Şimdi Ara

B Ehliyete A2 Ekletmek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
4
Favori
102.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de B ehliyetime ekletmek istiyorum ama ehliyetim eski tip, A2 harcı dışında onun yenilenmesi için de para vermem gerekir mi?
  • Harc + kart ucreti

• quote:

Orijinalden alıntı: lazerboy

Ben de B ehliyetime ekletmek istiyorum ama ehliyetim eski tip, A2 harcı dışında onun yenilenmesi için de para vermem gerekir mi?

Bende aynı durumdayım..

Eski tip B ehliyetim var. A2 sertifikasını aldım.

Süreç nasıl işliyor emniyette? ne kadar ödeyeceğim
  • armonyy A kullanıcısına yanıt
    Bence de motosiklet ehliyetleri konusunda yanlis bir politika izleniyor. Kopruden gecen araclarin cogunda sadece tek kisi yani surucu var. En azindan yazlari bu insanlar motor kullansa trafik azalir.
    Egitim vererek motor kullanimina ozendirmek yerine, vatandasa maliyetleri artirip, egitim vermiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutluthegreat -- 10 Ekim 2016; 21:59:00 >
  • Mutluthegreat M kullanıcısına yanıt
    Ülke ekonomisi üretim ve ticaretten değil vergi üzerinden ayakta duruyor o yüzden olsa gerek. Motosiklet para kazandırmıyor ki, millet otomobil alsın yakıt harcasın istiyorlar. En yüksek gelir bunlardan geliyor bildiğiniz gibi, otomobil, akaryakıt, içki, sigara. Amaç topluma hizmet olsaydı o dediğiniz belki mümkün olabilirdi. Övünülerek yaptıklarını iddia ettikleri herşey vatandaşın cebinden daha fazla para toplamak için tamamen, hala bunu anlamayan bir çoğunluk varken zor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 11 Ekim 2016; 9:38:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

quote:

Ben de B ehliyetime ekletmek istiyorum ama ehliyetim eski tip, A2 harcı dışında onun yenilenmesi için de para vermem gerekir mi?

Bende aynı durumdayım..

Hocam sadece ehliyet harcını yatırıyorsunuz. Toplam 260 küsür bir rakama denk geliyor. Yalnız dikkat edin ehliyet harcı + değerli kağıt bedeli + hizmet bedeli olarak üç farklı makbuz almanız gerekiyor. Hepsi her bankada yatırılmıyor.
  • Çok teşekkür ederim hocam, birde bunu hangi bankalardan yatırabiliyorum, emniyetin içinde yatırılacak yer yok mu acaba, birde yeni nesil ehliyete geçeceğimiz için bir ücret daha ödüyor muyum

• Var mı Avrupa yakası Şirinevler tarafında ucuz kurs? Ya da Kozyatağı da olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Var mı Avrupa yakası Şirinevler tarafında ucuz kurs? Ya da Kozyatağı da olur.

Bağcılar Güngören sınırında bir ehliyet kursu bulduk A sınıfı için 900 lira fiyat verdi 5-6 kişi kayıt olacağız diyince. A2 için de konuşacağız çarşamba günü son fiyatı. Muhtemelen onda da 100 lira falan indirim yapar en az 670 yapar diyorum. Ne kadar kalabalık gidersek o kadar iyi 4-5 kişi toplaşıp gidicez arkadaşlarla çarşamba günü, eğitimi de kaliteli veriyoruz dediler artık ne kadar doğru ise. Bir de haznedar meydanda var kaliteli eğitim veren adı duyulmuş bir yer zaten. Orası indirim yapmıyor ama.
  • quote:

Çok teşekkür ederim hocam, birde bunu hangi bankalardan yatırabiliyorum, emniyetin içinde yatırılacak yer yok mu acaba, birde yeni nesil ehliyete geçeceğimiz için bir ücret daha ödüyor muyum

Yeni ehliyetlerin dağıtımına başlanmış. ekstra ücret ödemiyorsunuz. Ziraat bankasına git eksiksiz alıyordur. Ben İş bankasına yatırmıştım. Emniyet tahsilat yapmıyor. Makbuzun aslını götürmeniz gerek.
  • quote:

quote:

quote:

Bende aynı durumdayım..

Hocam sadece ehliyet harcını yatırıyorsunuz. Toplam 260 küsür bir rakama denk geliyor. Yalnız dikkat edin ehliyet harcı + değerli kağıt bedeli + hizmet bedeli olarak üç farklı makbuz almanız gerekiyor. Hepsi her bankada yatırılmıyor.

Arkadaşlar bir sorum daha olacak, değerli bilgilerinizden ötürü teşekkür ederim.

Eski tip B ehliyetine A2 eklettireceğim.

İnternetten şimdi randevu alacağım ancak "ilk defa sürücü belgesi müraccatı" na mı gireceğim yoksa "eski sürücü belgesi yenileme-fark (kayıp-çalıntı)" dan mı randevu almam lazım.

Teşekkür ederim.

• swat882 kullanıcısına yanıt
    eski sürücü belgesi yenileme-fark dan randevu alacaksınız ama çok farketmiyor. İki işlemi de aynı yer yapıyor sonuçta. Belgeleriniz tamamsa randevu alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

eski sürücü belgesi yenileme-fark dan randevu alacaksınız ama çok farketmiyor. İki işlemi de aynı yer yapıyor sonuçta. Belgeleriniz tamamsa randevu alabilirsiniz.

çok teşekkür ederim. Ankara için 8 Kasıma randevu alabildim. Bakalım süreci tamamlayınca burayada yazarım
  • quote:

quote:

quote:

Bende aynı durumdayım..

Allah allah dün ziraate gittim 130 tl çıktı. onu yatırdım birde 13+2 TL yatırdım hizmet ve değerli kağıt için.

260 TL lik birşey yoktu.

Birazdan emniyete gideceğim.

• Son netice

Arkadaşlar merhabalar tekrardan herkese. Eski B sınıfı ehliyetime A2 eklettirdim.

Bu sayede:

Hem yeni ehliyetim olmuş oldu hemde B nin yanına A2 eklettirdim.

Sürücü kursu masrafı vs yazıldığınız yere göre değişiyor. O yüzden sertifikayı aldığınızdaki masrafları söyleyeceğim size.

1) Gerekli Bankalara şunları yatırıyorsunuz.
    -A1, A2 ve A SINIF HARÇ ÜCRETİ ----133,70 TL---- (AKBANK VE ZİRAAT BANKASI ALIYOR BENİM BİLDİKLERİM SADECE BUNLAR)
    -POLİS TEŞKİLATI DESTEK PAYI ----20 TL----- BUNU MUTLAKA YATIRMAK ZORUNDASINIZ (HALKBANK ALIYOR ZİRAAT ALMIYOR BENİM BİLDİKLERİM SADECE BUNLAR)
    -SÜRÜCÜ BELGESİ KART HARÇ ÜCRETİ -----128,5 TL--- YUKARIDAKİ 2 KALEM MASRAFI KESİNLİKLE BANKAYA YATIRMAK ZORUNDASINIZ BU ÖDEMELERİ EMNİYET KABUL ETMİYOR. BU KART HARÇ ÜCRETİNİ İSE EMNİYETİN İÇİNDE YER ALAN VEZNEYE ÖDÜYORSUNUZ.

YUKARIDA BANKALARA ÖDENEN 2 KALEM MASRAF (133,70 TL + 20 TL) IN DEKONTLARINA MUTLAKA TAHSİL EDİLMİŞTİR DAMGASI VURDURTUN.

-Değerli kağıt bedeli ve hizmet bedeli (13+2 TL) Böyle birşey ödemiyorsunuz, ben banka yoluyla ödedim hiçbir işe yaramadı. Emniyetteki memur almadı bu dekontları o yüzden bankaya tekrar gidip polis teşkilatı payı 20 tl yi ödedim

YUKARIDA YAZDIKLARIM 08/11/2016 İÇİN ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILMIŞTIR. ( ESKİ B SINIFI OLAN VE YENİ EHLİYETLERLE BİRLİKTE A SINIFI EKLETTİRMEK İSTEYENLERİ KAPSAMAKTADIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 8 Kasım 2016; 22:5:27 >

• Ankarada kursa ne kadar ücret verdiniz bu aşağı yukarı 300 lira dışında?

• 2002 yılında aldığım B sınıfına a2 ekleyeceğim sıfırdan a2 alacaklara aynı sınava girmiyoruz sanırım farklı bir gün sınav yapacaklar peki sınav içeriği aynı mı olacak?

• B ehliyet olmadan a2 ehliyet alınabiliyormu

• teyfikmrcn T kullanıcısına yanıt
    Tabiki alınabilir, kursları araştırın bir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.