teşekkürler. son olarak şunu sorayım:) başarı sıralaması olarak en düşük devlet ünilerinden birisinde okuyan birine ne tavsiye eder? mesleğin geleceği, gerçeklerini nasıl görüyor? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elyansto -- 23 Aralık 2020; 20:45:35 > |
AVUKAT MAAŞI! (3. sayfa)
-
-
aynen iletiyorum
devlette okuduğuna şükretsin mezun olduğu üniversitenin artık önemi yok(tabi belirli üniversiteler dışında)
mezun olduktan sonra otursun hakimlik savcılık çalışsın -
çok çok teşekkürler cevaplar için:) ikinizin de yolu açık olsun...
-
rica ederim sizin de yolunuz açık olsun -
sağolun.
-
Bizim kurumdaki avukatlar aylık 5,5-6 bin arası maaş + yıllık 30 bin tl vekalet ücreti alıyor.
kit kurumu.
-
Sektörün içerisinden biri olarak kesinlikle belirsizdir. Kamu kurumu avukatları sabit maaş + sene sonu havuzda biriken vekalet ücretlerinden pay alırlar. Bu pay da az bir miktar değildir.
Serbest avukatlıkta orta büyüklükte bir ildeyseniz ve yırtıcı bir kişiliğiniz var ise ortalamanın çok üstünde bir kazanç elde edersiniz.
Ben etliye sütlüye karışmam derseniz CMUK tan düşen dosyalara girersiniz. -
Net bir maaş yoktur.
Yeni mezunlar genelde CMK, Adli Yardım yapar ve birinin yanında çalışır, bu da 3000 TL civarına denk gelir.
Bir kısım CMK ve Adli Yardım yaparak KPSS, Hakimlik gibi sınavlara çalışır. Cep harçlığı çıkarır. Kazandığınız ücretin %40 civarı vergilere, muhasebeciye vb. gider.
Avukatlık için güzel bir çevre, ilk birkaç yıl maaş beklentisinin düşük olması gerekir. Okulun önemi yok gibi gözükse de oturmadan kalkmadan sohbetten kaliteli okul mezunları kendilerini belli eder. Müvekkille uğraşmak, para tahsil etmek, kalem ve kolluk personeli ilişkileri mesleğin zor yönlerindendir. Zamanla insan sarrafı olursunuz.
-
Annem Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, devlette çalışmıyor kendi bürosu var. bundan 10 yıl önce belki x kazanıyorsa şimdi 5-10x kazanıyor (net meblağ belirtmek istemiyorum). Tamamen isim yapmakla alakalı. Bilgisayar Mühendisliğinde hep duyarsınız "üniversite önemli değil asıl olay kendini geliştirmek" tarzı lafları. Bunlar asıl avukatlıkta geçerli laflar. Çevre yapmak, isim yapmak çok önemli ancak şu da bir gerçek ki ne kadar büyük şehir o kadar zor büyüme. İstanbulda 10 yılda isim yapacaksın da büyüyeceksin, rüyanda bile göremezsin. -
Serbest avukatlıkta ne kadar iyi olduğuna bağlı. Rezil de olursun vezir de.
Devlette ise kuzenin eşi geçen sene 7bin alıyordu sanırım -
ablam 2 yıllık avukat, ben de 5 seneye tıptan mezun oluyorum. 5 sene sonra büyük ihtimalle ondan birazcık fazla kazanırım ama bir 10 sene daha sonra uzman olduğum için benim maaşım 2 katına çıkarken ablamın kazandığı 5 kat civarına çıkar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dmitritch -- 23 Aralık 2020; 20:49:57 > -
Neresi hocam isim neden vermediniz
-
CMUK'tan düşenler ne kadar mangır yapar hocam?
-
hayaller
Alıntı
metni:abi haftada bir dava gelse şu şöyle olsa hocada sözlüye 100 verse hayatlar
Alıntı
metni:3 yıldır devam eden fiyatı önceden anlaştığın 10 dava. verilmesi gereken faturalar... Piyasa şuan avukata doydu. Kendimi geliştiricem deyip üniversitede not ortalaması kasmaktan başka bir işe yaramayıp piyasaya çıkınca ortada kalan adamlar belli. Herkes akademisyen olmak istiyor. Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa durumu ortaya çıkıyor.
Yukardaki elemanın dayısı gibi network lazım. marmara üstündeki üniversitelerde hukuk network falan bekleme. En büyük network'ün cafede sigara içip 101mi atsak okey mi olur.
-
aslında belli hocam yeterince bilgi verdim bilmiyorum neden söylemedim söylesem bi şey olmazdı -
aynen biilgiler doğrudur asgari ücretle çalışandan aylık 1 milyon kazanan a kadar piyasada avukat bulmak mümkün.
Yani hukuk bitince iş bitmiyor kendini geliştirip piyasada isim yapman lazım sadece zeki olman değil bu zekayı işleyebilecek bilgi birikimi ve akıl sahibi olman lazım. kişi ilişkilerin çok iyi olması lazım.
yoksa giriş asgari ücret.
tanıdığım pek çok asgari ücretle çalışan avukat olduğu gibi, çok yakınımda eski parayla trilyoner avukat da bulunmakta.
çok aktif girişken olman lazım ve sabırlı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 23 Aralık 2020; 22:40:55 > -
Yırtık biri olmadıktan sonra istediğin okulda oku istediğin kadar not ortalaman yüksek olsun boş.
Bu mevzu piyasada iş yapan her bölüm için geçerli. Ayrıca ilişkiler çok önemli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ThePiraeusHunteraynen biilgiler doğrudur asgari ücretle çalışandan aylık 1 milyon kazanan a kadar piyasada avukat bulmak mümkün.
Yani hukuk bitince iş bitmiyor kendini geliştirip piyasada isim yapman lazım sadece zeki olman değil bu zekayı işleyebilecek bilgi birikimi ve akıl sahibi olman lazım. kişi ilişkilerin çok iyi olması lazım.
yoksa giriş asgari ücret.
tanıdığım pek çok asgari ücretle çalışan avukat olduğu gibi, çok yakınımda eski parayla trilyoner avukat da bulunmakta.
çok aktif girişken olman lazım ve sabırlı
Bu mesajdan sonra konu kilitlenebilir. %100 doğru.
İlle de rakam isteniyorsa:
Vasıfsız: Asgari ücret
Ortalama: 3.500
Başarılı: 5.000
İngilizce bilen: 8.000
İngilizce bilen başarılı: 10.000 - 15.000
Kendi işini yapan: 0 - Sonsuz
-
quote:
Orijinalden alıntı: Moral Veren AdamBu mesajdan sonra konu kilitlenebilir. %100 doğru.
İlle de rakam isteniyorsa:
Vasıfsız: Asgari ücret
Ortalama: 3.500
Başarılı: 5.000
İngilizce bilen: 8.000
İngilizce bilen başarılı: 10.000 - 15.000
Kendi işini yapan: 0 - Sonsuz
Alıntıları GösterYeni mezun için değil mi bu?
-
Bak dostum bir avukat olarak diyeyim bu işte kazanacağın paranın kıstası yok.
Şimdi bu işte bürosunun giderlerini çıkarırsak 2-3bin TL eline kalanı var. Haftalık 100 bin TL yi zorlayanlar var. Milyonları kaldıran var.
Dil vs bilmek kitapları ezberlemek kazancını serbest çalışırsan çok etkilemeyecek günün sonunda vekaleti almak karşındaki adamla konuşmayı bilmek lazım. Mesela bazı meslektaşların müvekkillerine açıklama yaptığını görüyorum bu hatayı bende yapmışımdır. Müvekkilin güvenini sarsar karşındaki adamın duymak istediği şu kanunda bu hüküm var buna dayanarak dava açabiliriz vs değil abi sen haklısın ben bu işi hallederim bu kadar müvekkili kendini kanıtlamaya çalışmamak lazım ters tepkisini gözlemledim ve farklı bir görüşme yöntemine geçtim şahsi deneyimimle sen zaten diplomanla bilgini kanıtlıyorsun.
Bana kalırsa avukatlığı kırsal kesimde yapmak büyük avantaj aklında bulunsun kolay isim yapıp müşteri bulabiliyorsun. Adliye adliye dolaşma durumun olmuyor. Sen duruşmadayken yandaki mahkemede duruşmanın başlarsa düşürmüyorlar. Uyap geldikten sonra hakimler ile çok muhatap olmasanda kalemdeki görevli ile tanışma konuşma fırsatın oluyor. Bazen rica ile işlerini daha kısa sürede hallediyorsun veya beklemene gerek kalmıyor.
Ben başarılı bölgemde en çok icra dosyasına sahip iyi iş yapan bir büroda bir uzman avukatla birlikte çalışıyorum. Meslekte yeni olmakla birlikte bence avukatlıkta başarı bilgide değil esnaflık bilmekte yatıyor.
Ücretli avukatlığa hiç girmiyorum. Ben deneyim kazandıktan sonra kendi adına çalışmaktan yanayım. Bazen müvekkil geliyor baş ağrıtıcı tip dosyasını almıyorum fahiş fiyat çekiyorum vs savıyorum adamı çalışırken patron ne derse o o tiplerle uğraşa uğraşa boş yere strese girersin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X