyonları ayarlanacak sonra mı vize için başvurulacak? 6 ay önceden bu işlemleri halledebilir miyim? İlk yurtdışı seyahatim olacağı için henüz cevabını bulmam gereken birçok soru var. İzleyemem gereken yolla ilgili biraz bilgi verirseniz sevinirim.

@e-XPLoDeR Teşekkürler hocam yorumunuz için. Sitenize baktım, yazılarınıza bakacağım. Hacettepe'de araştırma görevlisi olduğunuzu okudum. Ben de aynı fakülteden 2010'da İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümünü bitirdim. Size başarılar dilerim.

Schengen vizesi için bir sorun olur mu bilmiyorum. yakın arkadaşım İzmir'de vize dosya işlemlerini yapıyor, bir ara konuştuğumuzda şartlardan bahsetmişti. Ona bir daha danışayım.

Edit: Ek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 11 Ocak 2014; 11:37:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozann

quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Bütçe ve zaman sıkıntısı olmayan herkese ilk tavsiyem İtalya ve/veya İspanya gezisidir her zaman. Sizin zaman sıkıntınız olacağı için ikisine birden gitmeniz zor. Eğer futbol konusunu da içinde barındıran bir tatil istiyorsanız bence 2 gün Barcelona 2 gün Madrid tatili yapmalısınız. 2 şehir de çok güzel. Tabi ki o dönemde maç izleyemezsiniz ama Santiago Bernabeu ve Nou Camp'ı gezebilirsiniz. Zaten yurtdışına birkez çıktığınızda tatil olsa da tekrar gitsek diyeceksiniz. Daha uzun bir tatilde de fırsatını bulursanız İtalya'ya gidersiniz. Ayrıca 4gün için 3000-4000 TL çok rahat yeterli hatta biraz da lüks bir bütçe.

Bahsettiğiniz İspanya gezisi gibi bir şey aslında tam olarak aklımdaki. Abim eczacı olduğu için bayram tatilleri dışında fırsat olmuyor. Yoksa gitmişken 1 hafta kadar Avrupa'yı gezmek daha hoş olurdu. Kısmet olursa ileride gideriz. Sanırım ikişer gün düzgün bir planla iki şehir gezilir. 15 tatilde iyice araştırma yapayım ben.

Öncelikle pasaportlar çıkarılacak, uçak biletleri, otel rezervasyonları ayarlanacak sonra mı vize için başvurulacak? 6 ay önceden bu işlemleri halledebilir miyim? İlk yurtdışı seyahatim olacağı için henüz cevabını bulmam gereken birçok soru var. İzleyemem gereken yolla ilgili biraz bilgi verirseniz sevinirim.

@e-XPLoDeR Teşekkürler hocam yorumunuz için. Sitenize baktım, yazılarınıza bakacağım. Hacettepe'de araştırma görevlisi olduğunuzu okudum. Ben de aynı fakülteden 2010'da İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümünü bitirdim. Size başarılar dilerim.

Schengen vizesi için bir sorun olur mu bilmiyorum. yakın arkadaşım İzmir'de vize dosya işlemlerini yapıyor, bir ara konuştuğumuzda şartlardan bahsetmişti. Ona bir daha danışayım.

Edit: Ek.

Uçak ve otel rezervasyonlarını erkenden yapın. Gezinize 2 ay kala pasaport için başvurabilirsiniz. 3-5 günde gelir. Son 1 ay kala da vize için başvurun. Vize konusunda tereddütünüz olmasın. Öğretmenliği eczacılığı paravan olarak kullanıp uyuşturucu kaçakçılığı falan yapmıyorsanız vizeniz çıkar. Maaşlı devlet memuru, işyeri sahibi konumundasınız. Vize de sıkıntı olmaz. Siz gideceğiniz yere karar verin, ilk adımı atın gerisi gelir

• quote:

Orijinalden alıntı:

Uçak ve otel rezervasyonlarını erkenden yapın. Gezinize 2 ay kala pasaport için başvurabilirsiniz. 3-5 günde gelir. Son 1 ay kala da vize için başvurun. Vize konusunda tereddütünüz olmasın. Öğretmenliği eczacılığı paravan olarak kullanıp uyuşturucu kaçakçılığı falan yapmıyorsanız vizeniz çıkar. Maaşlı devlet memuru, işyeri sahibi konumundasınız. Vize de sıkıntı olmaz. Siz gideceğiniz yere karar verin, ilk adımı atın gerisi gelir

Çok şükür öyle karanlık işlere bulaşmadık Bilgiler için teşekkürler. Ay sonu kısmetse otel ve bilet işini halledeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: e-XPLoDeR

Eğer Schengen vizesi alabilirseniz, Paris-Venedik-Barselona üçlüsü yapabilirsiniz. WizzAir ile 15-20 Euroya Budapeşte'ye uçup oradan diğer Avrupa ülkelerine de aynı fiyatlarla uçabilirsiniz. Ben Venedik-Paris-Barselona'yı 7 gün toplam 15000 TL'ye getirmiştim böyle. İmzamdaki sayfadan da gezi yazılarıma bakabilirsiniz,

Wizz ile Budapeşte Barcelona arası gidiş dönüş 150euro civarı. Sen nasıl gittin öyle?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben RyanAir ile gitmiştim. En az 3 saatinizi bilet fiyatlarına göre rota ayarlamaya ayırın. Yoksa hemen ilk arayışta bu fiyatlar çıkmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SahiNeT

quote:

Eğer Schengen vizesi alabilirseniz, Paris-Venedik-Barselona üçlüsü yapabilirsiniz. WizzAir ile 15-20 Euroya Budapeşte'ye uçup oradan diğer Avrupa ülkelerine de aynı fiyatlarla uçabilirsiniz. Ben Venedik-Paris-Barselona'yı 7 gün toplam 15000 TL'ye getirmiştim böyle. İmzamdaki sayfadan da gezi yazılarıma bakabilirsiniz,

Wizz ile Budapeşte Barcelona arası gidiş dönüş 150euro civarı. Sen nasıl gittin öyle?

Sabiha gökçenden budapeşte 15 euro ya kadar düşebiliyor fakat bagaj, havalimanında check -in yapmak 10 Euro ekstra ücreti var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhhan

quote:

Orijinalden alıntı: SahiNeT

quote:

Sabiha gökçenden budapeşte 15 euro ya kadar düşebiliyor fakat bagaj, havalimanında check -in yapmak 10 Euro ekstra ücreti var.

Onu biliyorum da Budapeşte'den barselona 150 Euro civarı falan wizzair ile. Var mı ucuz uçan Budapeşte barselona arası?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Budapeşte sonrası EasyJet, RyanAir vb. firmalara bakabilirsiniz. İlla Wizz olması gerekmez bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.