Şimdi Ara

B652 PC çözünürlük sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün 46B652 mi aldım. Direk sorunuma geçiyorum.

PC me ATI 4890 ekran kartım üzerindeki DVI ı HDMI a çeviren kablo ile bağladım.

PC nin çözünürlüğünü 1680*1050 olarak ayarladığımda görüntü bütün ekrana yayılıyor. Input Lag (Umarım doğru terimdir) de olmuyor.
    TV nin ayar menüsünü açtığımda ise sadece arka aydınlatma, kontrast, parlaklık ayarlarına izin veriyor. Netlik, renk, Ton, 100Hz gibi ayarları kapalı gösteriyor.

Ancak çözünürlüğü PC den 1920*1080 olarak ayarladığımda görüntü ekrana tam oturmuyor sağdan-soldan-yukarıdan-aşşağıdan 2-3 er santimlik boşluklar kalıyor ancak bütün ayarlar kullanıma açık oluyor. Ancak gözle görülür bir Input Lag oluyor. Yani WoW oynamamı engellemiyor ama hissediliyor.

Kurulumu yapan amcanın bana kakaladığı "ipek bu kablo ipek" dediği, kutusunu hala bulamadığım (herhalde attıkları kazığı anlamamam için yanlarında götürdüler), markasını öğrenemediğim ancak üstü PC güç kaynaklarının kablolarını sarmakta kullanılan siyah kalın naylon fileye sarılı, arasında 3 sarı şeridin kablo boyunca dolana dolana gittiği ve iki ucunda çok HDMI bağlantı uçlarının dışını saran ucuz altın kaplamalı uyduruk kablodan olabilir mi?

Ayrca sadce ekranda tek renk varken belli belirsiz görünen enine ince çizgiler de kablodan kuşkulanmama neden oluyor.

Bir şey daha benim tecrübeleriem göre tv dlna ile bilgisayardaki mkv leri pc deki ogg player dan daha kaliteli oynatıyor. Ancak bunun nedeni pc deki görüntüyü tv ye yeterli kalitede aktaramamam olabilir.

Şimdiden ilginize ve yardımlarınıza teşekkürler.

• Samy nin ilgili başlığı var oradan sormalısın!
    Çeşitli sorunlar ve örnekler v.s şeklinde bağlantı durumları var,orayı okursan çözersin olayı++
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.