< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Avrupa'nın en büyük güneş santrali Karapınar GES açıldı (3. sayfa)
-
-
almanya, fransa neden nükleersiz bir ülke yapmıyor da nükleerden vazgeçemiyor.İnsanlarımız almanya sınır kapılarını açsa koşa koşa gidecek orada nükleer santral var eyvah demiyor.
Kaldı ki biz nükleer santral yapmasak bile ermenistan ve bulgaristan nükleer santralleri ülkemizdeymiş gibi yakın. Iğdırdan Ermenistandaki Metzamor nükleer santrali gözüküyor 50km hemde kaçnıcı eski nesil bulgaristandaki santralde kaza olsa sanki etkilenmez miyiz istanbuldaki akkuyu santralinden korkuyor yanıbaşındaki bulgaristan santralinden haberi bile yok.
ülkeler cam fanus içerisinde olsalar bende karşı olurdum belki nükleer santrale
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-33F8B6E44 -- 4 Mayıs 2023; 14:59:7 > -
Almanya ve Fransa da neden 50-60 tane nükleer santral var bunlar niye kömürlü santral kullanmıyor
termik santral kuramıyorlar mı
-
-
Hocam yani başka bir amaç mı var
-
Enerji işinde, petrol elektrik, doğalgaz, tüm enerji türlerinde bir oyun var.
Dünya çapında yılda 6000 milyar litre petrol, 4000 milyar m3 doğalgaz, 26000 milyar kWh elektrik üretiliyor.
Devasa miktarda petrol, doğalgaz dinozor fosilinden, elektrik kömür, baraj, güneş, rüzgar santralinden geliyor, 150 yıldır sürekli olarak?
Düşününce, bu gerçekten çok zor. Bir oyun var.
Petrol, doğalgaz oyununda "boru hatları", elektrikte termik, rüzgar, baraj, güneş ve nükleer santralleri kullanılıyor.
Enerji işi her ülkede hükümet üstü kuruluşlarca yönetiliyor, bu bile bir ipucu.
Benzin, mazot, d.gaz, elektrik fiyatlarını hükümetler değil, bir kuruluş belirliyor. Fiyat belirlenmesi de belli master bir plana göre yapılıyor.
Hangi yönden bakarsanız bakın, son derece iyi planlı bir oyun oynanıyor fakat hiçbir oyun planı kusursuz değildir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Almanya'da sıfır adet nükleer santral var, hepsini kapattılar.
-
EVet milli gelir 12500 doalra kadar çıktı. Hem de 1 günde! Hesaplama şekli değiştirilerek. Millet cebindeki parayı bilmiyor çünkü değil mi?
Gelirde tarihi küme düşüşü - Dünya Gazetesi (dunya.com)
Yurttaşlarının ortalama refah düzeyinin göstergesi olarak kişi başına milli gelirine göre ülkeler sıralamasında 1980’de 55’inci, 1990’da 51’inci, 2000’de 66’ncı olan Türkiye, 2022’de 81’inciliğe düşüyor.
Yanıbaşımızdaki Yunanistan %4'le borçlanırken biz %11'le para bulamıyoruz, Erm*nistandan, Irak'tan yüksek enflasyon var ama 12500 dolares öyle mi ?
-
Yüksek teknolojisi çin.
-
Makettir onlar makett
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
olabilir rusya gazı kesince panik olmuşlardı
-
Yeni bilgiler öğreniyoruz öğrenme bittiği an yaşamda biter
-
Uzun uzun yazdım da sildim. Şu santralle ilgili tek bir hizmet alım işinde dönen yolsuzluğu, devletin cebinden çalınıp birilerinin cebine giren paraları bilsen bu yorumu böyle övünç dolu yazamazsın. Kendim bizzat şahit oldum.
-
İhalelere davet usulü ile katılan kalyonun proje başlangıcında yani eylül 2020'de 9.449.995.833 TL yani 01.09.2020 dolar kuru ile 1.287.465.372 dolar vergiden istisna tutulduğunu biliyor muydunuz ? Günümüz karşılığı 25.092.700.100,28 TLcik.
Listede 81. sırada.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/10/20201009-12.pdf
Memlekete sağlanacak "fayda" yandaş firmalara sağlanıyor.
Projeye gelecek olursa, hakkıyla yapıldıktan sonra, çağa ayak uydurduktan sonra kim neden karşı çıksın ?
-
merak etme gene açarlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X