Şimdi Ara

Babama 1.500 tl'ye Kadar Kasa Tavsiyesi :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İşlemciyi i3 6100 alıp 4-5 sene sonra da sistemi komple değiştirebiliriz. O yüzden illa i5 olacak diye bir kaide de yok hocam. i5 düşünmemin sebebi daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum ama sonuçta evde günlük kullanım amaçlı olacağı için fazla da para bağlamamayı düşünüyorum.
  • MagniBlue M kullanıcısına yanıt
    Hocam ssd ve hdd var elimde şuan. Amazondan anakart gelmiyor o yüzden mecburen buradan alacağız anakartı.
  • Hocam illaki uzun ömürlü olmasını istiyorum ama kesin 10 sene kullanacağız diye şartımız yok. Belki 4-5 sene sonra da tekrardan uygun fiyatlı bir pc toplama ihtimalimiz de var. Artık pc'ler çabuk gelişiyor çünkü 10-15 sene evvelki sistemler gibi değiller. Evde ki işlemci şuan tam 10 yıllık amd anthlon x2 4200+ 2.2 ghz
  • ezio4141 kullanıcısına yanıt
    Siz Dedigim Sistemi Toplayın :D
  • Apu bi sistem toplamak daha mantıklı degilmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeloAngelo kullanıcısına yanıt
    Apu sistem de düşündüm hocam biraz daha uyguna geliyor ama aralarında çokta fiyat farkı yok. Aynı parayı vermişken ddr4'lü bir sistem toplamak daha mantıklı olmaz mı sizce ?
  • Ddr4 ile ddr3 arası çok fark yok ddr3 2400 mhz bi ram alirsan ddr3 avantajlı cl değerlerinden dolayı apulardaki onboard kart çok daha performanslı

• Apudaki Onboard daha performanslı olabilir ama babası film internet vb işlerde kullanacak ve arkadaş sistemin ileriye dönük olmasını istiyor bi 10 yıl belkide bu sistemi kullancak babası
  • 8 10 senelik pc yatirimini da ilk kez duydum acikcasi.
    Ssd olacak apu koyacaksın uzun yillar götürür

• Apu sistem toplamak da aklımda ama aşağı yukarı aynı fiyata yeni nesil almak varken eski sistem toplamak pek mantıklı gelmiyor.

Sistemi alınca illa ki 10 yıl götürsün diye kesin beklentim yok beyler. En azından 5 yıl masrafsız götürse bile ,bizim için yeterli olacaktır. Eskiden pc'ler uzun süre gidiyordu çünkü , ama artık teknoloji çabuk geliştiğinden ayak uydurması daha kısa olacak doğal olarak. Evde şu an 10 yıllık amd anthlon x2 4200+ 2.2 ghz işlemci var ve hala çalışıyor. Ama sadece çalışıyor tabi , yenilik olması açısından bu fiyat aralıklarında bir sistem toplamayı düşündüm bende.
    Hayır tam tersi, donanımlar o kadar iyi seviyeye geldi ki günlük kullanımdaki ömürleri kat kat arttı.

Bugün babana 9 senelik 775lga anakart alıp Q6600 takıp bir de ssd taksan hala iş yapar. Kaldı ki 9 senelik mimariden bahsediyoruz. Ben bile bunun bilincinde olup eski donanımlara yöneldim 1366lga aldım 2. elden inan ki bu bozulmadığı sürece değiştmek akıl kârı gelmiyor bana bu sistemi.
    Sen dediklerimi al bozma sistemi :D
  • Sanırım bu işe fazla para bağlamadan , günlük kullanım için en ideal olanını almak olacak. İleride yenisi alınır zaten illaki.
    O Şekilde düşünüyorsan kafana göre takıl :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.