Şimdi Ara

aynı anda digitürk ve tv'nin dahili uydu alıcısını kullanabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

tv nin uydu alıcısında yayını olup digitürkte olmayan kanallar var. anten kablosuna bir aparat takıp kabloyu çoğaltıp yayını hem digitürk'e hem de dahili uydu alıcısına verilip izlenebilir mi ?

Bu arada kullandığım tv : LG 65UC950 V Led Tv

şimdiden teşekkkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: hubble1025

Merhaba arakadaşlar;

tv nin uydu alıcısında yayını olup digitürkte olmayan kanallar var. anten kablosuna bir aparat takıp kabloyu çoğaltıp yayını hem digitürk'e hem de dahili uydu alıcısına verilip izlenebilir mi ?

Bu arada kullandığım tv : LG 65UC950 V Led Tv

şimdiden teşekkkürler

şöyle bilgi vereyim, LNB de 4 katman olduğunu düşünelim, vertikal alt bant - vertikal üst bant - horizantel alt bant - horizantel üst bant gibi.
    sen televizyonda her kanal değiştirdiğinde, kablo aracılığı ile lnb ye bir voltaj ve bir frekans gider, bu da hangi kanal var ise televizyonda o kanalın frekansı LNB nin hangi katmanında yer alıyorsa o bölümün çalışması gerektiği anlamına gelir. bantlara hiç girmiyorum sadece vertikal horizantelden örnek versem dahi karşına şu sonuç çıkar.
    örneğin 13 volt ile vertikal 18 volt ile de horizantel kısmı çalışıyorsa, senin tv vertikal bir kanalda kaldı ve digiturk de o an horizantel bir kanalda ise sen cevap ver bakalım, LNB olsan sen ne yapardın?

o yüzden bu sorunun cevabı, evet-hayır veya olur-olmaz şeklinde olmuyor.
    senin söylediğini ben kendi evimde yaptım, tüm sorumluluk bana aitti ve 1 çanak 1 lnb olan sistemde kabloya ek yapıp diğer uydu alıcıma taktım izledim oldu, ama kanal değiştirirken sorun çıkmıyor değildi.
    tüm bunlarla uğraşacağına twin lnb al tak olsun bitsin o zaman hiç sorun olmaz

• guzel açıkladın..teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hubble1025

guzel açıkladın..teşekkürler

Rica ederim, yardımcı olabildiyse bu bilgiler ne mutlu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.