Şimdi Ara

b sınıfı kurutma makinesi ne kadar elektrik harcıyor. b

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
50.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • B sınıfı kurutma makinesi kullananlar aylık elektrik tüketimine etkisini yazabilirler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu hortlatıyorum ama hala googleda ilk sıralarda çıktığı için güncel miktarı öğrenmek isteyenler olabilir:

B sınıfı arçelik 2770kt kurutma makinesi dolap kuruluğu+ modunda (1saat çalışıyor) her çalıştırmada 1.5kwh tüketiyor yani yaklaşık 1.05tl ediyor. Bence çok yakıyor, A+ model almayı planlıyorum.
    Konu A sınıfı, B sınıfı değil. Herkes yanlış açıdan bakıyor genellikle.

Kurutma makinesi alırken cihazın mutlaka ısı pompalı olmasına dikkat edin.

Isı pompalı cihazın artıları neler?
    -B sınıfı modeller gibi ortama soba edasıyla ısı yaymaz.
    -Aynı sürede daha düşük ısı ile kurutma yaptığından çekme, solma, Yıpranma riski çok daha azdır.
    -B sınıfının Yarısı kadar elektrik harcar. Haftada 2-3 kez kullanıldığında yılda 200 lira civarı cepte kalır.
    -Düzenli olarak çıkarılıp Yıkanması gereken bir kondanser yoktur. Ev Hanımlarının çok büyük bir kısmı bu bakımı yapmıyor.
    Yani konu A mı B mi değil. Çamaşırı yıpratmayan, ısı yaymayan, tasarruf eden, bakımı daha kolay bir cihaz alıyorsunuz.
    Yapay Zekanın Yanıtı

B Sınıfı Kurutma Makinesi Elektrik Tüketimi

Kurutma makineleri, çamaşırlarınızı hızlı ve verimli bir şekilde kurutmak için kullanılan cihazlardır. Ancak farklı enerji sınıflarına sahip modelleri mevcuttur ve seçtiğiniz sınıf, elektrik tüketimini önemli ölçüde etkileyebilir.

B sınıfı kurutma makineleri, A sınıfı modellerden biraz daha fazla elektrik harcar. Ancak C sınıfı ve daha düşük sınıflarındaki makinelerle karşılaştırıldığında enerji tasarrufu sağlarlar. Elektrik tüketimi, kurutulacak çamaşırların miktarına, kurutma süresine ve makinenin özelliklerine bağlı olarak değişebilir.

Yoğuşmalı mı Isı Pompalı mı?

Kurutma makineleri, iki ana teknoloji kullanır: yoğuşmalı ve ısı pompalı. Yoğuşmalı kurutma makineleri, havayı ısıtarak nemi yoğunlaştırır ve toplar. Isı pompalı kurutma makineleri ise havayı ısıtmak için bir kompresör kullanır ve bu da onları daha enerji verimli hale getirir.

Her iki teknoloji de kendine göre avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Yoğuşmalı kurutma makineleri genellikle daha uygun fiyatlıdır, ancak ısı pompalı kurutma makineleri daha enerji verimlidir ve daha düşük elektrik faturalarına yol açabilir.

B Sınıfı Kurutma Makinesi Elektrik Tüketimi Değerleri

B sınıfı kurutma makinelerinin tipik elektrik tüketimi değerleri şu şekildedir:

• 8 kg kapasiteli yoğuşmalı kurutma makinesi: Yaklaşık 500-600 kWh/yıl
    • 8 kg kapasiteli ısı pompalı kurutma makinesi: Yaklaşık 350-450 kWh/yıl

Hangi Kurutma Makinesini Seçmelisiniz?

Uygun kurutma makinesini seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Kullanım sıklığı: Makineyi sık sık kullanıyorsanız, ısı pompalı bir model enerji tasarrufu açısından daha iyi bir seçim olacaktır.
    • Çamaşır miktarı: Daha büyük bir aileye sahipseniz veya çok fazla çamaşır yıkıyorsanız, kapasitesi daha yüksek bir kurutma makinesine ihtiyacınız olacaktır.
    • Bütçe: Isı pompalı kurutma makineleri yoğuşmalı makinelerden daha pahalıdır.

Enerji verimliliği, uygun fiyat ve özel ihtiyaçlarınızın bir dengesini sağlayan bir B sınıfı kurutma makinesi seçerek elektrik faturalarınızı düşürebilir ve çevreye yardımcı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de takipteyim.. A sınıfı ile aralarında 700-800 tl fark var.. Hem elektrik tüketimi hem de diğer etkenlerden a sınıfına 700 tl fak vermeye değer mi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servise sordum bizde genelde b sınıfı alıyoruz diyorlar. A sınıfı ilk alış maliyetini günde bir kere kullanırsanız amorti etmiyor diyorlar. Benim asıl merak ettiğim b sınıfı kullanan şahısların elektrik maliyetine ne kadar yük getirmesi ile ilgili söyleyecekleri ona göre b sinifi alacağım.

• Servise sordum bizde genelde b sınıfı alıyoruz diyorlar. A sınıfı ilk alış maliyetini günde bir kere kullanırsanız amorti etmiyor diyorlar. Benim asıl merak ettiğim b sınıfı kullanan şahısların elektrik maliyetine ne kadar yük getirmesi ile ilgili söyleyecekleri ona göre b sinifi alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurakkass

B sınıfı kurutma makinesi kullananlar aylık elektrik tüketimine etkisini yazabilirler mi?

6 senedir B sınıfı bosch var.kisin haftada 4 kez bilemedin 5 kez çalışıyor. Düzenli bakımını yaparim .Öyle uçuk bi tüketimi yok.10-15 tl yansiyor sanki Ama çamaşırları 1200 devirde sıktırıyorum onunda rolü var.

• Bunun içinde 700 800 verilmez. A sınıfı da 10 lira harcasın.

• Bugun siemens bayi soyle birsey dedi asli astari var mi bilmem ama..
    B sinif makinenin rezizstansini cikarip gosterdi, yilda bir kere buna bakim yaptirman gerekiyor bunun da maliyeti 300-350 tl..
    A sinif makinelrde boyle bir durum yok dedi.. Kafam karisti acikcasi..
    Cok tercih etmesem de yikama+kurutma bir aradaya kaymaya basladim..

• cercan C kullanıcısına yanıt
    tam tersidir o, A sınıfına bakım yapmak gerekir,
    kondenser temizliği gerekir.
    yazın kullanmayacaksanız özellikle, B sınıfı iyidir,
    yoksa 10 senede çıkaramazsınız aradaki farkı.
    A sınıfı klima mantığı ile çalışır kompresör, kondenser mevcut, bakımı arızası daha pahalıdır,
    B sınıfı daha basit daha ucuzdur,
    3 zamanlı tarifeye geçip çamaşır bulaşık kurutmayı akşam 10 dan sonra kullanırsanız çok daha ekonomik olur.

b sınıfı makine zaten 600 den başlıyor 350 liralık rezistans bakımı mı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi publicengineer -- 11 Temmuz 2015; 21:31:15 >
  • Öyle bir bakım masrafi hiç duymadım. Saticida söylemedi. Zaten öyle olsaydı forumlarda çok duyardik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öyle bir bakım masrafi hiç duymadım. Saticida söylemedi. Zaten öyle olsaydı forumlarda çok duyardik.

Satıcı yalanı hocam.350 tl lik bir masrafı yok.Ben 5 yıl üstüne açtım rezistansi tertemizdi.Sadece kondanseri ayda bir çıkarıp yıkıyorsun o kadar.

A sınıfı olanlarda otomatik yıkıyor (bosch grubu) kondanseri.

• Peki a sınıfını almaya degermi. B sınıfı ihtiyacımız yeterince karsilarmi. Aşırı bir elektrik tüketimi oluyormu.?

• quote:

Peki a sınıfını almaya degermi. B sınıfı ihtiyacımız yeterince karsilarmi. Aşırı bir elektrik tüketimi oluyormu.?

Öncelikle çamaşır makineniz kaç devir ? kaç kg? Ne sıklıkla kullanacaksınız?

• Konu A sınıfı, B sınıfı değil. Herkes yanlış açıdan bakıyor genellikle.

-Aynı sürede daha düşük ısı ile kurutma yaptığından çekme, solma, Yıpranma riski çok daha azdır.
    -B sınıfının Yarısı kadar elektrik harcar. Haftada 2-3 kez kullanıldığında yılda 200 lira civarı cepte kalır.
    -Düzenli olarak çıkarılıp Yıkanması gereken bir kondanser yoktur. Ev Hanımlarının çok büyük bir kısmı bu bakımı yapmıyor.
    Yani konu A mı B mi değil. Çamaşırı yıpratmayan, ısı yaymayan, tasarruf eden, bakımı daha kolay bir cihaz alıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Üstad teşekkürler, gayet net özetlemişsiniz.

Sormak istediğim ısı pompalı ve yoğunlaştırmalı aynı şey midir?

Isı pompalı kombo Yıkama+kurutma modelleri var mıdır? TAvsiye eder misin?

• Lazanyol makine 8 kg 1000 devir ve hemen hemen her gün çalışıyor. Bazen hatta 2 defa.

• Lazanyol makine 8 kg 1000 devir ve hemen hemen her gün çalışıyor. Bazen hatta 2 defa.

• quote:

Lazanyol makine 8 kg 1000 devir ve hemen hemen her gün çalışıyor. Bazen hatta 2 defa.

O zaman ısı pompalı cihaz alın hocam

• Teşekkürler. Onlara yöneleceğiz artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: cercan

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Üstad teşekkürler, gayet net özetlemişsiniz.

Sormak istediğim ısı pompalı ve yoğunlaştırmalı aynı şey midir?

Isı pompalı kombo Yıkama+kurutma modelleri var mıdır? TAvsiye eder misin?

Yoğunlaştırmalı cihaz bacasız cihaz demektir. Yani yoğunlaştırmalı olmayan cihazı arasanız bulamazsınız zaten :)

Isı pompası çok daha farklı bir terimdir. Isı pompalı cihazlar kurutma yapmak için ısıtıcı değil, buzdolabı ve klimalar gibi kompresör motoru kullanırlar.

• Konuyu hortlatıyorum ama hala googleda ilk sıralarda çıktığı için güncel miktarı öğrenmek isteyenler olabilir:

B sınıfı arçelik 2770kt kurutma makinesi dolap kuruluğu+ modunda (1saat çalışıyor) her çalıştırmada 1.5kwh tüketiyor yani yaklaşık 1.05tl ediyor. Bence çok yakıyor, A+ model almayı planlıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.