Şimdi Ara

Avrupa'ya gidip çalışmak mantıklı değil mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
4
Favori
6.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pakaji2

Bu mesaj silindi.

Ya bu klise de bayri artik. Yer yuzunde 1500 kazanipta 1100 kira veren bir insan evladi yoktur cunku dort isleme ters kalan 400 le wonderland da bile hayatta kalamazsun. Bi bitin gidin artik beee

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1500 e kolay geçinilir diye bir şey demedim. Avrupa sistemini biliyorum ev almak çok zor hatta merkezi yerlerden neredeyse imkansız. Benim yurt dışı durumunda dediğim olay şu gıda maddeleri, teknolojik ürünler, araba gibi şeylerin lüks olarak sayılmadığı ve her gelir tabakası insanın rahatlıkla ulaşabildiği bir şey olduğu. Ayrıca insan hakları açısından da TR nin kaç gömlek üstünde olduğu.. İlk mesajda yazılan şey tr de 5000 maaş alan kişiyi söylemiş tr de o maaşı meslek sahibi insan alır. Asgari ücreti ise vasıfsız işlerde verirler yani tr de 5000 alan kişi Almanya da gelipte 1500 almaz he aldı mı o zaman ayağını yorganına göre uzatacak. Almanya da 500-600 euro kira ödeyen kişi iki saat yol çekiyorsa tr de o yol çekiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışında sıkılan çalışamayan bunalan 1500 kazandığı halde 1100 kira verip sefil olan ve yurt dışında yaşanmıyor diyen arkadaşlar benimle irtibata geçsinler onlara TR de asgari ücretle iş bulurum. Gelin haftada 6 gün 12 saat çalışıp her gün en az iki saat yol çekin. Ay sonu aldığınız maaş ile evinize bir kilo et sokamayın canınızın istediğini yiyemeyen bayramda, karne zamanında çoluk çocuğunuza bir telefon bir konsol bir bilgisayar alamayın 5 sene çalışıp hiç yemeden içmeden elinize geçen paranın tamamı ile orta segment bir araç anca alın . Birazda burada sefil olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Defias -- 7 Ekim 2020; 9:10:51 >
  • pakaji2 kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer orada bu kadar kötü madem gelin size burada iş bulurum söz asgari ücretle çalışın haftada 6 gün, günde 12 saat işe gidip gelin günde iki saat yol çekin ay sonunda paranız ile evinize bir kilo et alamayın bayramda karne zamanında çocuğunuza bir telefon bir bilgisayar bir tablet bir konsol alamayın 5 sene çalışıp hiç yemeden içmeden elinize geçen paranın tamamı ile orta segment bir araç anca alın.

• İelle de başka ülke olacaksa Azerbaycan'da olur. 1 manatı 4₺ mi ne..

Iyi iste arkadaslarini iyi sec. 2500 maas alip surunen arkadaslarinin altinda bmw mercedes vardir, ve sehrin gobeende her turlu atraksiyona yakin yasamak icin 1100 euro kira veriyordur. kumar, kari kiz onlara girmiyorum bile maas yetmez 😂

yanlis anlama da bilmem neresine kelebek konmus gibi sevimsiz duruyor bu tipler. Ben de yurtdisindayim nerde gorsem kacarim bunlardan.

• Eskiden Anadolu'dan İstanbul'a göç olurdu bu gidişle Büyük Avrupa Göçü kapıda

Geçenlerde bir konu altında birisine söylemiştim yine asgari ücretle dünyanın hiçbir yerinde refah içinde yaşanmaz illaki zorlukları olur. Ama insanca yaşamanın bazı kıstasları var bunların bir tanesini bile TR de bulamazsınız benim dediğimin özeti budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Defias

Hocam eğer orada bu kadar kötü madem gelin size burada iş bulurum söz asgari ücretle çalışın haftada 6 gün, günde 12 saat işe gidip gelin günde iki saat yol çekin ay sonunda paranız ile evinize bir kilo et alamayın bayramda karne zamanında çocuğunuza bir telefon bir bilgisayar bir tablet bir konsol alamayın 5 sene çalışıp hiç yemeden içmeden elinize geçen paranın tamamı ile orta segment bir araç anca alın.

Yalan kardesim inanma, maasa gelince asgari ucretin netini, kiraya gelince Munih sehir merkezinin kirasini baz alirlar. Cogu bekar Turk evi arkadaslariyla paylasir, kira ucuza gelir. Maksat goz korkutmak.

kuzenimin iki arkadasi var turk Koln de sehir merkezine trenle 20 dk uzakta 2 oda dairede yasiyorlar. Sicak kiralari (elk su isinma dahil) 600 euro.

300 euroya babalar gibi yasiyorlar. Kiz arkadaslar getirebiliyorlar vs.

• Namaste. kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ablam viyanada yaşıyor 15 sene oldu neredeyse bir çok şeye hakimim zaten benim burada dükkanım var rahat sayılırım yoksa bende gitmek için elimden geleni yapardım. Orada kazandıkları atıyorum 2000 euro ama bir masraf olduğu zaman tutar 100 tl derler. La desenize 10 euro diye yada tl kullanacaksın rakamları madem o zaman maaşın içinde 20.000 de.

• BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

Atatürk 1. Dünya savaşı 1918 yılında bittiğinde Almanya, İngiltere, Fransa gibi bir ülkeye gider Kurtuluş savaşı ile hiç uğraşmaz, keyfine bakardı. Kurtuluş savaşı olmadığı için Anadolu'da sınırları Sevr anlaşmasıyla çizilmiş bir Türk devleti olurdu.

Mücadele..

• quote:

Orijinalden alıntı: Defias

Evet hocam ablam viyanada yaşıyor 15 sene oldu neredeyse bir çok şeye hakimim zaten benim burada dükkanım var rahat sayılırım yoksa bende gitmek için elimden geleni yapardım. Orada kazandıkları atıyorum 2000 euro ama bir masraf olduğu zaman tutar 100 tl derler. La desenize 10 euro diye yada tl kullanacaksın rakamları madem o zaman maaşın içinde 20.000 de.

Evet iste Almanci antipatisi bu yuzden var. 2000 maasim var der, ama 100 euroya koca market arabasini doldurdugunu soylemez.

irkicilik var der, avrupa bitik der, der oglu der medine dilencisi gibi senden cok aglar.

• Ted Mosby kullanıcısına yanıt

Kübalıların sevdiğim bir düşüncesi var;

"Kendi ülkesinin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesini sağlamayan insanları vatandaşlığa kabul etmiyoruz."

Kübalılar Atatürk'ü Kurtuluş Savaşı sonrası halkın sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesi için yaptığı inkılaplar için seviyorlar.

Sen kendi ülken için ne yaptın?

30 yaşına kadar amatör kümede top oynamış düz lise mezunu mesleği olmayan türkiyede 1 gün çalışması olmayan amca oğlu 10 yıldan fazladır avrupada yaşıyor, belçika vatandaşı oldu şuan isviçrede ailesi ile birlikte yaşıyor, avrupa sizin düşündüğünüz gibi değil, insan odaklı ve zayıf gruplar korunuyor. türkiyede ki gibi saldım çayıra mevlam kayıra düzeni yok ab de. gidebilen gitsin.

• BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

O kadar masraf edip Almanya'ya Türklerin yanında yaşamak için gidiyorsan hiç masraf yapma, Türkiye'de de yanında yaşanacak Türkler var..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.