Şimdi Ara

Bacakda güç çalışması testesteron ve büyüme hormonunu artırır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
12.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mike Ross

Konu çok gereksiz yere sapmış.
    Dediği olay uygulanan bir metod dostum.
    Proporsiyon olarak, alt taraf büyük olursa üstü de dolaylı olarak küçük gösterir.
    Bazı sporcular bunu istemedikleri için alt vücudu patlayıcı güç odaklı çalışırlar.
    Bana mantıklı geliyor, sonuçta bacağın görevi atlamak, zıplamak,koşmak.
    Klasik bodybuilder işlevsiz kalın bacaklarındansa, işlevsel orantılı ve kuvvetli bacakları tercih ederim.

Dunyanin en hizli kosan sprinterlarida son derece kasli bacaklariyla islevsiz bacaklara sahipler yani onu mu diyorsun?

Bakin mesela Dwain Chambers ne kadar islevsiz bacaklari var:
     Bacakda güç çalışması testesteron ve büyüme hormonunu artırır mı?

Turkiyede genelde bb o kadar yanlis yapiliyorki gercekten inanilmaz.. Birde 3-4 ay yapan herkes hoca kesiliyor..

En kucuk kaslari yani kollari bacaklardan daha fazla calisanlarla dolu salonlar... Egolarini tatmin etmeye calisiyorlar sadece. Gram kuvvet yok hicbirinde hayatlarinda deadlift yapmamis sekilsiz, durus bozukluklariyla ve kas dengesizlikleriyle dolu bir suru adam var.

Bunun altinda yatan sebep nedir? Squat ve deadlift korkutucu hareketlerdir, yorucudurlar ve teknigi oturtmak zaman ve caba ister.. Bu yuzden birtakim kisiler surekli yukaridaki gibi yok ben deadlift yapmam, squat yapmam gerek yok, kosuyorum bisiklete biniyorum gerek yok, yok halaoglu deadlift yaparken belini incitti gibisinden surekli bir takim komik argumanlarla bu hareketlere karsi cikarlar.

Olabilir yapmayabilirsiniz ama en azindan kendinizi kandirmayin, bb nin ve powerliftingin en temel hareketleri deadlift ve squattir.. Bunlari yapmadan kuvvetli olamazsiniz. Siz dersenizki onemli degil ben sadece goruntude kuvvetli olmak istiyorum o zaman tamam, ama komik laflarla kendinizi kandirmayin lutfen..

Senin bu metod dedigin, agirliktan tirsan, yorulmak istemeyen adamlarin argumanindan baska birsey degildir.

Konuya gelirsek, kuvvetlenmek ve hacim yapmak istiyorsan arkadasim compound egzersizleri yapacaksin, deadlift, squat, chin up, dips, bench press ve military press, barbell row, baska hicbirsey yapmana gerek yok. Bunlari yapmiyorsan eger anlaki bosuna ugrasiyorsun bu kadar basit. Bunlari yaptiktan sonra uzerine ne istersen yapabilirsin dert degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eskalibur

Bütün büyük sporcular ve spor camiası bu konuda hem fikirken... Kendinin çok şey bildiğini zanneden savas cebeciye mi inanalım... O adamın neyi doğru bilip neyi bilmedidiği bile aşikardır birçok videosunda yanlışlar hatalar vardır... Çoğu videosunu izledim ve diğer fitness youtuberlarından fazla bildiği tek şey kasların latince adlarını sayması ve ukala bir tavırla kendini begenmiş cvplar vermesi... O yüzden testestrron konusunda sıkıntı yok o artıyor onda hem fikirim sadece güç calışmasında ki etkisini merak ediyorum ama bu forumdada bu soruyu cvplayacak düzeyde sporcular yok sanırım

yav he he
    savaş cebeci nin en sevdiğim tarafı bütün önermelerini kaynaklarla destekliyor araştırmalarla destekliyor sizin camianız broscience ile devam edebilir sikinti yok

• Bacak calistigim gün boşalınca tazyikli geliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

Proporsiyon olarak, alt taraf büyük olursa üstü de dolaylı olarak küçük gösterir.
    Bazı sporcular bunu istemedikleri için alt vücudu patlayıcı güç odaklı çalışırlar.
    Klasik bodybuilder işlevsiz kalın bacaklarındansa, işlevsel orantılı ve kuvvetli bacakları tercih ederim.

Dunyanin en hizli kosan sprinterlarida son derece kasli bacaklariyla islevsiz bacaklara sahipler yani onu mu diyorsun?

Turkiyede genelde bb o kadar yanlis yapiliyorki gercekten inanilmaz.. Birde 3-4 ay yapan herkes hoca kesiliyor..

En kucuk kaslari yani kollari bacaklardan daha fazla calisanlarla dolu salonlar... Egolarini tatmin etmeye calisiyorlar sadece. Gram kuvvet yok hicbirinde hayatlarinda deadlift yapmamis sekilsiz, durus bozukluklariyla ve kas dengesizlikleriyle dolu bir suru adam var.

Bunun altinda yatan sebep nedir? Squat ve deadlift korkutucu hareketlerdir, yorucudurlar ve teknigi oturtmak zaman ve caba ister.. Bu yuzden birtakim kisiler surekli yukaridaki gibi yok ben deadlift yapmam, squat yapmam gerek yok, kosuyorum bisiklete biniyorum gerek yok, yok halaoglu deadlift yaparken belini incitti gibisinden surekli bir takim komik argumanlarla bu hareketlere karsi cikarlar.

Olabilir yapmayabilirsiniz ama en azindan kendinizi kandirmayin, bb nin ve powerliftingin en temel hareketleri deadlift ve squattir.. Bunlari yapmadan kuvvetli olamazsiniz. Siz dersenizki onemli degil ben sadece goruntude kuvvetli olmak istiyorum o zaman tamam, ama komik laflarla kendinizi kandirmayin lutfen..

Senin bu metod dedigin, agirliktan tirsan, yorulmak istemeyen adamlarin argumanindan baska birsey degildir.

Konuya gelirsek, kuvvetlenmek ve hacim yapmak istiyorsan arkadasim compound egzersizleri yapacaksin, deadlift, squat, chin up, dips, bench press ve military press, barbell row, baska hicbirsey yapmana gerek yok. Bunlari yapmiyorsan eger anlaki bosuna ugrasiyorsun bu kadar basit. Bunlari yaptiktan sonra uzerine ne istersen yapabilirsin dert degil.

• hugh jackman bile wolverine için o hayvani vücudu yaparken programının en önemli çalışması deadlift ti. hatta internette çok yüksek ağırlıklarla yaptığı deadlift video ları var.

hocasının bir röportajını okumuştum..kas gelişiminin yanında güç antremanlarınında önemli olduğunu hugh jackman da da böyle bir program uyguladığını söylemişti.

kıssadan hisse bacak çalışmak kas gelişimini olumlu etkiliyor. büyümeyi hızlandırır. squad ve deadlift ile gerçekten kaslı ve güçlü olursunuz.

ha ben body ci değilim ama bu işe başlamayı heves ettiğimde 10 larca ingilizce kitap ve makale okudum..teorik manada iyi bir bilgi birikimim var. işin a b c sini iyi bilirim. bunu niye söyledim? şimdi biri çıkar at resminide kaslarını görelim çok bilmiş falan der diye.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AthabaskA

hugh jackman bile wolverine için o hayvani vücudu yaparken programının en önemli çalışması deadlift ti. hatta internette çok yüksek ağırlıklarla yaptığı deadlift video ları var.

hocasının bir röportajını okumuştum..kas gelişiminin yanında güç antremanlarınında önemli olduğunu hugh jackman da da böyle bir program uyguladığını söylemişti.

kıssadan hisse bacak çalışmak kas gelişimini olumlu etkiliyor. büyümeyi hızlandırır. squad ve deadlift ile gerçekten kaslı ve güçlü olursunuz.

ha ben body ci değilim ama bu işe başlamayı heves ettiğimde 10 larca ingilizce kitap ve makale okudum..teorik manada iyi bir bilgi birikimim var. işin a b c sini iyi bilirim. bunu niye söyledim? şimdi biri çıkar at resminide kaslarını görelim çok bilmiş falan der diye.:)

Kardeşim sen bi 1000lerce falan daha MAKALE KITAP falan oku.Deadlift iyidir güzeldir bacak için iyidir ama bacak geliştiremezsin bkz: hugh jackman.Bu arada Squat*

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

Konuda bu mesajdan baska bisey okumadim tartismanin konusunu bilmiyorum. Senin gibi iki taneyle deadlift yapan ve bir duzine hayatinda dl yapmamis adami dlye baslatan biri olarak yanlislarini duzelteyim
    -Dl durus falan duzeltmez hatta bozukluk varsa daha da icine eder
    -Weighted Squat gereksizdir squat ozu itibariyle bodyweight bir egzersizdir kalin ve kadinsi bacaklar degil atletik ve fonksiyonel bacaklar istiyorsan pistol hatta bodyweight squat yeterlidir.
    -Squati biraktiginda diger hicbir bolge guc konusunda bundan etkilenmez(senden 1.5 taneyle squat yaparken birakmis biri olarak soyluyorum)
    -Saydigin compund egzersizler guc logu tutmak icin secilmistir cunku her antrenman agirlik arttirilir bu hareketlerde, sebebi o bolgenin gelismesi degil bu hareketlerin tum vucudu kullanarak merkezi sinir sistemi kaynakli gelismesidir. Yani senin hicbir yerin gelismese de obur antrenman gittiginde o hareketi 1,25kg 2,5kg arttirabilirsin cunku merkezi sinir sistemi boyle isler.
    -Evet bu hareketleri yapmadan da guclenebilirsin
    -Evet deadlift en riskli harekettir istersen en iyi formda yap sakatlanabilirsin.

Insanlarin %90u sekillenmek icin salona gider dogru formu ogrenmesi bile aylar surecek adamlarin programina deadlift yazilmamasi belki de salon hocalarinin farkinda olmadan yaptiklari tek dogru harekettir. Ister tirsaklik de ister usengeclik yilda 2 ay spor yapacak adamlarin o surede bellerini ele alma riskine girmemeleri bana gore mantiklilikdir.

• oberyn ağır tek tekrarlı deadlift hipertrofi değil güç antremanıdır zaten..yukarıdaki yazımı okursan güç kelimesini kullandığımı göreceksin. hacim kazandırmaz güç kazandırır. o bir örnekti. güç kazandırır ama diğer hipertrofiyide olumlu destekler ve hızlandırır.

bacak çalışmasının da vücudun diğer taraflarındaki hipertrofiyi hızlandırdığı dillendiriliyor. aksini iddaa eden akamedik verilerden çok bunu söyleyen akademik veri vardır. neye inanmak istiyorsan ona inan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AthabaskA

oberyn ağır tek tekrarlı deadlift hipertrofi değil güç antremanıdır zaten..yukarıdaki yazımı okursan güç kelimesini kullandığımı göreceksin. hacim kazandırmaz güç kazandırır. o bir örnekti. güç kazandırır ama diğer hipertrofiyide olumlu destekler ve hızlandırır.

bacak çalışmasının da vücudun diğer taraflarındaki hipertrofiyi hızlandırdığı dillendiriliyor. aksini iddaa eden akamedik verilerden çok bunu söyleyen akademik veri vardır. neye inanmak istiyorsan ona inan.

Söylediklerin baştan aşağı broscience tek tek uğraşmıcam hangileri yanlış olduğunu söylemekle hepsi yanlış diyim sen anla.akademik veri var diyince var olmuyor,at görelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 8 Nisan 2016; 16:45:37 >
  • Büyüme hormonu belki stres altındayken üretiliyordur. Çünkü bacak çalışmalarında hep ağır kilolara giriyoruz.

Bacak çalışmalarına ağırlık verdiğim günden beri ( 2 ay ) gelişimimin hızlandığını düşünüyorum. En azından ağırlıklarım 2aya göre ortalama 10-15kg arttı.
  • Antreman aninda arttirir ki bu zaten normal bisey. Vucudun en buyuk kas grubu bacaklar eger sen antremanda gerekli tahribati saglamissan vucut buyuk kas gruplarini onarmak icin daha cok protein sentezler, hormon salgilar, onarim yapar. Ne zaman bacak calismasini biraksam kilo veririm ayrica. Eger hacim almak istiyorsaniz kesinlikle bacak calismalisiniz. Vucut bir butun bunu unutmayin.

• quote:

Vucut bir butun bunu unutmayin.

Iste bazilari bir turlu bunu anlayamiyor maalesef.. Vucudu sadece kaslardan ibaret saniyorlar.

O kadar cok kasi ayni anda maximumda calistiran bir hareketin sadece kaslara etkisi olacagini dusunuyorlar.

Birakin bacak calisip calismamayi bazi insanlar leg pressle squat in farkini bile test ediyorlar.

Isinde uzman insanlarin yazdiklarini okuyun, tartismayada girmenize gerek yok.

http://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2012/05/25/darin-steen-demonstrates-the-perfect-squat.aspx

http://breakingmuscle.com/strength-conditioning/new-study-pits-barbell-squats-against-leg-press-machine

https://www.t-nation.com/training/leg-press-vs-squat-the-final-chapter

http://www.coachmag.co.uk/exercises/leg-exercises/3500/leg-press-versus-squats-which-should-you-do

http://www.bodybuilding.com/fun/shannon1.htm

Alin okuyun bunlari mesela.

quote:

“There is simply no other exercise, and certainly no machine, that produces the level of…muscular stimulation and growth…than the correctly performed full squat.”
    – Mark Rippetoe

In a result that surprised no one, barbell squats produced significantly higher levels of testosterone and growth hormone. At the greatest difference, which occurred during the workout, testosterone was about 25% higher when performing full squats versus leg press. But the difference in growth hormone was incredible. Squats produced a full 200% more growth hormone during the workout. Even thirty minutes after the workout, participants who did squats still had 100% more growth hormone as when they performed the leg press. Double your growth hormone, double your fun? Cortisol levels also rose more after the squat workout, further confirming the squat workout was a fundamentally different physiological experience.

You’re training to be functional
    Lying on your back and shoving a platform away might give you strong legs, but it’s unlikely to give you a more powerful tackle or improve your 5k time. In studies, squats show huge levels of posterior chain and core activation, which will strengthen your body as a unit, making you better at...well, pretty much everything.

In fact, when done properly, squats are so intense that they trigger the release of testosterone and human growth hormone in your body, which are vital for muscle growth and will also help to improve muscle mass when you train other areas of your body aside from your legs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JakX -- 16 Nisan 2016; 19:57:46 >

• Valla bn konuyu takibi bıraktıktan sonra buralar baya bir karışmış... Görünene göre dediklerimde haklıyım ve bunu arkadaşlar ispatlarıyla açıklamışlar ... Bacak çalışmaya devam gençler...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.