Şimdi Ara

Bad Sector-Lowlevel Format (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
19
Favori
159.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HDD regenarator'u kurdum ancak dosyalarınızı yedekleyin tarzı bir şey diyor. dosyalara bir zarar vermeyeceğine emin misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Metalli Head

HDD regenarator'u kurdum ancak dosyalarınızı yedekleyin tarzı bir şey diyor. dosyalara bir zarar vermeyeceğine emin misin?

Hireen BootCd ile birlikte gelen Hdd Regenerator programının bilgisayardaki hiçbir dosyanın kaybolmayacağından eminim çünkü ben birkaç sefer yaptım birde orda diyor zaten bu program hiçbir dosya kaybı olmadan bad sektörleri düzeltmek içindir gibi şeyler yazıyor.
    Hiren boot cd'yi biraz araştırırsanız bulursunuz ben nerden indirdiğimi malesef hatırlayamıyorum sanırımwww.hiren.info 'dan indirmiştim ama şuan bende indirme linki göremiyorum...

• güzel çalışma ancak çok zahmetli iş. Her seferinde bu işlemi yapmak. Benim duyduğum bad sector olan kısma bir partition atayıp onu kullandırmayan prgrlar vardı. Bu daha sağlıklı olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: PongoLLe

güzel çalışma ancak çok zahmetli iş. Her seferinde bu işlemi yapmak. Benim duyduğum bad sector olan kısma bir partition atayıp onu kullandırmayan prgrlar vardı. Bu daha sağlıklı olabilir

[font="Microsoft Sans Serif"]Evet haklısın çok uğraş gerektiriyor.Eğer bildiğin programlar varsa bizimle paylaşırsan sevinirim..Bad sectör olan kısma partition nasıl atıyor?hangi programlarla??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 5 Aralık 2007; 22:16:31 >
  • Şöyle ki hd tune hd tach tarzı prglarla ya da partition magic ile diski tarayıp bad sectorlerin diskin hangi sectorleri arasında olduğunu görüceksin. Mesela 15. gb ile 17. gb arasında ise diski önce 3'e bölüceksin 14gb, 4gb (garanti olsun diye fazla bırak biraz) ve geri kalanı gibi ve daha sonra ilk bölüm ile 3. bölümü tekrar birleştrebilirsin. Bunun için de patrition magic veya norton disk doctor kullanabilirsin. Ayrıca norton disk doctor da direkt olarak bu işlemi kendisi yapan bi sekme var bildiğim kadarıyla ancak bad sectorler fazlaysa disk yüzeyinde bu da fazlma işe yaramayacaktır. (Zaten bad sectorler giderek yayılırlar bir diske ve zamanla diskin ölmesine sebep olurlar)
  • Bilgiler için sağol şu an için harddiski Deepfreeze ile çalıştırabiliyorum,gayet güzel şuanda bundan dolayıda fazla oynamak istiyorum ayarlarla eğer ilerde sorun yaratırsa dediklerinizi yaparım...
    Diğer arkadaşların işine yarayacağına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 6 Aralık 2007; 21:30:36 >
  • Specopsx arkadaşa emek mahsulü yazısı için teşekkür ediyorum. Başımdan geçenleri anlatıp hepinizden "iki konuda" yardım isteyeceğim. Zahmet edip okur ve sorunumu çözmeme yardım ederseniz çok sevinirim:

1. 2003 model ASUS dizüstüme geçen yıl Samsung 80gb. yeni bir hdd taktım. 2003'ten bu yana üzerine takılı vaziyette kullandığım batarya hemen hemen "ölü" hale geldiği için 5 dakika bile dayanmıyor. Bir elektrik kesintisi sırasında ben kendim windows'u kapatamadan aniden bilgisayar kapandı. İlk açılışta scandisk yaptı ve "32 Kb. bad sector" bulunduğunu söyledi. Tabi biraz telaşa kapıldım. Aldığım yeri aradım. "Bad sector varsa garantisi sürüyor, değiştiririz" dediler. İyi ama 80 Gb. (C ve D) ağzına kadar dolu. Daima yaptığım gibi önce C'deki herşeyin Norton Ghost'la imajını almam, sonra D'deki herşeyi boş bir hdd'ye aktarmam, sonra boşaltıp firmaya götürmem lazımdı. Bu kadar bilgiyi sığdıracağım bir yedek hdd'm yok. Bir kere daha deneyip emin olmak istedim. C'nin üzerine sağ tıklayıp Properties+Tools+Error Checking'den "Check Now"a tikladim. Orada biliyorsunuz iki hane var: "Sistem hatalarını otomatik olarak tamir et" ve "Bad Sector'leri tara ve tamir etmeye çalış" diye. İkisini de okeyleyerek "Start" dedim. Bir dahaki açılışta işlemi yapacağını söyledi. Kapattıktan sonraki ilk açılışta Dos ortamında taramayı yaptı, çok hızlı şekilde sonuçları yazıp geçti. Dikkatle baktım, bad sector yoktu. Bu sefer de içime bir şüphe düştü: "Vardı da tamir mi etti acaba?" diye. Zaten küçücük bir şey (32 kb.). Ama gerçekte hala var ise, bir şekilde bu diski firmaya geri verip, üstüne para koyup 120-160 Gb.lık bir hdd almak daha çok işime gelecek. Ama hangi programla (mevcut verilerime hiçbir zarar vermeden) bilgisayarımı taratıp gerçekten fiziksel bir bad sector olup olmadığından emin olabilirim? Specopsx arkadaşın önerdiği Hireen BootCd'yle birlikte gelen Hdd Regenerator ile uğraşmam saatlerimi alır. Açıkçası buna ayıracak zamanım yok, yardım edecek biri de yok. Bu işi Partition Magic yapar mı? Ya da Samsung'un sitesinde bu tür tarayıcı bir program var mıdır?
    Bilgisayarım şimdiye kadar herhangi bir sistem hatası v.s. vermedi. Sözkonusu bad sector sanal mı fiziksel mi bunu öğrenmek zorundayım. İkinci scandisk'ten sonra herşey düzelmiş ve endişe edecek bir şey kalmamış da olabilir. Ama önce (en kolay yoldan) emin olmak zorundayım. Yardımcı olabilirseniz sevineceğim.
    2. Son bir şey daha: Eğer hdd'de herhangi bir bad sector yoksa, onu yenisiyle değiştiremeyeceğim için, depolama amaçlı yeni bir hdd alacağım. Western Digital Passport'un aşağıdaki linkte görülen şu modelini almaya karar verdim:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd97776
    Bu diski kutusundan çıkarıp dizüstüme taksam ve 80'liği yedek yapsam diye düşünüyorum. Ne dersiniz olur mu? Gerçi mevcut 80'liğin cache'i: 8 Mb. Bununki ise: 2 Mb.mış. Bütün işlemler yavaşlar mı? Bir de bu diskin 320Gb.'lığı yakında piyasaya girecekmiş. Bekleyeyim mi, yoksa bunu alayım mı? Ya da başka bir öneriniz olabilir mi? Çok şey sordum, kusuruma bakmayın. Saygı ve selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 14 Aralık 2007; 10:49:36 >

• emeğinize sağlık arkadaşlar cok faydalı bilgiler buldum buradan
  • quote:

Orjinalden alıntı: franko

Ama hangi programla (mevcut verilerime hiçbir zarar vermeden) bilgisayarımı taratıp gerçekten fiziksel bir bad sector olup olmadığından emin olabilirim? Specopsx arkadaşın önerdiği Hireen BootCd'yle birlikte gelen Hdd Regenerator ile uğraşmam saatlerimi alır. Açıkçası buna ayıracak zamanım yok, yardım edecek biri de yok. Bu işi Partition Magic yapar mı? Ya da Samsung'un sitesinde bu tür tarayıcı bir program var mıdır?
    Bilgisayarım şimdiye kadar herhangi bir sistem hatası v.s. vermedi. Sözkonusu bad sector sanal mı fiziksel mi bunu öğrenmek zorundayım. İkinci scandisk'ten sonra herşey düzelmiş ve endişe edecek bir şey kalmamış da olabilir. Ama önce (en kolay yoldan) emin olmak zorundayım. Yardımcı olabilirseniz sevineceğim.

Windows açılışı yavaşlamaya başladımı ?
    Bunlarla uğraşman çok vaktini alır şimdiden söyliyeyim.Fakat Hdd Regenerator ile tamir etmeye çalışmalısın eğer düzelirse bad sector yazılımsaldır diye düşünüyorum,fakat düzelmezse fizikseldir.
    Benim Partition Magic hakkında pek bir bilgim yok disk yedekleme işini hala hiç yapmadım,bilen arkadaşlar lütfen yorum yazsın.Eğer diskleri yedekleyebilirsen yani bilgileri bir türlü saklayabilirsen (cd aktarımı v.s gibi)
    Hdd Regenerator işini görmesse,son olarak Lowlevel dene. Olmassa Yeni Hdd al derim..

• Cevabın için teşekkür ederim. Windows, açılışın son kısmında bir şeye takılıyor sanki. 1 dakika kadar fazladan gecikmeye başladı. Ben önce bir defrag yapayım diyorum. Açılış eskisi gibi hızlanırsa durum düzelmiş demektir. Değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: franko

Cevabın için teşekkür ederim. Windows, açılışın son kısmında bir şeye takılıyor sanki. 1 dakika kadar fazladan gecikmeye başladı. Ben önce bir defrag yapayım diyorum. Açılış eskisi gibi hızlanırsa durum düzelmiş demektir. Değil mi?

Bunu yaptığın iş sonucunda göreceksin,denemekte fayda var diyorum...
  • harbi güzel , çok sağol
  • arkadaş güzel bilgiler vermiş ama, ben işin neresinden başlayacam bilemedim. bad sektör var harddiskte. biri bana adım adım ne yapmam gerektiğini yazarsan çok memnun olacam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cakin

arkadaş güzel bilgiler vermiş ama, ben işin neresinden başlayacam bilemedim. bad sektör var harddiskte. biri bana adım adım ne yapmam gerektiğini yazarsan çok memnun olacam.

İlk olarak dislerinizin tümüne format atınız (yani yeni bir ham maddesine haline getiriniz)ardından da windows kuracağınız diski ''yavaş''olarak biçimlendiriniz. Bu sorununuzu halletmesse geriye yazdıklarımı okumanız kalıyor.İnşallah sorununuz çözülür.
  • Güzen bir yazı olmuş masamın üzerinden çalışırken düşen Seagate diskimde de 30mb civarında bir badsectör vardı (gerçi sattım bad sectörü görünce hemen )
  • quote:

Orjinalden alıntı: CrowBaR600

Güzen bir yazı olmuş masamın üzerinden çalışırken düşen Seagate diskimde de 30mb civarında bir badsectör vardı (gerçi sattım bad sectörü görünce hemen )

bende artık uğraşmıyorum bad sektörlerle yeni hdd aldım. Oldukça uğraş gerektiriyor bad sektörlere karşı çıkmak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Specopsx

quote:

Orjinalden alıntı: CrowBaR600

Güzen bir yazı olmuş masamın üzerinden çalışırken düşen Seagate diskimde de 30mb civarında bir badsectör vardı (gerçi sattım bad sectörü görünce hemen )

bende artık uğraşmıyorum bad sektörlerle yeni hdd aldım. Oldukça uğraş gerektiriyor bad sektörlere karşı çıkmak..

HD tune ile scan yaptım baktım badsectör hemen low level çaktım tekrar taradım yine badsectör... Ertesi gün küçük bi bilgisayarcıya sattım bidaha da görünmedim oralarda Ama sağlammış yinede çalıştığına dua ediyorum...

• güzel bilgi işe yarar teşkür.
  • Bu yazının sonucunda bazı arkadaşların haklı olduğunu anladım.Eğer bad sektör fizikselse onunla uğraşmak çok zaman harcıyor. Ben artık dayanamadım yeni hdd aldım
    Fakat bu yazımı biraz daha üste tutmak istiyorum çünkü bildiğimiz üzere yazılımsal bad sektörler de var ve bu yazımda anlattığım uygulamaların yazılımsal bad sektörlere karşı çıkıcağını tahmin ediyorum. Bendeki bad sektör fiziksel olmasına rağmen Deepfreeze ile çalıştırabiliyorum.. Sonuçta yeni hdd alsanız bile eskisini deponuz olarak kullanmanızı öneriyorum.
  • saol yazı için.birşey sorcam.mavi ekran çıkmasının bu olayla ilgisi varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.