İki RAM de KVR800D2N6/2G diye geçiyor.Kingston 800 Mhz DDR2 2GB RAM.Fakat ikisi arasında belirgin fiziksel fark var.Uyuşmazlık vardır diye eski RAM'i çıkarıp yalnızca yeni RAMİ taktım fakat PC açılmadı.İkisini birlikte takınca PC açılıyor fakat "Başlat-Çalıştır-Dxdiag" ile ancak 2GB RAM görebiliyorum.Ayrıca ikisi takılıyken BIOS "Current DRAM Frequency ve Adjusted DRAM Frequency" değerlerini 667Mhz gösteriyor.Oysaki ikisi de 800 Mhzlik RAMler ve yalnız eski RAM takılıyken söz konusu değerler 800Mhz'ye geri dönüyor.Sorun anakart üzerindeki slottan kaynaklıdır diye eski RAM', 5 yıldır kullanılmayan slota taktım.Sıkıntı yaratmadı.
Sanırım RAM arızalı,başka PC'de deneme gibi bir imkanım yok.Neticede DDR2 kullanan benim haricimde kalmadı :) Yardımlarınızı bekliyorum.
diyelim elinde cok eski kingston marka 1066 ram var ornek olsun diye soyluyorum.3-5 sene sonra gittin ayni kapasite kingston 1066 ram aldin taktin yan yana calismadi.normal bir durumdur ayni marka model olsa bile cipset markalari farklidir bu yuzden calismiyordur ki 5 sene filan diyorsun ben daha komigini soyleyeyim vatana gittik 2 tane 1gb ddr2 kingston ram aldik her seyi ayni notebook icin ama bir sure sonra mavi ekran vermeye basladi birini cikarmak zorunda kaldik.ddr2'de bu tip sorunlar olabiliyor aldigin ram arizali degildir ama elindekiyle uyumsuzdur.
Uyumsuz olsa bile aldığım RAM tek başına da çalışmadı.Neden olsun peki bu?
quote:
Orijinalden alıntı: Ariakus
Uyumsuz olsa bile aldığım RAM tek başına da çalışmadı.Neden olsun peki bu?
Ramde arıza var eğer ram sorunsuz olsa tek taktığında çalışırdı. değiştirme imkanın varsa değiştir