Şimdi Ara

Bad sector Delirtmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1) Diskler çalışırken kasa darbe alıyor
    2) Diskler çalışırken kötü yetersiz kasa içi soğutma yüzünden sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışıyorlar
    3) Kalitesiz ve sistem için yetersiz bir psu kullanıyorsun. Diskler ve diğer sistem bileşenleri bu yüzden sürekli voltaj dalgalanmalarına maruz kalıyorlar. Böyle bir ihtimalde ilk etkilenecek donanım harddiskler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedStar

1) Diskler çalışırken kasa darbe alıyor
    2) Diskler çalışırken kötü yetersiz kasa içi soğutma yüzünden sürekli yüksek sıcaklıklarda çalışıyorlar
    3) Kalitesiz ve sistem için yetersiz bir psu kullanıyorsun. Diskler ve diğer sistem bileşenleri bu yüzden sürekli voltaj dalgalanmalarına maruz kalıyorlar. Böyle bir ihtimalde ilk etkilenecek donanım harddiskler.

bende de bu sorun var. 5. diski geri göndereceğim. kaynağı bulamadım.

ama aşırı ısı değil. darbe de değil.

psu dan şüpheleniyorum. ama psuyu da değiştim artık çıkacak mı bilmiyorum.

daha sağlam bir psu kullacağım artık. bir de film filan izlerken duraklama ve ani hızlanma ile karşılaşıyorum.
    yani
    film bekle bekle.. sonra hızlan..

• bende önceden şöyle bir durumla karşılaşmıştım belki bi yardımı olur. Önceki makinamda Gigabyte GA-945P-S3 rev.1 anakart vardı ve sata 160 gb samsung disk takılıydı ben bu makinanın anakart biosunu güncelledim F5 den F6 ya bi müddet sonra hdd ye attığım bütün dosyalar hasarlı olarak kaydedilmeye başladı ne atarsam atayım resimler bozuk arşivler hasarlı çıkıyordu belki kaydetme normal okuma sorunlu oluyordu emin değilim çünkü küçük bir program kurmak için tıkladığımda program dosyası hasarlı uyarısı alıyordum bikaç kez deneyince kuruyordu ama hiçbir oyun veya büyük programı kuramıyordum mutlaka bi dosya hasarlı oluyordu daha sonra hdd den şüphelenip değiştirdim 500 gb seagate aldım sonu 320AS olandan vista kurdum hiçbir sorun yoktu sonra driverları indirdim kurmak için arşivi açınca yine hasarlı uyarısı aldım ve bikaç hafta sonra vista hdd arızalı verilerinizi yedekleyin gibi bir uyarı verdi hd tuneden health bölümüne baktığımda 2 tane kırmızı ile işaretlenmiş yer gördüm hdd ilk geldiğinde böyle bişey yoktu sonra hdd yi servise gönderdim 1 hafta sonra yenisi geldi bundada aynı sorun çıktı dosyalar hasarlı oluyordu aklıma bios geldi gigabyte nin sitesine girdim ve F7 biosu çıkmıştı bile indirip kurdum hiçbir sorun kalmadı.Böylelikle bios unda bu tip sorunlara sebep olabileceğini öğrenmiş oldum bunca sıkıntıdan sonra bu arada 160 gb lık hdd yi değiştirmeden önce hdd kablolarını değiştirmiştim ve power H.P. 450 WATT dı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 15 Kasım 2009; 0:50:38 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.