Şimdi Ara

Axle GeForce 8600GT Modifiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde ekran kartı olmayan masaüstü bir bilgisayarımız var onboard ekran kartı kullanıyor.
    Gayet güzel de performansı var ancak ekran kartı yok diye oyun falan oynayamıyordum.
    Arkadaşımın fanı olmayan bir ekran kartı vardı Axle GeForce 8600GT

Fanı yoktu fanı olsa da fan soketini takınca fan yine de çalışmıyordu, arıza var büyük ihtimalle ama önemli değil dedim
    Gİttim 6600rpm değerli bir vga fanı aldım. Uyumlu model bulamadım ama bu da idare eder dedim.
    Altındaki metal kısmı çıkardım, pasif soğutucuya küçük gelen fanı sıcak silikonya pasif soğutucuya yapıştırdım
    Kabloyu keserek elimdeki 4pinli kabloyla güç kaynağına da bağladım süper oldu..
    Ama içime sinmedi, bu yeterli derecede soğutmaz dedim, gittim MediaMarkt'dan Xigmatek CLF Serisi 120MM Mavi Led Fan aldım.
    Evdeki siyah silindir süngerin kenarlarını keserek hava kanalları açtım ve fanı uhu ile üzerine yapıştırdım,
    bu el yapımı soğutucu sistemi de ekran kartını gören bir yere yine uhu ile kasanın altına yapıştırdım

İşte resimler...

Bir de sürpriz Bu garip haldeki ekran kartını bir de overclock ettim GPU-Z ekran görüntüsü ve ekran kartı sıcaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk1023 -- 12 Haziran 2011; 18:18:40 >

• güzel çalışma ama yinede boşta beklerken 58 derece çok değilmi
  • Valla hız aşırtma yapmadan da bu sıcaklıklarda kart o yüzden pek takılmadım ben de.
    Zaten para vermeden edindiğim bir kart olduğundan pek de önemsemiyorum açıkçası
    55-60 derece arasında sistem boştayken ısısı, 70-80 derece arasında da yükteki ısısı. İki fanla soğumasına rağmen işlemci fanı kadar ses çıkartmıyor bile neredeyse.
    Daha iyi bir kart alamazsam eğer ARCTIC COOLING Accelero L2 pro alacağım bir tek o uyumlu bu ekran kartına, akasa neo vortexx sığmıyor sanırım

Düzenleme: sınavlarım bittikten sonra termal ped ve termal macun değiştireceğim illa ki ısı farklılığı olacaktır, buradan paylaşırım tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk1023 -- 19 Haziran 2011; 17:05:47 >
  • oyun oynarken silikonun erimesini izlmek güzel olucaktır eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MwaM

oyun oynarken silikonun erimesini izlmek güzel olucaktır eminim

4 saat 1920*1080 çözünürlükte en yüksek ayarlarda assassins creed, 6 saat physics açıkken 1920*1080 düşük ayarlarda mafia2 oynandı, yine de silikonlar yerinde
  • 80-90 derecede silikonlar banamısın demez benim laptop termal macunu berbattı kurumuştu ekran kartı 120 dereceyi geçiyordu silikon hala duruyordu bence çok abartmayın bu olayı aşırı ısınınca en fazla makina kapanır.
    @alperensonad arkadaşım termal macunu değiştir ama pahalı birşey alma malum kartın değerine göre hareket et soğutucuda alma çünkü soğutucular genelde karttan daha pahalı soğutucu alacağına elindekini satıp soğutucu fiyatını eklersen bu karttan çok daha hızlı kart alırsın zaten. eğer iyi ekran kartı alırsan ona soğutucu alabilirsin şimdilik böyle iyi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

80-90 derecede silikonlar banamısın demez benim laptop termal macunu berbattı kurumuştu ekran kartı 120 dereceyi geçiyordu silikon hala duruyordu bence çok abartmayın bu olayı aşırı ısınınca en fazla makina kapanır.
    @alperensonad arkadaşım termal macunu değiştir ama pahalı birşey alma malum kartın değerine göre hareket et soğutucuda alma çünkü soğutucular genelde karttan daha pahalı soğutucu alacağına elindekini satıp soğutucu fiyatını eklersen bu karttan çok daha hızlı kart alırsın zaten. eğer iyi ekran kartı alırsan ona soğutucu alabilirsin şimdilik böyle iyi olmuş.

Forumda bir arkadaştan ikinci el akasa vortexx neo alacağım sanırım hocam, kartı da bu şekilde kimsenin alacağını sanmıyorum, o şekilde satarım satarsam
    Akasa neo'lar da 8600gts yumluymuş tam kestiremedim uyumlumu değilmi ama alacağım bakalım olmadı satarız

Düzenleme: Karta biraz daha hız aşırtma yaptım dünden beri bu şekilde çalışıyor, sorun yok. Sanırım kartın da sınırındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk1023 -- 20 Haziran 2011; 0:46:06 >

• yaw aynıkart bendede var benim değerlerim baya düşük nasıl bunları yükseltirim overclock fln nsl olacak o iş ????
  • çok güzel bir çalışma ellerine sağlık. yandaki cpu kullanımı sıcaklık ses falan gösteren programın adı nedir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

yaw aynıkart bendede var benim değerlerim baya düşük nasıl bunları yükseltirim overclock fln nsl olacak o iş ????

Anakartım overclock olayına iizn vermiyor ben de rivatuner adlı program ile yaptım.
    MSI afterburner da güzel programdır onu da kullanabilirsiniz aynı işlevi görüyor.

quote:

Orijinalden alıntı: focktor

çok güzel bir çalışma ellerine sağlık. yandaki cpu kullanımı sıcaklık ses falan gösteren programın adı nedir acaba ?

Bu çok soruluyor Program değil Windows 7 araçları onlar.
    buradan üreticinin sayfasını inceleyebilir ve indirebilirsiniz

• Ekran kartını 3-4 gün sıvı soğutma ile denedim fakat kullandığım el yapımı alüminyum blok korozyona sebep oldu. Bu nedenle çıkarttım sıvı soğutmayı halbuki 44 derecelerde boşta, 56-57 derecede maksimum yükte çalışıyordu.
    Bugün silikonu söktüm ve hırdavatçıdan aldığım metal yapıştırıcısı ile yapştırdım. Hırdavatçı her maddeyi birbirine yapıştırır bu melet ama dikkat et çıkmaz demişti ben de bugün onunla yapıştırdım.
    Daha performansını deneyemedim deneyince resimlerini de atarım. Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.