Şimdi Ara

Az yapılan sorudan fazla puan geliyor mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
4.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Standart sapma var ama sizin zannettiğiniz gibi etkilemiyor

Diyelimki 3 sorudan oluşan bir bölüm testi var ve sorular çok zor ,zor ve orta seviyesinde bu soruların standart sapması hesaplanır diyelimki çok zor soru 10 puan zor soru 8 puan orta soru 6 puan getirecek olsun ama bu soru bazına değil test bazına hesaplanır ...sonuç olarak bir soru =(10+8+6)/3=8 puan getirir istersen zoru çözmüş ol istersen ortayı aynı puan gelir

Yani çok zor soruyu çözen 10 değil 8 orta soruyu çözen 6 değil 8 puan alır ve bölümün her sorusu için geçerlidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam arkadaş etkilemiyor diyelim hadi.bunlara kafanızı yoracağınıza gidin ders çalışın

• ösym kılavuzunda 2012 lys puan ortalamaları ve standart sapmları var aynı tablo 2012 ygs için de var açın bakın geçen sene ygs de ve lys matta standart sapma ne kadar yüksek bakın yok demiyorum bile var ve zor olan dersler için fazladan 9-10 ouan getiriyo ygs sonucum geldiğinde bütün hesaplama motorlarına yazdım hepside 12 puan eksik gösteriyodu sebebini araştırdım mat netim 35.5 olması ve çoğu zor soruyu yaptığım için 12 puan sapmadan kazandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: afka9

standart sapmanın ciddi bir etkisi var bütün sitelerde puanımı hesapladığımda 430 çıkıyordu ama 438 geldi standart sapmadan

O çan eğrisi standart sapma değil

çan eğrisini açıklar mısın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

standart sapmanın ciddi bir etkisi var bütün sitelerde puanımı hesapladığımda 430 çıkıyordu ama 438 geldi standart sapmadan

O çan eğrisi standart sapma değil

çan eğrisini açıklar mısın

1. Olan kız 494 puan olsun bunu 500 yapıyorlar
    Senin puanin 400 ise oran orantı
    400.500/494=404 puan bunun daha karmaşığıdır heralde ama mantık bu

• Evet geliyor ama şöyle mesela o sorunun normalde değeri 2 diyelim.Bu soruyu sınavda az kişi yaptıysa sorunun değeri max 2,8-2,5 arası bişi olur.Yani 2 puanlık soru kalkıpta 5-7 olmaz ;)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.