Şimdi Ara

AYLIK 29 TL 2 Mbit/s WIRELESS İNTERNET (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
10
Favori
30.224
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ping iyise sıkıntı yok 2 mbitle ortalama 210 kb lık download bana yeterli olur 29 lirada cabası artı telefon faturasıda yok çok iyi bişey
  • Vit (Vital) zaten bursada bulunan bir veri merkezi (DC) normal sunucular ve müşteriler için kullandıkları interneti satıyorlar.
    Hatları yine TTNET çıkışlı bir fark yok sadece nakit ve toplu olarak havuz olarak alıyorlar.
    Ayrıca bu söylediğiniz şey yeni birşey değil, 2008 yılında Kont Bilişim 'de çalışırken Dudullu Merkez'den (Ümraniye) Orhanlı Merkezz 'e (Tuzla) Netone üzerinden bu point to point wireless hizmetini kullanıyorduk.
    Vit sadece bunu genele ve son kullanıma indiriyor (ev bazına) buda donanım maliyetleri düştüğü için oluyor.
    Ayrıca çoğu internet sitesi artık ciddi flash ve grafik barındırıyor, 2 Mbit düşük ve yoklukta kabul edilebilir bir hız.
    Ne yalan söyleyeyim ben ülkemizde 4-6 mbit altı internet ile birşey yapılacağına inanmıyorum artık.
  • arkadaşlar bu iş gerçekten legalmiş ,başta bende şüphelenmiştim ama buradaki waaynet BTK dan sertifika almış

bugün kendileriyle tekrar görüştük malum bizim mahallede çekim çok zayıftı ,yakında cihazlarımız gelecek çekmeyen apartmanlara monte edeceğiz dediler

bu iş gerçekleşirse ev telefonuna hiç ihtiyaç kalmayacak ve bu sistem zannedersem tüm türkiye ye yayılacak ancak firmalar nedense hep farklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonta

izmirde böle bir şirket var mı bilgisi olan var mı acaba

Evet var mı İzmir'de böyle bir şirket
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahcal

quote:

Orijinalden alıntı: MySun

20 bin nufuslu korkutelinde oturuyorum (antalya) buradada flynet adıyla 3 wireless istasyonları var çekmeyenlere antende takıyorlar. 8mbit ve 29 lira. bende 75 lira ödediğim ttneti kapatıp geçiyorum yakında inşallah.

Selamlar
    Bende Antalya'da ikamet ediyorum. Uydunet var bende 1mps sınırsız internet + kablo tv var 29 tl. Fakat memmun değilim.
    Sizin bahsettiğiniz flyneti hiç duymamıştım gerekli bilgiyi alabileceğim bir yer numara var mıdır acaba?

offtopic : siz nasil 29tl veriyorsunuz, ogrenebilir miyim acaba ben 42.5 veriyorum ikisine

• KKTC de Nethouse var aynı sistem galiba. merkez den wireless antenleri ile aralarda yükselticiler kullanarak dağıtıyorlar. 2mbit sınırsız fiyat iyide diğerleri için öyle söyleyemiycem.
  • İzmir'de varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: karavana

quote:

Orijinalden alıntı: erkanist

quote:

Orijinalden alıntı: karavana

quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

anladığım istanbul'da mesafelerin uzun olması nedeniyle bu sistemin istanbul'a kurulması zor gibi.. istanbul için kimse taşın altına elini sokmamış..

istanbulda benzeri bir sistem var, bizim şirket kullanıyor ama ayrıntısını bilmiyorum.

Hocam şirketinizden internet hizmeti aldığınız firmanın ismini öğrenebilir misiniz?
    Bireysel internet hizmeti veriyorlarsa biz de faydalanalım.

http://www.turkmesh.com.tr

bilgisayarlarla ilgilenen arkdaş türkmesh'den aldığımızı söyledi, fakat bireysel pahalı olur demişti, ben daha kontrol etmedim.

Cevap için teşekkürler.

Bireysel kullanıcı için İstanbul'da şuan sadece 3 semtte var.
    Bu firmaların yayılmasını bekleyeceğiz artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekhim

GEÇEN GÜN İŞ YERİMİZE BİR VATANDAŞ GELDİ. TTNETDEN DAHA UYGUN İNTERNET PAKETİMİZ VAR DEDİ. EV KULLANICILARI DA KULLANABİLECEĞİ BİR SİSTEM.
    TÜRKİYEDE BU SİSTEMİ KULLANANA LİSANSLI 2 ŞİRKET VARMIŞ.
    SİSTEM ŞÖLE ÇALIŞIYOR;
    ADAMLAR GELİP BİNANIZIN ÜSTÜNE BİR ANTEN BAĞLIYOR. ANLAŞMANIZA GÖRE, HIZINIZI AYARLIYORLAR. VE SİZİN MODEM/HUBNIZA İNTERNETİ GİDİYORLAR. HİÇ BİR ŞEKİLDE TTNET'E BAĞLI KALMIYORSUNUZ. TAMAMEN BAĞIMSIZ. TTNETTE SANTRALE UZAKLIĞINA GÖRE BAĞLANTI HIZINIZ DÜŞEBİLYOR. BUNLARDA ÖYLE BİR PROBLEM YOK. YAĞMURLU HAVALARDA HAVANIN İLETKENLİĞİ ARTTIĞI İÇİN BAĞLANTI HIZINIZDA DEĞİŞİKLİK OLMUYOR. SADECE SİSLİ HAVALARDA %10 LUK BİR HIZ KAYBI OLUYORMUŞ. BURSADA YILDA 2-3 GÜN SİS OLDUĞUNU VAR SAYARSAK BENCE HERHANGİBİR PROBLEM OLMAZ.
    HİÇ BİR ŞEKİLDE TAAHHÜT YOK. 2 AY KULLANDIN BEĞENMEDİN İPTAL ETMEK İSTİYORUM DİYORSUN ADAMLAR GELİYOR, ANTENLERİNİ SÖKÜP ALIP GİDİYORLAR. SÖYLEDİKLERİNE GÖRE FİBER İNTERNETTEN BİLE SAHA SABİT HIZLARI VARMIŞ.

DETAYLI BİLGİ İÇİN;

http://www.vital.net.tr/

DÜŞÜNMENİZİ ARAŞTIRMANIZI TAVSİYE EDERİM...

Sadece Bursa için mi geçerli? Eğer öyle ise başlıkta belirtiniz.

• Ping nasıl bu sistemin.
  • Baz istasyonları kurulurken kıyamet kopuyordu radyasyon kanser yapıyor diye.Anten işi sıkıntılı bu kullandığımız wireless adaptörler bile baya radyasyon yayıyor bu 5 10 km menzilli antenler çok radyasyon yayar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_5553

Baz istasyonları kurulurken kıyamet kopuyordu radyasyon kanser yapıyor diye.Anten işi sıkıntılı bu kullandığımız wireless adaptörler bile baya radyasyon yayıyor bu 5 10 km menzilli antenler çok radyasyon yayar.

Teknolojiyi 10 yıl geriden takip ettiğimiz için bu konuda şanslı sayılırız. Bu sistemi Amerika, avrupa 15-20 yıldır kullanıyor. Bir şey olsaydı ilk önce onlara olurdu.
  • Teknoloji WiMax denen bir teknolojidir. Teorik plarak 50km çapında 100mbps verebildiği söylenir. Ankara'da bu hizmeti veren bir firma var google'dan bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jlozde -- 13 Kasım 2012; 0:14:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGN de Bursa şehir merkezine bunu ücretsiz veriyordu bir aralar.

AYLIK 29 TL 2 Mbit/s WIRELESS İNTERNET

Sonra daha fazla alanı kapasamaya almış ama güvenli internet yasasından dolayı bu hizmeti sonlandırmışlar.

http://kablosuz.com.tr

Şimdi ücretli ve sözleşmeli şekilde bu hizmet türü artacak gibi.

• arkadaşlar bu vital net denilen firmayı aradım.evler için apartmanda enaz 5 tane dairenin kullanımı gerekiyormuş.5 dairenin altına bu hizmeti vermiyorlarmış.
  • İzmir de duyan bilen var mı böyle bir uygulama yı
  • Belki konuyu hortlatmış olacağım ancak bu işlerle uğraşmış birisi olarak şunu söyleyeyim bu sistemin lisansı 35-40 kadar şirkette var nereden çıktı 2 şirket diye, ayrıca veri güvenliği tahmin edemeyeceğiniz kadar sağlamdır....
    ----
    Kablosuz ağ işiyle uğraşan arkadaşlar buna da hotspot diyorlar aslında wimax denen olayda oluyor....
    bu cihazlar, serverlara bağlı ve interneti fiber hattan çekiyorlar, türk telekoma yıllık bir ücret ödüyorlar 10 bin TL idi en son.... ayrıca BTK dan lisans alınıyor , şirket kuruyorsunuz , daha sonra iş istasyonları kurmaya geliyor , 40-50 cihazla(bunlar ev tipi cihazlar değil güçlü dış ortam cihazları) ortalama 10 noktalı bir ağ kuruyorsunuz(yapısı karmaşıktır ve kesinlikle basit değildir),bu tip firmalar neden ev kullanıcısıyla uğraşmıyorlar derseniz , adam 20 TL veriyor birde utanmadan 100gb üzeri download yapmak istiyor, bu olayın amacı sizin hattı sömürmeniz değildir, hızlı internet ile hızlı bilgi alışverişini ucuza ve güvenli şekilde vermektir.....
    -----
    Bu sistemlerdeki serverlar normal ttnet aboneliğinden daha güvenli ağ üzerinde 3 lü engelleme kuruyorsun , ayrıca filtreler vardır , antivirüs bile çalıştırabiliyorsunuz, yani ttnet üzerinde bir trojen atılan bilgisayara ulaşmak çok kolayken bu sistemlerde server bu tip korsanları geçirmiyor...
    ----bu işi iyi yapıyorsanız ağ üzerinde kimse birbirini göremez , birbirine ulaşamaz, ağ yapısı kişi bazlı 3 ip verir(detaylı bir olay), ayrıca binlerce sahte ip vardır ip taraması yapsanız dahi hiçbir cihazı tespit edemezsiniz çünkü bütün ip ler aynı mac adresi görünür ve o mac adresi sahtedir....
    -----
    SONUÇ OLARAK BU SİSTEMİ KİM YAPARSA YAPSIN GÜVENLİDİR İLLA BÜYÜK ŞİRKETLERİN YAPMASINA GEREK YOK , BEN BU SİSTEMLERİN DENEMESİNİ YAPTIM BENZER BİR SİSTEMİ KURDUM, AYRICA TTNET O KADAR BÜYÜK FİRMA OLMASINA KARŞIN İNSANLARI ÇOK MAĞDUR EDİYOR HOTSPOT SİSTEMLER EKONOMİK OLDUĞU SÜRECE ÖNCELİKLİ TERCİH EDİLMELİDİR ÇÜNKÜ KULLANICI ADINIZ İLE ŞEHRİN HER YERİNDE BAĞLANIP GİREBİLİYORSUNUZ , GSM BAZ İSTASYONU GİBİ BU CİHAZLAR BİRÇOK NOKTAYA KURULUYOR.... AYRICA BU SİSTEMLERDEN ANLAYAN FAZLA YOK ONUN İÇİNDE BAZI BÜYÜK ŞEHİRLERDE BİLE BU SİSTEMLERİ BÜYÜK FİRMALAR DEĞİL Wİ-Fİ İŞİ YAPMIŞ , SÜREKLİ GELİŞTİREN MERAKLI ARKADAŞLAR YAPIYORLAR.... BÜYÜK FİRMALAR BÜYÜK KARLAR PEŞİNDE OLDUKLARINDAN AZ İŞ ÇOK PARALI İŞLERE GİRER BUNLARLA UĞRAŞMAZLAR... BU BİR NEVİ YASAL PAYLAŞIMDIR ANCAK YÜKSEK RAKAMLARA KURULUR VE YILLIK MASRAFI FAZLADIR BIRAKTIĞI KAR YAPILAN İŞE GÖRE ÇOK FAZLA DEĞİLDİR...
    ----
    Rüzgar bozar diye basit düşünen arkadaşlar hiç öyle düşünmesin , bu sistemler kurulurken paratonerine kadar takılıyor, ayrıca bina bazlı takılan cihazların rüzgar direnci 190km civarıdır , bu dünyadaki en büyük fırtınalara eşittir, bu cihazlar çanak anten gibi değildir, çanak anten gibi olanları var fakat biz son kullanıcılara çanak anten takmıyoruz, taktığımız cihazlar yıldırım bile düşse zarar görmüyor, rüzgar sinyal bozmuyor açıları fazladır , eğer rüzgar sinyal bozacak olsaydı GSM şirketleri de sorun yaşardı , yerine göre cihaz doğru kullanılırsa bence çok verimli sistemler.....

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmak

arkadaşlar bu vital net denilen firmayı aradım.evler için apartmanda enaz 5 tane dairenin kullanımı gerekiyormuş.5 dairenin altına bu hizmeti vermiyorlarmış.

Bu tip sorulara cevap vereyim , aslında ben hotspotçu değilim fakat farklı şekilde yapan arkadaşlarım var , ben profesyonel düzeyde kablosuz ağ kuran birisiyim hobi olarak devam ediyor , yani internet dağıtma , hotspot uğraşmak istemediğimden , benden sonra bu işlere merak salıp , büyük firmalar haline giren arkadaşlar var.....
    -----
    Neden bir binada 5 kişi kullanıcı aranıyor sorusunun cevabı
    Bir binada öyle cep telefonuyla giremezsiniz , sizin o binada kullanabilmeniz için binanın çatısına veya uygun bir yerine cihaz bırakılır , bırakılacak cihaz 300-400 TL civarı olduğu için ve ayrıca kurulumu hat çekilmesi uzun bir vakit aldığı için açıkçası kimse 20 TL gelecek yere ki kullanıcı garanti değil 1 ay sonra çıkabilir, 400 TL lik cihaz koyup , 500 TL lik işçilik yapıp, saatlarini harcamaz 20 TL gelecek diye 1000 TL(rakamlar mesafeye ve duruma göre değişebilir , bahsettiğim rakam uzak mesafe sıkıntılı alanlar için) lik işi kimse yapmaz , zaten anlattığım gibi büyük firmalar ondan bu işi yapmıyor.... ona bakarsanız büyük firmalar 2 kamera taktığında bile 10-15 bin TL civarı para ister bu işin cihazları 1-3 bin TL gerisini kar ve işçilik olarak alırlar ki , bu kamera sistemlerini kurmak , hotspot sistemlerinin yanında çocuk oyuncağıdır... kamara sistemini işi iyi bilen birisi 3-4 saat içinde tek başına kurabilir.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 24 Şubat 2013; 0:20:42 >

• Izmir de yok mu boyle bir sey ya? Bizim apartman yeni oldugu icin telefon hatti bile cekilmedi tam bana goreymis ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.