Şimdi Ara

ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
364
Cevap
28
Favori
135.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben trakya üniversitesi tıp fakültesinde prof.dr.hasan hilmi muratlı hocaya ameliyatımı oldu. sağlık güvencem karşıladı.
  • Oyuncu82 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bana istanbulda bi doktor lazım. Cok iyi doktorlar buldum ama fiyat olarak 40-50 bin rakamları var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuncu82 kullanıcısına yanıt
    Baştan beri dediğim gibi biraz meşakat li bir süreç sonucu eski sancılardan ağrılardan hareket kısıtlıklarından kurtuluyorsun, geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle86

Teşekkürler hocam bana istanbulda bi doktor lazım. Cok iyi doktorlar buldum ama fiyat olarak 40-50 bin rakamları var.

O ameliyat içeriği ne öyle arkadaşım yedek ayak bileği falan mı takacaklar:) ödeyebileçek imkanın yoksa araştırma hastanelerine yönelmeni tavsiye ediyorum.geçmiş olsun
  • merhabalar geçmiş olsun yakında böyle bir ameliyatım olabilir sizinle telefonda iletişime geçmek isterim 5354711465
  • Hepinize geçmiş olsun Malesef aynı Hastalıktan ve yine malesef aynı sebebden (halı saha) kaynaklı sol ayak bileğinde sakatlandım 6 ay tedavi ve düzenli mr çekimleri sonucu kaçınılmaz son olan ameliyat önerildi banada fakat olmadım ayagı mümkün oldukça zorlamadan bilekleri burkmadan hayatıma devam ediyorum ağrılarım çok kısa süreli gelip gitmeler neticesinde devam ediyor sporu bıraktım tamamen sanal takılıyorum bu aralar. inşallah bundan daha ileri gitmez diye umut ediyorum.
  • youngeagle86 kullanıcısına yanıt
    Selam ;
    benim sol ayak bileğimde kıkırdak zedelenmesi vardı .tehsiş konduktan sonra 8 doktorun görüşünü aldım hepsi ameliyat dedi .zamanla zedelenme artacak ve denge bozulacağından kalça kemiğinin etkilenmesi mümkün olabilir dediler henüz gençken 38 yaşındayım.ameliyat olmam tek çareydi.
    ameliyat öncesi ve sonrası buradaki yorumlar ve paylaşımlar beni çok bilgilendirdi.Ben de tecrübelerimi siznle paylaşmak istedim .

1-Tuzla GİSBİR hastanesinde Turan KARDAŞ 'a ameliyat oldum (bir arkadaşım kaza geçird igötürüldüğü hastanede diz parçalanmış bu ameliyatı ancak turan bey yapar demişler onun iyileşme sürecini gördüm .ve öyle karar verdim) fiyat olarak sizin yazdıklarınızda daha ekonomik ben devlet memuruyum 4000tlt
    hastane ve hekimçok iyi Turan bey tek tek hasyalarını takip eden tanıyan ve bilgilendiren bir hekim ameliyat sırasında aşamaların fotoğraflarını çekip benim için çıktı bile almıştı.her aşamada bilgilendirdi.kontrolerimde moral verdi .Ayagımın fotoğraflarını çekip gönderdim ilkj günlerde cevap verdi nazik ve tecrübeli bir hekim .

2-traşlama gibi farklı yöntemlerde var amam ben mezoplasti kıkırdak nakli istedim .ameliyat sonrası ayağım yarım alçıya alındı .2 hafta sürekli pansuman ve buz ile devam ettim . sonra alçı çıktı.koltuk değnekleri ile devam ettim bu aşamada ben tekerlekli sandalye aldım kiralamak da mümkün bana bayağı hareket özgürlüğü verdi.
    2 ay sonra yürümeye ayağımın üstüne basmaya başladım .doktorun verdiği hareketleri evde yaptım fizik tedaviye gerek kalmadı. simdi 4 ay bitti .çok iyiyim.

3-Amaliyata hazırlanmak gerekiyor en az 4 ay işten uzak kalıyorsunuz eve bağımlısınız çok sıcak günlere denk gelmemesi gerek .ameliyat sonrası güçlü ağrı kesiciler ve antibiyotikler veriyorlar bunlara karşı mideniz nasıl?birde seçeceğiniz doktorun evinize uzaklığı çünkü sık sık kontrole gidiyorsunuz.zor ve tecrübe isteyen bir ameliyat tecrübelkibir hekim bulmak önemli

4-Ben ameliyat sonrası kilo almamak için ayaklarınızı kullanmadan yapılabilecek egzersizler buldum 3 ayda 7 kilo verdim . bol bol su içtim .internetten sesli kitaplar dinledim. taş boyadım kitap okudum .vs ameliyat sonrası yapacaklarınızı planlayın çok zamanınız oluyor mümkünse aile desteği alın .ilk 2 hafta ağrılarla baş etmemde öncelikle oğlumun ve eşimin ve sevdiklerimin desteği çok iyi geldi.

5-pamsuman için malzemeler medicalllerde daha uygun toptan alın bayağı kullanıyorsunuz

biraz karışık oldu.aklıma gelenleri öylece yazdım sorunuz olursa yine yazarım.Ameliyattan kaçmak çözüm olmuyor güvenebileceğiniz bir hekim ve hastane bulun ve azimli olun.
    herkese geçmiş olsun .

• youngeagle86 kullanıcısına yanıt
    Tuzla GİSBİR HASTANESİ M .tURAN KARDAŞKESİNLİKLE GİT GÖRÜŞ DERİM.MÜKEMMEL BİR DOKTOR.
  • whooo W kullanıcısına yanıt
    KIKIRDAK NAKLİNİN HÜCREDEN YAPILMASI HEM DÜNYADA HEM DE TÜRKİYEDE YENİ O KADADR BÜYÜK BİR MALİYETE BİR BAŞARI GARANTİSİ YOK .DİZİN YÜK TAŞIMAYAN YERİNDEN KIKIRDAK NALINIP NAKİL YAPILMASI DAHA MANTIKLI SANKİ
  • chabra C kullanıcısına yanıt
    Oncelikle cok tesekkurler detayli cevap icin. Istanbul avrupa yakasındayım o yüzden söylediğiniz yerde ameliyat olma sansım yok ne yazık ki. Burda cok iyi doktorlar buldum ama maliyet cok fazla.

• Merhabalar, herkese tekrardan geçmiş olsun uzun zaman oldu yazmayalı.Ameliyat olup iyileşen arkadaşları görünce daha çok mutlu oluyorum.Yaşamak zorunda olduğumuz tek yer vucudumuz o yüzden ona iyi bakalım. %1 ihtimalde olsa onun peşinden koşalım. Kıkırdak kendi kendine iyileşebilecek bir yapıya sahip değil o yüzden istemeyerekte (uzun ve sıkıntılı bir süreç) olsa tedavi olmaktan kaçınmayalım. hayat standartlarımızı, yapabileceklerimizi,yapmak istediklerimizi korkularımız yüzünden ertelemeyelim.
    Şu anda ayak bileğimde bir sıkıntı yok hala uzun mesafeler yüzüyorum, kış geldiği için bisiklet ve koşuyu durdurmuş vaziyetteyim.ayak bileğimde ağrı veya takılma olayı hiç yok artık. ama hala orada olduğunu biliyorum %100 esnek değil ve olmayacakta ona da alıştım. dr un fizik tedaviye başlama süresinden sonraki 6 ayda ne kadar açabildiyseniz onunla sınırlı kalıyor sonrası biraz zor, yaşın da fonksiyon var tabiki. bunada çok şükür :)
    Mutlu ve sağlıklı günler diliyorum

• ben şuan top bile oynuyorum tabi maçtan sonra hafif bi sızıntı oluyor ama hala ayağıma guvenemiyorum yüksek yerlerden atlayamiyorum

• Abicim ben 16 yaşındayım ben 2 haftadır ameliyat oldum çok korkuyorum yürümekten iyilesemiyeceginden sen yaşadın abi acaba ayağım dahada iyileşince bu korkularım sona erermi
    Simdiden yazdığın için teşekkürler senden haber bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut ylcs -- 2 Nisan 2015; 15:32:31 >
  • Umut ylcs kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun kardeşim, hiç merak senin yaşın daha genç ve bizden daha çabuk iyileşeceksin..hepsi geçecek merak etme yaş ilerleyince unutursun bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: empiss

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim, hiç merak senin yaşın daha genç ve bizden daha çabuk iyileşeceksin..hepsi geçecek merak etme yaş ilerleyince unutursun bile

hocam yaşadığınız süreci başından sona okudum ve gerçekten korkuyorum... yaklaşık 4 senden beri kırkırdaktan dolayı ayağımda ağrı vardı çok yorulunca sıkıntı çıkartıyordu ama sürekli koruyordum yaklaşık 4 seneden beri footbol ağır spor vs yapmıyorum dikkat ediyorum ama son zamanlarda ciddi ağrılarım var rahatsız ediyor die doktora çıktım bugün Trakya üniversitesinde hocaya gösterdim amelyat yapacaz dedi kıkrıdağın yarısı gitmiş kemiği kesip içeri girecez temizlecez bacaktan doku alıp kapayacağız biraz riskli ve zor süreç var dedi. hastaneden ağlayarak çıktım ne yapacağımı bilemiyorum.. araştırma yaparken burda denk denk geldim ve süreci o kadar iyi anlatmışssınız ki hem korktum hemde iyileşmenize sevindim. piskolojim gerçekten iyi değil ne yapacağımı bilmiyorum. bir kere de istanbulda göstermek istiyorum ayağımı. yaş 27 amelyat olmazssam durum kötüye gidecek galiba..

• quote:

Orijinalden alıntı: deu_ultraslan

quote:

hocam yaşadığınız süreci başından sona okudum ve gerçekten korkuyorum... yaklaşık 4 senden beri kırkırdaktan dolayı ayağımda ağrı vardı çok yorulunca sıkıntı çıkartıyordu ama sürekli koruyordum yaklaşık 4 seneden beri footbol ağır spor vs yapmıyorum dikkat ediyorum ama son zamanlarda ciddi ağrılarım var rahatsız ediyor die doktora çıktım bugün Trakya üniversitesinde hocaya gösterdim amelyat yapacaz dedi kıkrıdağın yarısı gitmiş kemiği kesip içeri girecez temizlecez bacaktan doku alıp kapayacağız biraz riskli ve zor süreç var dedi. hastaneden ağlayarak çıktım ne yapacağımı bilemiyorum.. araştırma yaparken burda denk denk geldim ve süreci o kadar iyi anlatmışssınız ki hem korktum hemde iyileşmenize sevindim. piskolojim gerçekten iyi değil ne yapacağımı bilmiyorum. bir kere de istanbulda göstermek istiyorum ayağımı. yaş 27 amelyat olmazssam durum kötüye gidecek galiba..

Geçmiş olsun arkadaşım. Şöyle özetlemek gerekirse, bedeninde neresi ağrıyorsa tüm canım oradadır bu da hayatını çekilmez hale getiriyor. erken kalkan hızlı yol alır derler.dediğin gibi 4 sene önce bu ameliyatı olsaydın şimdiye kadar iyileşmiş ve hayatına devam ediyor olacaktın, şükür ki sonucunda iyileşeceksin bunları bilmek bile çok güzel.Tedavi olmazsan evet kötüye gidiyor, çokta geciktirme derim. tekrardan geçmiş olsun arkadaşım

• quote:

quote:

quote:

Geçmiş olsun arkadaşım. Şöyle özetlemek gerekirse, bedeninde neresi ağrıyorsa tüm canım oradadır bu da hayatını çekilmez hale getiriyor. erken kalkan hızlı yol alır derler.dediğin gibi 4 sene önce bu ameliyatı olsaydın şimdiye kadar iyileşmiş ve hayatına devam ediyor olacaktın, şükür ki sonucunda iyileşeceksin bunları bilmek bile çok güzel.Tedavi olmazsan evet kötüye gidiyor, çokta geciktirme derim. tekrardan geçmiş olsun arkadaşım

sağ olasın abicim teşekkür ederim burdan tekrardan bilgi almak için yazacağım.. inş herşey düzelir..

• Iyi geceler empriss isminizi bilmedigimden boyle hitap ettim.
    Benim bu problemden haberim bile yokken ayaklarim surekli kasilirdi sol ayakgm ama ben hallux valgustan zannederdm ayakbasrpamk kemigimdeki ckntidan.
    Fakat 5 subat 2015 te mr cekildi bana ayak bielgimde kikirdak problemin oldgu soylendi sonuc olarak ameliyata karar verdim korkup ama inanin suan cok pismanim. AYAK Bilegimdeki 4.evre kikirdak tamamen kopmus yok olmus osteonekroz kemik olumu olmus.brfe nasil o hale geldi bende anlamadim.
    Mozaikplasti yontemi uygulandi.(dizimden kikirdak alip ayakblegime iki vidayla tutturdular 4 mm lik.
    Simdi problemlerm hala agri var auakblegimde ve
    Yanma hissi ameliyat olali 57 gun oluyor.
    Fakat doktorumun ilgisizligi beni bilgilendirmemesi cok rahatsiz ediyor ayagimda sonucta iki vida var.
    Ayni zamanda ben hallux valgus ameliyati da oldum norkalde sadece o ameliyati olcaktm her iki ayaktan.
    Sanirim kafaniz karisti ama kisaca soyle diyim.
    12 subat ameliyat gunum 16 subat ciktim.
    Her iki ayakbasparmagimdan hallux valgus ameliyati ve arti sol ayak bielgimden acik ameliyat mozaikiplasti dizkapagmdan kikirdak alinarak ayakblegme eklendi vidayla. Doktorum cok duyarsiz agrim var diyorum ilac vermoyo ve beni endiselendiren bu kadar sure olmus fizik tedavi onermesk lazim miydi degil mi.
    Bu arada 28 martta doktora gittigimde kemigin yuzde 70 kaynadigini soyledi tm kaynamadigini ozel aukkabilarla basmam gerektigini dedi tek koltuk degnegiyle yuruyorum.ama cok agrm oluyor yurumek icimden gelmiyor size sorum cevaplarsaniz cok sevnirimm
    Fizik tedavi yani cesitli dediginiz gbi makinelerle rahatlatma olayi .bunu onermemesi benim sinirimi bozdu tabiki evden cikamamak da elli yedi gun oldu
    Ve agrilarimin gecmemesi eskisi gbi olamicam yurumeucem diye sakat kalicam diye xok korkuyorm benim yasim yirmi dort ve kemiigin kaynamamsdi beni sasirtti ve doktor hc arastirmadi kirk bes gun olmus.
    Beni 28 martta cagiran dktor 28 nisndda cagirmasi beni dusunduruyor ilgisiz oldgnu gosteriyor bence.
    Sizden ricam fizik tedavi doktoruna gidiyim mi ve baska ortopedi doktoruna da gitneyi dusunuyorum.
    Kikirdakla ilgili hcbrsey demedi sadece kemik yuzde yetmis dedi kaynamis oyizden spor aykkbi giyemezsin.Yani kendim evde biraz tera bant aldim ama cok agrm olunca braktim acikcasi ve dizimden alinan parca yuzunden diz kapagm agridigini diyorm dktorum umursamiyor.
    cok caresizim:( beni siz anlarsiniz bu donemleri gecrms biri olarak. Ben 24 yasindayim sosyal hayati gezmeyi seven biryim boyle olmak cok uzuyor beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayasank -- 9 Nisan 2015; 3:03:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kayasank

Iyi geceler empriss isminizi bilmedigimden boyle hitap ettim.
    Benim bu problemden haberim bile yokken ayaklarim surekli kasilirdi sol ayakgm ama ben hallux valgustan zannederdm ayakbasrpamk kemigimdeki ckntidan.
    Fakat 5 subat 2015 te mr cekildi bana ayak bielgimde kikirdak problemin oldgu soylendi sonuc olarak ameliyata karar verdim korkup ama inanin suan cok pismanim. AYAK Bilegimdeki 4.evre kikirdak tamamen kopmus yok olmus osteonekroz kemik olumu olmus.brfe nasil o hale geldi bende anlamadim.
    Mozaikplasti yontemi uygulandi.(dizimden kikirdak alip ayakblegime iki vidayla tutturdular 4 mm lik.
    Simdi problemlerm hala agri var auakblegimde ve
    Yanma hissi ameliyat olali 57 gun oluyor.
    Fakat doktorumun ilgisizligi beni bilgilendirmemesi cok rahatsiz ediyor ayagimda sonucta iki vida var.
    Ayni zamanda ben hallux valgus ameliyati da oldum norkalde sadece o ameliyati olcaktm her iki ayaktan.
    Sanirim kafaniz karisti ama kisaca soyle diyim.
    12 subat ameliyat gunum 16 subat ciktim.
    Her iki ayakbasparmagimdan hallux valgus ameliyati ve arti sol ayak bielgimden acik ameliyat mozaikiplasti dizkapagmdan kikirdak alinarak ayakblegme eklendi vidayla. Doktorum cok duyarsiz agrim var diyorum ilac vermoyo ve beni endiselendiren bu kadar sure olmus fizik tedavi onermesk lazim miydi degil mi.
    Bu arada 28 martta doktora gittigimde kemigin yuzde 70 kaynadigini soyledi tm kaynamadigini ozel aukkabilarla basmam gerektigini dedi tek koltuk degnegiyle yuruyorum.ama cok agrm oluyor yurumek icimden gelmiyor size sorum cevaplarsaniz cok sevnirimm
    Fizik tedavi yani cesitli dediginiz gbi makinelerle rahatlatma olayi .bunu onermemesi benim sinirimi bozdu tabiki evden cikamamak da elli yedi gun oldu
    Ve agrilarimin gecmemesi eskisi gbi olamicam yurumeucem diye sakat kalicam diye xok korkuyorm benim yasim yirmi dort ve kemiigin kaynamamsdi beni sasirtti ve doktor hc arastirmadi kirk bes gun olmus.
    Beni 28 martta cagiran dktor 28 nisndda cagirmasi beni dusunduruyor ilgisiz oldgnu gosteriyor bence.
    Sizden ricam fizik tedavi doktoruna gidiyim mi ve baska ortopedi doktoruna da gitneyi dusunuyorum.
    Kikirdakla ilgili hcbrsey demedi sadece kemik yuzde yetmis dedi kaynamis oyizden spor aykkbi giyemezsin.Yani kendim evde biraz tera bant aldim ama cok agrm olunca braktim acikcasi ve dizimden alinan parca yuzunden diz kapagm agridigini diyorm dktorum umursamiyor.
    cok caresizim:( beni siz anlarsiniz bu donemleri gecrms biri olarak. Ben 24 yasindayim sosyal hayati gezmeyi seven biryim boyle olmak cok uzuyor beni.

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım, benim anladığım aynı anda bir kaç farklı ameliyat olmuşsunuz..Benim olduğum ameliyattan farklı sizde diz kapağından parça almışlar, şimdi size ne diyeceğimi bilemedim, sonuçta tedavi sürecinizi en iyi doktorunuz bilir ve takip eder..ben tek ameliyatta bile 60 gün üzerine basmadım, sonrasında 80-90 gün sonra koltuk değneklerinden kurtuldum,kısacası uzun bir süreç mental olarak daha güçlü olmanız lazım iyileşeceginiz günü aklınıza getirin ve güçlü olun. bir daha ki muayeneniz de doktorunuza tekrar danışın derim. tekrardan geçmiş olsun

• quote:

quote:

quote:

kök hücre tedavisi ile kıkırdak ameliyatı olmak istiyorum nerde yapıyorlar maliyeti ne kadar olur dizden alınıp ayağa nakil yapılmasını istemiyorum lezyon büyük olabilir ikisini birden sakatlamayalım labarotuar kısmının devlet ne kadarını karşılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deu_ultraslan -- 5 Mayıs 2015; 16:13:07 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.