Malum sitede yazdığı 2 gb paylaşımsız ekran kartı diyor. Tamam güzel.
Laptop çalıştırdık. Ekran çözünürlüğü--gelişmiş ayarlar kısmında ayrılmış video belleği 64 mb yazıyor.
pes 2012 yükledim. en düşük seviyede oynanıyor. görüntü kalitesi orta veya yüksek yapılmıyor bu seçeneklere tıkladığımda video belleği yetersiz yazıyor.
arkadaş ekran kartı 1 gb diye toshiba laptop aldı. aynı şekilde ona baktığımızda "ayrılmış video belleği" 1024 mb yazıyor ve her türlü pes 2012 yi kaldırıyor.
Güya aldığımız laptop 2 gb paylaşımsız gt630m ekran kartı ama daha pes 2012 i high olarak oynayamıyoruz.
Bu ayrılmış video belleği nedir? Bilginiz varsa paylaşın lütfen.
Ona göre laptop u geri göndericem...
sorun çözüldü. aynı sorunu yaşayan olursa yazarız
çözüm nedir yazar isen herkez faydalanır
quote:
Orijinalden alıntı: bozo56
sorun çözüldü. aynı sorunu yaşayan olursa yazarız
Masaüstüne sağ tıklayıp nvidia denetim masası-- 3D ayarlarının yönetilmesi-genel ayarlardan : yükesk performanslı nvidia işlemcisini seçin. yine çözülmedi ise ;
aynı yerde genel ayarların yanında program ayarları var. oradan açamadığınız oyunu seçip ekle deyin. sorun çözülür inşallah
demek ki paylasimsizmis.Arastirmadan sallamamak gerekiyormus..
Ayrıca ekran kartı çift INTEL HD ve Nvidia GT 820M var. Yalnız ana ekran kartı olarak İNTELi göruyor bilgisayar. Değişitrmek istesem değiştiremedim. Ve de ayrılmış video belleği olarak da 0 MB gösteriyor.
quote:
sorun çözüldü. aynı sorunu yaşayan olursa yazarız.
bozo56 kardeş nasıl çözdün bi anlatsan??
quote:
Orijinalden alıntı: bluewave6435
quote:
sorun çözüldü. aynı sorunu yaşayan olursa yazarız.
bozo56 kardeş nasıl çözdün bi anlatsan??
Kardeşim kusura bakma anca dönebildim.
Bu zamana kadar bulmuşsundur cevabı ama yine de yazayım.
- Masaüstünde sağ tıklayıp NVİDİA denetim masasına gir
- Sol kısımdan " 3D ayarlarının yönetilmesi"ni seç aşağıdan uygula de.
Burada 2 seçenek var:
- Genel ayarlar kısmına gelip otomatik yazan yeri "yüksek performanslı NVİDİa işlemcisi"ni seç uygula de.
-Program ayarlarına gelip 2. seçenekten yine "yüksek performanslı NVİDİA işlemcisi"ni seç tektikten sonra yine uygula dedikten sonra işlem tamamdır.
AYNI SORUN BENDEDE VAR FAKAT SAĞ TIKLADIĞIMDA GENEL AYARLARDA NAPMAM GEREKTİĞİNİ TAM ANLAYAMADIM DEDİĞİNİZ ŞEYLER YOKTA Bİ YARDIMCI OLSANIZ ?
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetali811
AYNI SORUN BENDEDE VAR FAKAT SAĞ TIKLADIĞIMDA GENEL AYARLARDA NAPMAM GEREKTİĞİNİ TAM ANLAYAMADIM DEDİĞİNİZ ŞEYLER YOKTA Bİ YARDIMCI OLSANIZ ?
Arkadaşım. benim ekran görüntüm de bu. Seninkinde seçenek yok ben de tam anlayamadım.
mehmetali811M
kullanıcısına yanıt
Selam,
Muhtemelen cihazın Optimus özelliği kapalı, cihazın BIOS ekranına girip "Configuration" sekmesinden "Graphic Device" seçeneğini "Optimus ya da Switchable Graphic" yapın sorun giderilecektir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme