Şimdi Ara

Baba olacagim insallah kizima isim onerisi lutfen.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
3.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim öncelikle hayırlı olsun şimdiden.. Rabbim bahtını açık etsin inş. İsim verme konusunda kendi bildiğim doğrularımı paylaşmak isterim ; ( Forumda ayrimüslim kardeşlerimizin de olduğunun farkında olarak Müslüman olduğunu varsayarak yazıyorum )

1; Çocuğa isim koymak esasen babanın görevidir. Anne buna katılabilir , ancak son karar babanındır. Yine de mutabakatla konulacak isim en hayırlısı olur ( birlikte karar alınan isim )

2 ; İsmin ne anlama geldiği iyi bilinmelidir. Kur'an da geçiyor diye çocuğa her isim verilemez.

3 ; Türkçenin yapısına uygun ve özellikle "tam olarak telaffuz edilebilen" isimleri tercih etmen güzel olanıdır. ( Burada genelde N harfi sıkıntılı oluyor )

Bu üç önemli kısımdan sonra biryerden aldığım yazıyla konuyu sonlandırıyorum ;

Kulağa hoş gelmesi
    Bebeğin isminin kulağa hoş gelip gelmediği önemlidir. Bebeğinize koyacağınız ismi soyadınızla birlikte sesli bir şekilde söyleyin. Kulağınıza hoş geliyorsa ve sevdiyseniz karar verdiğiniz ismi koyabilirsiniz.

Bilinen isim olması
    Bebeğinize koyacağınız ismin bilinen bir isim olması kolay anlaşılması bakımından ileriki hayatında ona kolaylık sağlayacaktır. Çünkü farklı olan isimler anlaşılabilir olmadığı için problem yaşatabilir. (Ör: Ayşe, Ali, Ahmet, Mehmet)

İsmin anlamının pozitif olması
    İsmin anlamının pozitif olmasına dikkat etmenizde fayda var. (Ör: Sevgi)

Uniseks isim konulması
    Bazı isimler hem erkek hem de kızlara verilebiliyor. Cinsiyeti net olarak belli eden isimlerin verilmesi ileride yaşanabilecek yanlış anlaşılmaların önüne geçecektir. (Ör: Deniz, Derya, Toprak, Arda)

Telaffuzun kolay olması
    İsmin kolay telaffuz edilmesi de önemli kriterlerden. Çocuğunuzun ileride yurt dışına çıkma ihtimalini düşünün. İsminin kolay telaffuz edilmesi onun adına bir avantaj olabilir. (Ör: Can)

• Duygu.

Çok severim bu ismi ileride kızım olursa koymayı düşüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah bağışlasın.

Ela Şirin.
  • Demet, Begüm, Kübra, Ceren, Berna
  • quote:

Orijinalden alıntı: wegothepower

Sincap

İstemsizce bağırdım

• Alev koy. Yaksin erkekleri cayir cayir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dini hassasiyetiniz ne derece bilemiyorum ama çocuğun ana baba üzerindeki haklarindan birisi de güzel bir isim konulmasıdır,manasi güzel olan isimler konulabilir popüler olsun diye deniz ırmak ecrin gibi isimler yerine meryem,sümeyye,nisa gibi isimler yerinde olur düşüncesindeyim
    insallah sağlıkli bir sekilde doğar ve ismiyle yasar deyip güzel dileklerimle şimdiden hayırlı olsun diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01halil -- 28 Ekim 2013; 23:01:46 >
  • Osman koy ilginç olur.
  • Bence helinsu koy

• Ashe :D

• dilara veya azra
  • Asena

• Nilsu

• Venüs
  • Yonca
  • Ne koyacağınız size bağlı ama güzel bir isim koyun çocuğunuza İsmin anlamı önemlidir lütfen düşündüğünüz isimlerin anlamlarını araştırınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 28 Ekim 2013; 23:14:53 >
  • Hayirli olsun. Simdiden Allah anali babali büyütsün
    Eylül
    Ece

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecrin
  • Almina,yağmur,ahsen,toprak

• Sudenaz
    Fahriye
    Gülşah

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.