Şimdi Ara

B7 kasa 1.4 122 passat dsg mi düz mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yoo arıza yapmış olurda söylemeden satarsam kul hakkı bir araba için o günaha girmem ama ben satarken sağlam ondan sonra bozulursa yapacak yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat B7 deki 6 ileri manual çok konforlu bir şanzımandır. Yumuşak ve problemsizdir.
  • manuel eskide kaldı dsg alında elleriniz bayram görsün azcık dsg nin vites geçişleri süper 1 sn lik gecikme gösteriyor ayrıca 7 ileri otomatik varken manuel alınmaz
  • Manuel kullanıyorum bahsettiğiniz aracın 1.6 dizelini. Bir sıkıntım yok. Vitesleri yumuşak. Teyzemde S-tronik A3 var onun vites geçişleri de mükemmel ve konforlu.

Şahsi görüşüm 10.000 tl Dsg farkı vereceğime bir üst donanım alırım. Eğer zaten highline alıyorum diyorsanız, 10.000 tl de önemli değil derseniz Dsg alınabilir. Yeni Dsg lerin sorunsuz olduğunu duyuyorum bende.
  • Bizde mayista kavustuk dsg aracimiza fiyat farki olabilir fakat kesinlikl e deger o konforu insani cezbediyor sorun konusuna gelirsek normal garantisi uzerine +2 daha eklettik insallah bir sorun cikmaz size tavsiyem dsg alin

• İflah olmaz bir manuelciyken 1 ay önce DSG ile tanıştım.O zamana kadar araç kullanmamışım öyle söyliyeyim :))
  • DSG'den korktum düz (1.4 tsi düz vites b7 passat) aldım. Neden; zaman geçtikçe arıza çıkartma ihtimali artacak, zaman geçtikçe bakım periyotlarına yaklaşacak, her zaman kullanırken tedirginlik yaşayacağım, yüksek torkların zevkini bu tedirginlikle alamayacağım.

Yine de DSG, kullanımı zevkli bir şanzıman ve arıza ihtimalini düşünmezseniz çok başarılı (gücün yola aktarımı, hızlı ve sarsıntısız geçiş) bir şanzıman. Fakatbenim bildiğim 2010'dan beri bayiler yeni araç alanlara hep problemlerin eski versiyonlarda olduğunu bu sattılarında bütün problemlerin giderildiğini telkin ediyorlar!!!

selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yiozkok

DSG'den korktum düz (1.4 tsi düz vites b7 passat) aldım. Neden; zaman geçtikçe arıza çıkartma ihtimali artacak, zaman geçtikçe bakım periyotlarına yaklaşacak, her zaman kullanırken tedirginlik yaşayacağım, yüksek torkların zevkini bu tedirginlikle alamayacağım.

Yine de DSG, kullanımı zevkli bir şanzıman ve arıza ihtimalini düşünmezseniz çok başarılı (gücün yola aktarımı, hızlı ve sarsıntısız geçiş) bir şanzıman. Fakatbenim bildiğim 2010'dan beri bayiler yeni araç alanlara hep problemlerin eski versiyonlarda olduğunu bu sattılarında bütün problemlerin giderildiğini telkin ediyorlar!!!

selamlar...

hayırlı olsun, dsg korkutuyor orası aşikar ama uzatılmış garanti ve yeni nesil dsg ile bu problem bi nebze aşıldı gibi. yalnız adama en çok koyan şu ki;

ibizada 1.4 85 manuel ile 1.2 tsi 105 dsg arasında sadece 5000tl civarı bi fiyat farkı varken. passatta sadece dsg farkı 12.000tl civarı

bunun tek sebebi vw nin türkiyede rakipsiz olması. reno edc çıkarttığında çok sevinmiştim ama maalesef hala beklenen performans yok onda. artık bi ford bi opel çıkartsın adam gibi bi çift kavrama da kurtulalaım şu vw doğuş ikilisinin tekelliğinden hırsızlığından

• bende 1.4 tsi dsg var 2012 araba şahane...
  • passat yeni dsg leri pek sorun çıkarmıyor...
  • passatki yeni dsgler sorunsuzmu hallettimi vw bunu sorunu
  • "Yeni DSG" denilen DSG sürümünü ayırt etmenin kolay bir yolu var mıdır ?
    2. el araç almayı düşünüyorum. Sırf bu DSG yüzünden VW gruptan çekiniyorum
  • Düz vites de çok konforsuz ve aracı çok sıradan gösteriyor ayrıca bütün üst sınıf araçlar otomatik vites olmaya başladı artık. Sorunlar da baya çözüldü diyorlar kullanılan yağı değiştirmişler nemli ülkelerde artık problem çıkarmıycak diyolardı. Riski göze almak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sifir alirken dusunulebilir ama ikinci elde cok buyuk risk.

• DSG kesinlikle çok büyük konfor sağlıyor ve Alman mühendislerin iddiasına göre BMW deki 8 ileriden sonra kendi klasmanında Dünyadaki en iyi vites.

Ben de bir çok sorun okudum ama sonuçta yeni bir teknoloji ve en küçük arızada garanti veya iyi niyet garantisinden parçayı değiştiriyorlar.

Kaldı ki B8'de bile aynı şanzıman kullanılmaya devam edecek. Almanya sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Eskilerde mekatronik arızası vardı, ücretsiz değişim yapıyorlardı. Yenilerde o da düzeltildi. Sadece kavrama arızası olabiliyor. O da şans işi. Çıkarsa hemen küçük bir parça değiştiriyorlar sonra kullanmaya devam...

Bence abartmaya gerek yok. Tiptronic de ilk çıktığında aynı söylentiler vardı. Aynı sorunlar vardı. O zaman tiptronici eleştirenler şimdi ne kadar kusursuz vites diye eski teknolojiyi övüyor. Sonuçta verimsiz ve yakıt sarfiyatı fazla...

Kısacası imkan varsa kesinlikle DSG öneriyorum... Var ki soruyorsunuz :). D sınıfı bir arabada bence kesinlikle otomatik tercih edilmeli...

Vites değiştirmek istiyorsanız bence spor, coupe araçlara yönelinmeli. Ama Mercedes, BMW'de o araçlar bile otomatik...

• Ortasyalı O kullanıcısına yanıt
    DÜZ DAHA İYİDİR ARACIN MOTORU KÜÇÜK ZATEN DÜZ DAHA İYİDİR
  • Görüşleriniz için teşekkürler fakat tercihimi bir diğer aracım olan megane 2 yi yenileyip 1.4 122 dsg comfortline jettadan kullandım.
    DSG sanzımanı ise bütçeniz elveriyorsa model gözetmeksizin şiddetle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ortasyalı -- 28 Ekim 2014; 23:25:11 >
  • Ortasyalı O kullanıcısına yanıt
    Yakit ne durumda hocam?

• arkadaş mesaj atalı 1 yıl olmuş almıştır tahminim artık geçen yıl. yok almadı ise zaten şok olmuştur yeni yılda gelen zam sonrası
  • Foruma uzun zamandır uğramamıştım kusura bakmayın uzunyolda 120 yi gecmezseniz rahatlıkla 7 nin altına iniyor buna şehir içi de dahil olursa normal kullanımla dikkat etmeden 7.5 i gecmiyor Max olarakta 9.4 gördüm uzunyolDa 160+ kmh süratle

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.