Şimdi Ara

Bağımsız çalışan HTC Vive gözlüğü Çin’de duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bağımsız çalışan HTC Vive gözlüğü Çin’de duyuruldu

Google’ın I/O 2017 konferansında bağımsız olarak çalışabilecek sanal gerçeklik gözlüklerinin duyurusunu yapmasının ardından üretici ortaklar da çalışmalarını hızlandırmıştı. Bunlardan ilk olarak HTC bağımsız sanal gerçeklik gözlüğü örneğini görücüye çıkardı.

İlk ürün

HTC Vive Standalone VR olarak adlandırılan gözlük Snapdragon 835 yonga setinden gücünü alıyor. Yani aslında bir amiral gemisi akıllı telefon donanımı barındırıyor diyebiliriz. Yine Snapdragon 835 temelli ilk sanal gerçeklik gözlüğü durumunda. Detaylar net olmasa da gözlük içerisinde 5 inçlik bir OLED ekran olduğu tahmin ediliyor.

Sanal gerçeklik gözlüğü için firma Viveport adı verilen bir içerik mağazası hazırlamış. Kullanıcılar bağımsız bir deneyim için mağazadan beğendikleri içerikleri indirebilecek. Ayrıca geliştiriciler de özel araçları kullanarak farklı projelerini hayata geçirebilecek.

Ayrıca Bkz.LG G6 beklentilerin altında kaldı

Peki neden Çin diye soracak olursanız ülkede HTC Vive orijinal gözlüğüne ilgi bir hayli fazlaydı. Son olarak 10 bin adet HTC Vive gözlüğünün farklı noktalara kurularak ziyaretçilerin deneyimleme yapması sağlanmıştı. Firma bağımsız gözlüğünü de bu ülkede satışa sunmayı tercih etti.

Çok uygun bir fiyat tanımlaması yapılmasına rağmen net bir rakam verilmemiş. Bu bakımdan bir tahminde bulunmak zor ancak mevcut amiral gemi telefonların fiyatları baz alınarak bir genelleme yapılabilir. HTC Vive Standalone VR ne zaman global pazara çıkacak bilinmiyor. 

• Bu iyi bir gelişme oyun tarzımızı yeni bir boyuta taşıyacak...

Bağımsız çalışan HTC Vive gözlüğü Çin’de duyuruldu

• Açık konuşuyorum: Bu teknoloji oyun sektörü açısından tamamen çöp. Hiçbir manası yok ve pahalı. Bu şekilde casual oyun dışında bir şey oynamak imkansız ve bunun için para harcamak mantıksız. Eğitim ya da çeşitli simülasyonlar için önümüzdeki dönem de kullanılacak yalnızca. Bir süre sonra bireysel satışının kalmayacağını düşünüyorum.

• Kinect de benzer şekilde satışa çıkmıştı... Şimdi nerede?

• Deneyimi iyi olsada, o kadar süre o başlığı takamam ben,illaki bunalır kafamdan çıkarmak isterim,ama holo lens tarzı daha sıkmayan çevreyi hologram haline getiren bi teknoloji daha çok tutabilir bu yüzden.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Kafanizdaki sure ne bilemiyorum elbet ama zaten uzun sureli kullanim mumkun de degil saglik acisindan tavsiye de edilmiyor. Birtakim saglik sorunlarina yol aciyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu teknolojinin gelişimi ile ulaşacağı sonuç suretler filmi olabilir mesela gözlükle bir kabin içinde hareketlernizi taklit eden bir robotu yönetip nükleer santral içinde robotu yönetebilir yada maden de iş gücü olabilir sadece oyun olarak düşünmeyin yani hatta nasanın mars görevinde kullanmas bekleniyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk başta 3d ile sürdüler piyasaya olmadı.Sanal gerçekcilik dediler yine olmadı. Bakalım bundan sonra ki yeni adı ne olacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gxhero

Bu teknolojinin gelişimi ile ulaşacağı sonuç suretler filmi olabilir mesela gözlükle bir kabin içinde hareketlernizi taklit eden bir robotu yönetip nükleer santral içinde robotu yönetebilir yada maden de iş gücü olabilir sadece oyun olarak düşünmeyin yani hatta nasanın mars görevinde kullanmas bekleniyor.

Canli Live Uzay Astronotunun Gozunden Uzaya yolculuk nasil olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.