Şimdi Ara

Aynı bölümü tekrar yazsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim her ihtimale karsı sıralamam kötü geldi aynı bölümü tekrar kazanabiliyor muyum bu sefer 2020 girişli olarak.. kazanırsam da ilk dönemi 2 ders kalarak geçtim yaz okuluyla verebilirim irregular devam edebilir miyim yani... bilgilendirirseniz cok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shelveyy -- 10 Haziran 2020; 18:55:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kaydını niye sildirdin ki? üni sonuçları açıklanmadan kaydını sildirmen kötü olmuş. tekrar kayıt olsan dersleri belki alabilir belki almayabilirsin, bölümdeki hocaların keyfine göre.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    sildirmedim ki hocam devamsızlıktan kaldım kaydım duruyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: shelveyy

sildirmedim ki hocam devamsızlıktan kaldım kaydım duruyor?
    o zaman niye silip tekrar kaydolmak istiyorsun? yeni kayıt yapınca bölümü 7 yılda bitirmen gerekecek, şimdi ise 6 yılda bitirmen gerekiyor. ayrıca tekrar tercih yapma işi sıkıntılı. şimdi hatırladım, eğer bu bölümü bırakırsan tekrar aynı ünide aynı bölüme kayıt olamıyorsun. yök maddelerinden birinde yazıyordu, yani sen tekrar kayıt işini unut.
    emin misin hocam ya.. millet tekrar kazanıyor mezun olduktan sonra öyle şeyler okumuştum

• quote:

emin misin hocam ya.. millet tekrar kazanıyor mezun olduktan sonra öyle şeyler okumuştum
    değişmediyse yazdığım gibiydi. sen yinede şuanki üniversitenin öğrenci işlerine ve danışmanına mail at ve sor. sonrasında ise yök maddelerini içeren sayfayı ya da pdf'yi aç ve ctrl + f yaparak tekrar kayıt gibi anahtar kelimeleri yazarak arama yap.
    hocam benim dediğim ilişkiyi kesicem 2020 sınavıyla duruma göre yazıcam kendi bölümümü de buna engel cıkmaz heralde hak etmiş oluyorum sonucta

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam benim dediğim ilişkiyi kesicem 2020 sınavıyla duruma göre yazıcam kendi bölümümü de buna engel cıkmaz heralde hak etmiş oluyorum sonucta
    engel oluyor işte. sen x bölümünü kazanıp bırakmış oluyorsun, sana tekrar aynı şeyi yapmana imkan vermemek için kayıt hakkı tanımıyorlar aynı bölüm için. sen önce git sınavına gir sorularını cevapla, sonuçlar açıklanana kadar az çok ne yaptığını hesaplarsın ona göre daha iyi bir yer gelecekse kaydını silersin. sen şimdi kaydını sildirirsen, olmasın ama diyelim ki sınavda kötü yaparsan bu bölümden de olmuş olacaksın. aynı bölüme tekrar kayıt olma yok, sonra zor durumda kalma. yinede sildirmek istersen sen bilirsin ben uyardım sadece. hadi kendine iyi bak benden bu kadar.

abi 2 saat baktım öyle bir madde yok ya zaten mantık olarak sıralamayı yapmıssam yazmam da ne sıkıntı olur ki anlamadım

• quote:

abi 2 saat baktım öyle bir madde yok ya zaten mantık olarak sıralamayı yapmıssam yazmam da ne sıkıntı olur ki anlamadım
    sırf bu konuya mesaj atabilmek için şu geri kalmış foruma telefon numaramı verdim.

Neyse, ben bu konuyu araştırdım. 2021'de atılmamak için arkadaşım tekrar sınava girip aynı üni.de aynı bölümü kazanmayı önerdi. Daha önce denenmiş bir yöntemmiş ve ortalamayı (aynı üni.de ise) arttırıyormuş.
    Danışman hoca ile görüştüm "aynı bölümü kazanırsam olur mu" dedim olur dedi. Öğrenci işlerindeki memurla da görüştüm "böyle bir şey mümkün, daha önce yapan da var" dedi. Öğrenci işleri:"sınava gir, aynı bölümü tercih et kazan, yerleş" dedi. KAydımı sildirmemin de gerekmediğini söyledi. Dersleri sayıyorlarmış.

Şimdi yks'ye hazırlanıyorum. İnşallah mühendislik barajını geçersem kendi üniversitemde kendi bölümüme yerleşeceğim. DErsleri sayarlar diye düşünüyorum çünkü zaten kendi verdikleri dersler. Ama yks den sonra öğrenci işlerini arayıp iyice ayrıntısına kadar öğrenmeyi düşünüyorum, sonra bir sıkıntı çıkmasın. Sen de öğrenci işlerini bir ara, yapılacak ne varsa öğren sonra sıkıntı çıkmasın.

• 120205044 kullanıcısına yanıt
    HOCAM ALLAH RAZI OLSUN YA İNANILMAZ GERİLDİM BUGÜN BU OLAY YÜZÜNDEN MALUM SINAVDA NOLACAĞI BELLİ OLMAZ.. KASIM KASIM KASILDIM 5 SAATTİR ALLAH RAZI OLSUN SENDEN FENA BUNALMISTIM

Peki sizin yaptıgınız mezun olduktan sonra mı mesela hocam orası da önemli

• quote:

Peki sizin yaptıgınız mezun olduktan sonra mı mesela hocam orası da önemli
    şuan aktif öğrenciyim. okul inşallah 2022^de bitiyor fakat 2021'de atılıyorum. Yks ye girip aynı üni aynı bölüme tekrar kayıt yaptırarak 2020 girişli olarak öğrenciliğe devam edilebiliyor; bunu hem öğrenci işleri, hem danışman hoca onayladı ve arkadaşın arkadaşıda bunu bizzat yapmış.
    hocam gelin elinizi öpiyim ya bugün kafam s*kildi olasılıkları düşünmekten harbi kendimi cok kötü hissetmiştim cok sağolun ya

• quote:

hocam gelin elinizi öpiyim ya bugün kafam s*kildi olasılıkları düşünmekten harbi kendimi cok kötü hissetmiştim cok sağolun ya
    Rica ederim.
    hocam yinede öğrenci işleri ile ayrıntıları iyice bir görüş. yök mevzuatına göre "üni öğrencisi tekrar tercih yaparsa ilk okuduğu bölümden kaydını sildirmeli" yazıyor, ama öğrenci işleri: "kaydını sildirme" dedi.

Bunu Yks den sonra detaylıca araştırmak lazım.
    Bazıları ortalama yükseltmek için tekrar sınava girip kayıt yaptırıyormuş:
    Akademik Personel Destek ve Bilgi Paylaşım Forumu
    Aynı Bölümü Tekrar Kazanıp Akademik Ortalamayı Yükseltmek - 3 Sayfa
    https://www.akademikpersonel.org/21009-ayni-bolumu-tekrar-kazanip-akademik-ortalamayi-yukseltmek-3.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.