hocam bunun sağlıklı çalışıp çalışmadığını test etmek için aida64 sistem kararlılık testi yeterli mi? başka bir test yapmam gerekli mi? üzerinde vatanda ki gibi soğutucu var zaten aynısı sadece renk farklı |
B-Die mi Değil mi ? (2. sayfa)
-
-
Genelde aida stress cache ve stress memory i işaretleyip yarım saat kadar test etmeniz bir çok uygulama ve oyunlar için yeterli. 7/24 full stabilite için yaklaşık 1 gün süren extreme test parametreleri gerekli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
14-14-14-34 yaptım sistem gitti cmos yapıp öyle açtım sistemi olmadı neyse yine de buda bir kardır hocam zaten alacağım ramler ile aynı frekans a hatta gecikmeye geldi
beni masraftan kurtardınız çok teşekkür ederim.
-
gerçekten sistem hızı çok değişti hocam. oyunlarda bir akıcılık var şu an ben anlamadım bir ram hızı bu kadar mı etkiliyor?
işlemcim 3300x birisi zen2 için ram çok önemli demişti. şu an düzenli oynadığım bir oyunda inanılmaz bir etki hissettim. şaka gibi :D
gerçekten çok saolun. cidden aynı CL değerlerinde aynı frekans da kullanıyorum boşu boşuna 1300 tl verecektim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 23 Ağustos 2022; 0:26:33 > -
Estağfurullah :) evet amd sistemlerde özellikle de apu sistemlerde ram hızı çok fark oluşturuyor. Güle güle kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver25 -- 23 Ağustos 2022; 5:50:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
alman arkadaşlar kod 10c ile bitiyorsa c die dır demişler
-
Yani? Ne anlamamız gerekiyor buradan? Bilgi yanlışlığı mı var?
Trash B-die ibaresinin tam manasıyla tanımı nedir, hangi chip’ler için kullanılır, piyasada farklı adlandırmalar ile anılır mı gibi soruların araştırması yapılmamış anladığım kadarıyla.
İlgili programlar üzerinde B-die ibaresi geçmesi ve absürt C değerleri sebebiyle (saf B-die ile alakası olmayan) genellikle hatta %99 bu şekilde anılmaktadır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne demek "yani? ne anlamamız gerekiyor" ? çok açık değil mi ne yazdığım. Cevap verdiğim mesajda trash b die denir yazılmış ben de bunlar da c die diyor diye cevap yazmışım sanarsın küfür ettim bu ne uslüp?
-
Piyasada %99 trash b die değil c die diyor bu programın yanlış olarak b die dediği çiplere
-
Alıntı
metni:Trash B-die ibaresinin tam manasıyla tanımı nedir, hangi chip’ler için kullanılır, piyasada farklı adlandırmalar ile anılır mı gibi soruların araştırması yapılmamış anladığım kadarıyla. Tekrar vurgulayarak sorayım; “Trash B-die” ibaresinin tam olarak anlamı, manası nedir?
“Çöptür çöp…” yani B-die üretim bantlarından çıkan en verimsiz chip’lerdir. Bundan dolayı SK’lar arasında farklı isimlendirmelerle de anılabilirler fakat bu onların (chip’lerin) Trash B-die oldukları gerçeğini değiştirmez, programda/programlarda ciddi bir hata yoktur. Zaten ilk mesajımda ve sonrasında da belirttiğim üzere saf B-die ile alakaları olmayan chip’lerdir bunlar sadece isimlerinde B-die ibaresi geçer o kadar.
Elimden birçok saf B-die chip’e sahip ram geçti, halen sistemlerimden birisinde aktif olarak kullanılan da var. Hakeza Trash B-die ram de mevcut. Akabinde ilgili birçok ram’in China-Taiwan vb. üretim merkezleri özelinde projelerinde bulunduğum dönemler de oldu.
Almanların X bir forum konusunda isimlendirme yapmalarında (yukarıda da anlattığım üzere) herhangi bir sıkıntı yok. Lakin Trash B-die Trash B-die’dır.
Sizin üslubunuz direkt olarak; “C-die denmiş, Trash B-die diye bir şey yok vs.” şeklinde anlaşılıyor. Bu da görüldüğü kadarıyla “Trash B-die” kavramıyla alakalı yeterince veya hiç bilgi sahibi olmadığınızı gösteriyor. Halbuki (birebir olmasa da) zaten çok çok yakın tabirlerden bahsediliyor.
Merak etmişsiniz, taaa Alman forumlarına kadar araştırmışsınız (böyle bilgiler Türk forumlarında pek olmaz hak veriyorum) fakat “C-die’mış o, Trash B-die da ne ola ki, öyle bir şey de yok?” algısı talihsiz olmuş.
Benim anladıklarım bu şekilde, ha siz “acaba C-die olarak/olarak da geçebiliyor olabilir mi bunlar?” gibi bi’ yaklaşımla gelseydiniz o zaman farklı bi’ tepki alırdınız. Fakat alt alta paylaştığınız 2. mesaj itibariyle zaten amacınız ortada diye düşünüyorum. Üstü kapalı da olsa “yanlış bilgiler paylaşmayalım, C-die’dır o/C-die’mış o” demek istediğiniz görülebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 28 Ağustos 2022; 16:58:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Manası nedir diye soruyorsunuz ya o soru bu konuda anlamsız, ben trash b die diye birşey yok iddiasında bulunsam bir anlam ifade eder öyle bir soru sormak.
Çipin ismi c die ise, belleklerin kodunda bile c yazarak bellek üreticisi bunu açıklıyorsa ( https://prnt.sc/i3jIdV6LmxDm ), çiplerin üreticisi samsung bile bu ürettiğim çiplerin ismi c die dır diyorsa (https://semiconductor.samsung.com/resources/data-sheet/8G_C_DDR4_Samsung_Spec_Rev1.31_Apr.17.pdf ), sizin bunları göz ardı ederek " ne diyorsun birader" diye çıkış yapmanız belki kabarmış bir egonun etkisi olabilir ama iki kuruş etmeyecek belleklerle ilgili bir konuda yinede lüzumsuz kişisel yorum yapmak istemiyorum.
Konuya özel olarak benim elimden 2 set bu konuda konu sahibinin sorduğu belleklerden geçti önceki yıllarda ve çok sayıda yabancı ağırlıklı olmak üzere forumlarda bu belleklerle ilgili yazı okudum, bu c die belleklere trash b die diyen 1 kişi bile görmedikten sonra burada sizin bu bellekler %99 böyle tanınır demenize doğal olarak şaşırarak 10larca kişinin esaslı data paylaştığı daha önce denk gelmiş olduğum ve sizin deyiminizle değersiz alman x forumu olan forumun linkini paylaşmak istedim, bu kadar.
Hala daha geçmişte günlerce araştırma yaptığım bellekleri trash b die diye adlandıran nasıl görmedim diye şaşkınım hatta, zahmet olmayacaksa elinizin altında bu konuda tartışmaların döndüğü ve bu belleklere trash b die denilen linkler mevcutsa incelemekten memnun olurum, iyi günler.
-
Alıntı
metni:cevap yazmışım sanarsın küfür ettim bu ne uslüp? Alıntı
metni:belki kabarmış bir egonun etkisi olabilir Aslında bu şekildeki ifadelere istinaden cevap vermemem lazım hatta cevap vermeyecektim ama konuyu okuyanların bilgi edinmesi adına cevap vereyim.
Zira ben herhangi bir kişisel karşılaştırma yapmadım, yeterince bilgi sahibi olunmaması ifadesi karaktere yönelik bir ifade değildir. Yazmış olduğum bir mesaja (kendince) yanlışı düzeltme adına bir cevap geldiği takdirde (sonraki yazılanlar da bunu doğruluyor) elbet ki benzer şekilde karşılığı olacaktır.
İlgili Alman forumu hakkında ''değersiz'' gibi bi' ibarem de olmadı. Anlık olarak hızlıca yazmam itibariyle ''X'' ibaresini zaman zaman kullanabiliyorum, muhtemelen mesleki geçmişimden de kaynaklanıyordur.
Siz zaten bi' kere en baştan öncelikle benim anlatmak istediklerimi ve sonrasında da ürün kodunu dahi yanlış anlamışsınız/görmüşsünüz/algılamışsınız. Ben genel manada B-die'ların türlerinden dem vurdum ve görüldüğü üzere Trash B-die gibi ifadelerin nerelerde ne şekilde geçtiğinden söz etmedim. Geçen mesajımda belirtmiş olduğum üretim bantları gibi süreçler aslında bu ifadelerin asıl kullanıldığı yegane alanlardır. Üretim bantlarından çıkan Trash B-die'lar bazen C-die tarafında da sayılabilirler veyahut öyle de kalabilirler. Tekrar ediyorum; bunlar hakkında bilginiz olmadığını görüyorum hatta (konu sahibindeki ram sizdekinden farklı olsa da) elinizden pek fazla ram/chip geçmediğini söylemek mümkün.
Yazmış olduğunuz ve paylaştığınız chip kodu: K4A8G085WC
Konu Sahibi'nin paylaştığı chip kodu: K4A8G085WB
Alıntı
metni:Hala daha geçmişte günlerce araştırma yaptığım bellekleri trash b die diye adlandıran nasıl görmedim diye şaşkınım hatta, zahmet olmayacaksa elinizin altında bu konuda tartışmaların döndüğü ve bu belleklere trash b die denilen linkler mevcutsa incelemekten memnun olurum, iyi günler. Google'a basitçe ''Trash B-die'' yazarak arattığımızda birçok sonuca ulaşabiliyoruz.
redditOverclocking the trash binned Samsung B-Diehttps://www.reddit.com/r/overclocking/comments/8g7u0c/overclocking_the_trash_binned_samsung_bdieredditSo my 3200mhz CL16 is actually Bdie, I think. Is it trash binned bdie?https://www.reddit.com/r/Amd/comments/bdw7bn/so_my_3200mhz_cl16_is_actually_bdie_i_think_is_itredditDRAM Calculator didn't work for me. Trash b-die? Need some suggestionhttps://www.reddit.com/r/overclocking/comments/glljlq/dram_calculator_didnt_work_for_me_trash_bdie_needoverclock.netVengeance LPX Overclock Settings (Trash B-Die)https://www.overclock.net/threads/vengeance-lpx-overclock-settings-trash-b-die.1743986/Alıntı
metni:bu c die belleklere trash b die diyen 1 kişi bile görmedikten sonra Siz şimdi bu ifadeyi öne sürerek ''ben zaten bunu demiştim'' diyeceksiniz ama benim ilk mesajıma cevap verdiğinizde zaten işin içerisinde C-die yoktu ki? Konu sahibinin paylaştığı ürün kodu da ortada?
Yukarıda yazmış olduğum üretim bantları meselesi güzel bir ek bilgi olmuştur diye düşünüyorum zira öyle her yerde her zaman görebileceğiniz bilgiler değillerdir. Doğal olarak C-die özelinde Trash B-die chip'lerin taraf değiştirmesi gibi hususlar da mevcuttur. Haliyle bir die'ın en verimsiz chip'leri zaman zaman alt die'lara da düşebilirler. Veyahut alt die dediğimiz verimsiz gibi görünen bir chip gayet potansiyeli olan üst seviye bir chip de çıkabilir.
SK'ların bu gibi bilgilere vakıf olmaması ve elindeki ram'in alt die görünümlü aslında bir üst die'ın verimsiz chip'i olduğunu/olabileceğini bilmemesi de benim nazarımda normal karşılayabileceğim hususlardan birisidir.
Alıntı
metni:alman arkadaşlar kod 10c ile bitiyorsa c die dır demişler Şunu da unutmadan belirteyim; ürün üzerindeki kod/barkod yanlış olamaz ama Thaiphoon yanlış okuyabilir? Nasıl böyle kesin yargılara ulaşılabiliyor ve Trash B-die mevzu gibi bi' mevzu görmezden geliniyor anlamak mümkün değil. Bu tamamen eksik/yanlış bilgi hususundan kaynaklanıyor, başka bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum/düşünemiyorum.
Umarım bundan sonra okuduklarınıza ve paylaştıklarınıza biraz daha dikkat edersiniz.
-
Doğru diyorsunuz farklı dillerden konuştuğumuz baştan belliydi aslında iletişim kurma çabamın sonuçsuz kalacağını kestirmek zor değildi ama neyse.. Ben bellek soğutucusunu çıkarıp çipin üstünde yazana göre hareket edenleri takip etmeye çalışırken siz hala bu belleklerde hatalı okuma yapan typhoon programının ekran görüntüsünü tekrar paylaşarak birşeyler yazmışsınız o sebeple mesajınızın devamına da bakmadım. Neyse artık bildiğiniz gibi devam edin öyleyse
-
C mi deniyor B mi deniyor bilmemde ramlerin çok trash olduğu kesin. Cl 16'ya zor düştü. Gayri resmi tanım üzerinden polemiğe girmenize gerek yok bu kadar. Fazla üzmeyin birbirinizi. Trash desek nolur C çip desek nolur. Sonuç olarak overclock potansiyeli çok zayıf.
-
İlk 16-18 gibi olan ilk zamanlamalardan çok ikincil trfc gibi vs. olan zamanlamalarda oynamaya daha fazla müsade ediyormuş bu bellekler o tarafta denemeler yapabilirsiniz.
İsimlendirmeye gelince özet olarak ben bak aracın üstünde honda civic yazıyor diyorum vatandaş gelmiş "ben 3 kilometreden dürbünle baktım bana honda city yazıyor gibi geldi" şeklinde tabiri caizse laf anlatmaya çalışıyor ne desen boş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 30 Ağustos 2022; 13:38:6 > -
Elinizdeki chip’lerin ne olduğunu detaylarıyla beraber konu içerisinde açıkladım (B-die üretim bandından çıkmış chip’lerdir fakat chip kalitesi itibariyle Trash B-die olarak anılmaktadırlar).
Benim açımdan herhangi polemiğe girilecek bi’ durum yok zira bi’ tarafta direkt olarak bahsedilen ürünün bilgileri eşliğinde açıklama var diğer tarafta ise tamamen varsayımlar üzerinden gidilen manasız bi’ anlatım.
Bilgi eksikliği/yanlışlığı durumları vuku bulduğunda ne yazık ki laf anlatması zor hatta zaman zaman imkansız olabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzun forumlar karıştırmak istemeyenlere tek bir sayfa linki bırakıyorum. (hatta sayfa silinir falan diye sitenin ekran görüntülerini de koyarım)
Tek bu sayfadaki bilgilere bakarak typhoon programının bazı gskill ramlerde yanlış okuma yaptığının kanıtlanmış olduğunu görebilirsiniz, bellekte typhoon ile okuma yapıyorlar ve sonu b ile biten çip kodu çıkıyor karşılarına sonra bellek soğutucusunu çıkarıp bir bakıyorlar ki sonu c ile biten kod yazılı çipte. Vatandaş resmen utanmadan samsıng çipin üzerine yanlış yazmış o b tipi bellek diyecek Bu durumu dediğim gibi ben 2 farklı gskill marka kitte de yaşadım.
@martax32 Onu desek ne olur bunu desek ne olurdaki fark şu; siz elinizde ne olduğunu bilir ve elinde ne olduğunu bilenleri ararsanız ayarlarınızı doğru yapmış olursunuz. Yoksa kapı kapı b die arayıp bulamayınca ya bu da çöp çıktı diyenlerin ayarlarını girer durursunuz, sıvı nitrojenle rekor denemeleri yapanlar gibi bios sıfırlayıp durmaktan başka iş yapamazsınız.
https://theoverclockingpage.com/2019/12/16/review-2x8gb-g-skill-flare-x-3200-cl16/
Bazı insanlardaki hatada ısrar etme azmi gerçekten inanılmaz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 30 Ağustos 2022; 20:52:37 >
-
Konu içerisinde paylaşılan linkte yine ''varsayım'' üzerine gidilmiş, bahsettiğimiz ürün özelinde herhangi kanıtlanan bi' durum yok. Zaten sizdeki ürünle aynı ürün bile değil.
İlgili linkten ilgili ifadeyi aynen buraya ekliyorum:
Alıntı
metni:eğer sorun sadece bir yazılım algılama hatası ise çok iyi, ancak bu bilgi üretici tarafından SPD'ye kaydediliyorsa, o zaman ciddi bir sorunumuz var. Buradan şuraya geleceğim; zaten yukarıdaki mesajım içerisinde (birçok ek bilgi eşliğinde) bu gibi hususların nelerden kaynaklandığını açıklamıştım.
Tekrar alıntılayacak olursam:
Alıntı
metni:Geçen mesajımda belirtmiş olduğum üretim bantları gibi süreçler aslında bu ifadelerin asıl kullanıldığı yegane alanlardır. Üretim bantlarından çıkan Trash B-die'lar bazen C-die tarafında da sayılabilirler veyahut öyle de kalabilirler. Yukarıda yazmış olduğum üretim bantları meselesi güzel bir ek bilgi olmuştur diye düşünüyorum zira öyle her yerde her zaman görebileceğiniz bilgiler değillerdir. Doğal olarak C-die özelinde Trash B-die chip'lerin taraf değiştirmesi gibi hususlar da mevcuttur. Haliyle bir die'ın en verimsiz chip'leri zaman zaman alt die'lara da düşebilirler. Veyahut alt die dediğimiz verimsiz gibi görünen bir chip gayet potansiyeli olan üst seviye bir chip de çıkabilir. ürün üzerindeki kod/barkod yanlış olamaz ama Thaiphoon yanlış okuyabilir? Nasıl böyle kesin yargılara ulaşılabiliyor ve Trash B-die mevzu gibi bi' mevzu görmezden geliniyor anlamak mümkün değil. Bu tamamen eksik/yanlış bilgi hususundan kaynaklanıyor, başka bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum/düşünemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 30 Ağustos 2022; 18:45:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X