Şimdi Ara

Azza U694BC Bios-Update gerekli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalinden alıntı: [juggernaut]

quote:

Orijinalinden alıntı: profesorpc

İşte biosun.İçinde iki bios var biri orjinal anakrtla gelen diğeri mod edilmiş.Exe olarak paketledim o yüzden şaşırma sakın.Problem yaşarsan bildir.

http://rapidshare.de/files/4334147/U694BIOS.exe.html

mozilla firefox kullanıyorum ve 6 denememde de aynı mesajı verdi "dl3.rapidshare.de ile bağlantı zaman aşımına uğradı". rapidhare de ki kota durumunu biliyorum öyle bir sıkıntım yok. lakin bu nie zaman aşımı hatası verdi anlamadım. sonuç itibariyle dl edemedim

profesorpc@gmail.com bana msn'den ulaş.Bugün sürekli forumdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 25 Ağustos 2005, 9:28:10 >

• öncelikle biosu gönderen ve gönderebileceğini söyleyen arkadaşlara teşekkürler. BİOS ELİMDE

Ancak başka bir problem ortaya çıktı :(

yanlış sürüm bios kurmuş olduğum anakart kendini açıyor nasıl oluyor bilmiyorum ama açıyor
    açılış disketiyle makineyi açıyor ve awdlasfh ın olduğu disketi takıyorum sonra awdflash la biosun tam adını ve uzantısı olan bin i giriyorum yazılı olan bios un backup ınıda aldırıyorum tam yazacak artık işlem tamam derken şak diye şu mesajı veriyor awdflash

"THE PROGRAM FILE'S PART NUMBER DOES NOT MATCH YOUR SYSTEM"

şimdi bu mesajı görünce acaba dedim önceden yanlış yüklediğim bios yazmaya bloklanmış olabilirmi baktım ama blok mlok göremedim vede inatlada yazmıyor işin içinden çıkamadım

fikri olan varmı yada bilen

• deneme yanılma metoduyla baya bir uğraştıktan sonra sonunda yanlış biosu silip orjinal biosu kurmayı başardım arkadaşlar

bilmediğim şey awdflash ın yan komutlarıymış ve o yan komutlardaki "QI" komutuymuş. şimdi nasıl yaptım tamgaz yemişken size anlatayım belki benim gibi konunun yabancısı bir arkadaş varsa burdan görüp deneyebilir (amic bios chipli award bios la çalışan Azza U694BC modeli anakart için aşağıdaki yöntem uygulanmıştır).

hatalı biosu silmek için a sürücüsünde komut satırına

awdflash xxxxxxx.bin /py/sn/qi/cp/cd/cc

yazıp onaylayın (buradaki xxxxxxx sizin yüklenmek istenilen bios un adı). bu işlemle bios u tamamen silmiş oluyorsunuz ve yanlış yüklenmiş bios uçuyor. sonra program sistemi restart etmek için "F1" e basmanızı istiyor onu da yapın.

daha sonra sistem açıldığında "award bios guard" sizden sistem disketi isteyecek onu sürücüye takın. daha sonrada awdflash ve yüklemek istediğiniz bios u içinde barından disketi sürücüye takın ve

awdflash xxxxxxx.bin /py/sn/cp/cd/cc

yazıp onaylayın. program işini bitirince yine "F1" e basmanızı isteyecek sizde onu kırmayıp basın. sistem kendini yeniden başlatacak ve sistem istediğiniz bios la açılacaktır.

orjinal biosu ve awdflash ı bana temin edip yol gösteren profesorpc ye de ayrıca çok teşekkürler.

• bu update doğru oluyormu denendimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: [juggernaut]

deneme yanılma metoduyla baya bir uğraştıktan sonra sonunda yanlış biosu silip orjinal biosu kurmayı başardım arkadaşlar

bilmediğim şey awdflash ın yan komutlarıymış ve o yan komutlardaki "QI" komutuymuş. şimdi nasıl yaptım tamgaz yemişken size anlatayım belki benim gibi konunun yabancısı bir arkadaş varsa burdan görüp deneyebilir (amic bios chipli award bios la çalışan Azza U694BC modeli anakart için aşağıdaki yöntem uygulanmıştır).

hatalı biosu silmek için a sürücüsünde komut satırına

awdflash xxxxxxx.bin /py/sn/qi/cp/cd/cc

yazıp onaylayın (buradaki xxxxxxx sizin yüklenmek istenilen bios un adı). bu işlemle bios u tamamen silmiş oluyorsunuz ve yanlış yüklenmiş bios uçuyor. sonra program sistemi restart etmek için "F1" e basmanızı istiyor onu da yapın.

daha sonra sistem açıldığında "award bios guard" sizden sistem disketi isteyecek onu sürücüye takın. daha sonrada awdflash ve yüklemek istediğiniz bios u içinde barından disketi sürücüye takın ve

awdflash xxxxxxx.bin /py/sn/cp/cd/cc

yazıp onaylayın. program işini bitirince yine "F1" e basmanızı isteyecek sizde onu kırmayıp basın. sistem kendini yeniden başlatacak ve sistem istediğiniz bios la açılacaktır.

orjinal biosu ve awdflash ı bana temin edip yol gösteren profesorpc ye de ayrıca çok teşekkürler.

DEMEK SONUNA CC/ GİBİ ŞEYLERİ YAZINCA TAMAMEN SİLİNİYORMUŞ. ABİ BUNU DAHA ÖNCEDEN GÖRSEYDİM HİÇ UĞRAŞMAYACAKTIM. AZ MI UĞRAŞTIM MSİ ANAKRTIN BOZUK BİOSU YÜZÜNDEN. HATTA AYNI MODEL BİR ANAKRT BİLE SATIN ALDIM. GARANTİYE VERDİM.ONCA YOLU TEPTİM. VAKTİM UÇTU. PART NUMBER HATASI YÜZÜNDEN. dh FORUMU SEVİYORUM...

• Award BootBlock BIOS v1.0 Copyright © 2000,Award software, Inc uyarısı alıyorum ve bilgisayar açılmıyor.
    anakartım azza U694BC
    BIOSTA A290021T-70
    0224T MF3Q8 YAZIYOR
    BIOS yüklemem lazım ama anakartın sitesinde herhangi bir yardım veya bios yazılımı bulamadım. yardımcı olursanız çok sevineceğim.
  • banada lazım arkadaşlar güncel bios foruma koyma imkanı yokmu bu dosyanın herkes faydalansa...
  • Merhaba biraz geç oldu ama bios elinde olan varsa ihtiyacım var en son güncel bios'a
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.