Şimdi Ara

Avrupada pilotluk eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pragda çek teknik üniversitesinde 1sene hazırlık (5bin euro) 3 sene pilotluk lisans (senelik 4.3bin euro) pasaport kalma etme giderleri hariç eğitim olarak 18bin euroya denk geliyor. Türkiyeye göre kıyas götürmez ucuz yetkililerle görüştüm avrupada bu eğitimin ülkemize göre zaten daha ucuz olduğunu buna ek olarak çek teknik devlet üniversitesi olduğu için ucuz olduğunu söylediler lisans ppl değil atpl onda sorun yok denklik de var dediler. Okumaya gidersem 4 sene sonra bir hava yolunda işe girerken sorun yaşar mıyım bilen kişilerden yardım bekliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Çekya dan diploma alacaksın. Türkiye tanısa ne olur? Tanımasa ne olur? Bence çok iyi bir yatırım yapmışsın. Başarılar. Yolun bahtın, açık olsun..
  • Başvuru aşamasında her ülkenin her üniversitesi denklik var diyor. Ankara'da gidip YÖK'e dilekçe versen tanıyoruz cümlesini yuvarlak olarak kuruyor. Facebookdaki denklik gruplarına girersen bir dokunur bin ah işitirsin

Bu gibi nedenlerle Türkiye'de çalışmak istiyorsan Türkiye'de okuman işe doğru giden en kolay yol oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryuzaki Hideki kullanıcısına yanıt
    Bir sürü yabancı pilot var havataşımacılığı yapan şirketlerin kadrosunda sen kafanı yorma. Diplomaları Ab diploması bile değil. O bakımdan manipülasyon ve algı op. yapıyorsunuz gibi geldi bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titan321 -- 13 Eylül 2019; 17:20:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: titan321

Bir sürü yabancı pilot var havataşımacılığı yapan şirketlerin kadrosunda sen kafanı yorma. Diplomaları Ab diploması bile değil. O bakımdan manipülasyon ve algı op. yapıyorsunuz gibi geldi bana..
    İşin aslı benim yurt dışında pilotluk eğitimi ile pek bir bilgim yok. Sadece yurt dışında eğitim ile ilgili bilgim var. Şu an BFSU'da Çince bölümü 3. Sınıfım, gelmeden önce Polonya'daki SWPS'de 1 yıl başka bir eğitim aldım.

Polonya'dayken yurt dışı eğitim şirketlerinin ne kadar üçkağıtçı ve sadece parayı düşünen gereksiz şirketler olduğunu gördüm. Kendim onlar olmadan gittim ama diğer bütün arkadaşlarım şirketlerle gelmişti ve hiçbiri de önermiyordu. Merak ederseniz detaylı anlatabilirim.

Orada psikoloji okumayı düşünüyordum. Ve hem orada kolay kolay iş bulamayacağımı hem de tanınma yazısı veren YÖK'ün kolay kolay denklik vermediğini öğrendiğim için İngilizce hazırlık sonrası psikolojiye başlamadım.

Çin'de denklik sorun olmaz ve istediğim ülkede iş imkanım olur diyerek Çine gelmiştim. Burada da umduğumu pek bulamadım. Ve şimdi sadece üniversiteyi bitirip denklik alıp akademiye başvurmak istiyorum. Ki hala bitirince bir yıla alabilir miyim bilmiyorum. Belki Çince bölümü olduğu için daha rahat alırım. Denklik grubundaki madurlar genellikle mühendislik tıp ve hukuk okumuş kişiler.

Ama gelişmeler de oluyor. Geçen hafta YÖK'ün önünde 300 kişi toplanıp basın açıklaması yaptılar ve bu gibi şeylere devam edeceklerini söylüyorlar. Daha sonra ne olacak hala belirsiz.

Bu arada tecrübelerime göre yurt dışı eğitimde evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymuyor. En ince ayrıntısına kadar hesap bile yapsan rahip falan geliyor okul ücretin iki katına kadar çıkıyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ryuzaki Hideki kullanıcısına yanıt
    Sanırım yanlış anladık birbirimizi.
    İkimiz farklı hususlar farklı noktalar üzerinde aynı paydada yorum yapmaya kalkıyoruz.

Ben denkliği T.C. YÖK'ünce tanımadığı bir üniversiteye gidilsin diye bir öneri yapmıyorum. Bakarsınız gitmeden- başlamadan önce o yabancı üniversiteden mezun olununca bu ülkede geçerliliği var mı? Var ise gider okursunuz. 4 sene sonra atıyorum yik tanımıyorsa da artık o sizin sorununuz olmaz. Direk %100kazanabileceğiniz dava hakkınız olur. Sıkıntılı bir durum olur ama sonucunda o dava inanın size yüklü bir tazminat hakkı doğurur. Eğer ki hatalarını kabul etmez sizi mağdur etmeye devam ederlerse. Çünkü pilot ihtiyacı çoktur. Ve siz çalışamadığınız her günün ücretini geçte olsa mahkeme yolu ile alırsınız yök den!

Hülasa şirketler elbette para amaçlıdır. Sorunu şirketler yaratmıyor. AB nin tanıdığı üniversiteyi Türkiye' nin tanımaması diye bir şey olması komiktir. Böyle bir haksızlığa karşı şahsen ben daha hesaplı diye gidip yurtdışında okuyup emek vermiş isem. Ülke de değil yurtdışında çalışmayı- yaşamı tercih ederdim. Akıl mantık bunu gerektirir. Hem adamın diploması benim diplomam gibi dünyaca tanınmayacak. Hem kalkıp daha pahalı eğitim vermelerinin, illa sınav dayatmalarının(bir üst okul okumak için lise diploması yeterlidir.) faturasını da size kesecekler öyle mi? İnsan kızar bu duruma ve ne işim var benim böyle haksız rekabetçi bir düzen de der. Ve o sisteme çark olmaz. Dediğim gibi akıl-mantık buna böyle reaksiyon vermelidir.

Sorunu burada ki işgüzar bürokrasi yaratır. Benim gördüğüm budur. AB de diploma almak kolay değildir. Asıl benim ülkemde diploma almak çok kolaydır. Mesele okula girmektir. Okul bir şekilde önemli bir aksilik olmaz ise bitirilir.

Yanlışarım varsa düzeltiniz lütfen sayın kardeşim.

Size okul hayatınızda ve geleceğiniz de mutluluk-huzur-sağlık-başarılı günler dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.