Şimdi Ara

bağış adı altında toplanan paralar:@ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Devlet bir de yardım yapıyor bunlara bunlar hala para koparma peşinde. Parayı verme ve şikayet et. Okulda sadece resmi işlemler için para ver onun dışında ne spor parası ne de başka bişey parası ver. Aynı şekilde vakıflara falan da para vermeyin hepsi bizden kat kat zengin insanlar paraların da nereye gittiği belli değil.
  • 20 liradan fazla istiyolarsa verme okulada ben mi bakıcam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevo48

quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

Diploma tehtidi klasiklerden bir tanesidir. Diploma parası adı altında yalnızca diplomanın arkasına harç miktarı ve makbuzunun alındığına dair vergi dairesi ve okul müdürlüğü tarafından onaylanmış miktarı alabilirler. Diplomanı alacağın zaman diplomanın arkasına bakmak istediğini belirt ve o parayı öde. Onun dışında hiçbir ücret talep edemezler. Eğer diplomanı göstermezlerse en yakın milli eğitim merkezine başvur. Belgeni almaya gitmeden önce okul müdürünün, muhattap olduğun kişinin adını bir kenara not al. Başvuruda bulunacağın zaman bunları şikayette okul adınla birlikte belirt. Kendi tc kimlik numaranı da isteyeceklerdir. Sonrasında arkana yaslan ve olacakları izle.

Benim mezuniyetimde de aynı sorun olmuştu. 50 lira toplam ücret istediler. Bende öyle mi deyip gerekli başvuruda bulunacağımı söyledim. Ertesi gün müdür yardımcısıyla muhattap oldum. Bana yanlış anlaşılma olduğunu yalnızca işlem paralarını ödememiz gerektiğini, onun üzerindeki miktarın bağış olacağını ve bizim inisiyatifimize kaldığını söyledi. Eğer o gün gittiğimde de alamasaydım başvuruda bulunacaktım. Fakat bazen karşı tehdit okul yönetimi tarafından ciddiye alınabiliyor. Alınmasaydı sonunda yine de ben hakkım olan şekilde belgelerimi alacaktım o yüzden bir problem yoktu. İşte sonuç olarak 4.90 tl harç ücreti olarak diplomanın arkasına belirtilmiş. Ben yine insaniyet namına 10 lira yatırdım ve belgelerimi alıp geriye döndüm. O günden sonrada hiçbir münakaşamız olmadı. Fakat arkadaşlarımla görüştüğüm kadarıyla büyük bir çoğunluk 50 lirayı yatırıp o şekilde belgelerini almışlar ve o miktarın kesin olduğunu zannettikleri için o şekilde almışlar.

Hakkınızı aramadığınız müddetçe okul yönetimleri istedikleri gibi at koşturabilir. Fakat onlarda bir memur ve onlarında hesap vermeleri gereken bir kanun ve üstleri var. O yola başvurursanız ve birazda bilinçli, aklı başında davranırsanız kimse sizden fazla bir şey alamaz.

saol valla rahatlattın. :D ama bizim bölüm şefi tambi... laf bulamıyorum işte. bu sene arkaşı sınıfta bıraktı düşün son senesinde okula hep geldi stajı naylon stajdı her hafta üşenmeden kontrole gitmiş hergün yok yazdırmış iş yerine istese indirebilir devamsızlığını bi ay 20 gün sınırında geldi çocuk sonra geçirmiyom lan dedi geçirmedi. ilerde bu işi yapmak istemediği için naylon staj ayarladı ama sınıfta kaldı :D

Naylon stajda bir şey yapamaz maalesef. Arkadaşın kaşınmış :) Fakat resmi bir kurumda staj yapıyorsan örneğin belediye gibi öyle bir şey yapacak öğretmenin başına ciddi bela açılır. Çünkü resmi kurumlarda devamsızlık kayıt altına alınır. Stajdan sorumlu öğretmenin yok yazmasına rağmen resmi evrakta sen orada görünüyorsan öğretmenin başı belaya girer. Fakat tam tersi olursa bu sefer senden sorumlu memurun başı belaya girer :)

Öğretmen notla bırakır gibi düşünüyorsanda sen ortalamanı yüksek tut. Eğer ortalaman yüksek olduğu halde düşürüyorsa zaten onda bir bit yeniği olduğu anlaşılır. Okul idaresine başvurursun. Gerekli incelemeyi yapmak zorunda kalırlar. Fakat başvurudan kastım gidip müdür yardımcısına sözlü şikayet değil. Ailen tarafından yapılacak dilekçe ile başvuru. Resmi evrak işin içine girdimi o dilekçeyle ilgilenmek mecburiyetindeler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Hemen ilçe milli eğitime; veliniz ile. Kendileri ne sanıyor bunlar? Veli dilekçe verince süt dökmüş kediye dönüyorlar emin olun.

ama işte normalde velisiz gider şikayet ederdim ama ortada tehtid var şikayeti olan iki hafta içinde bana söylesin demiş iki haftadır bölüm dersine gitmiyodum. bizim sınıftakilerde songün söylediler. diplomalarınız benim elimden geçicek demiş resmen sınıftakiler süt dökmüş kedi şuanda

Alıntıladığın arkadaşın dediği gibi derhal ilçe milli eğitime gitmelisin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: İpleyen Adam

quote:

quote:

Hemen ilçe milli eğitime; veliniz ile. Kendileri ne sanıyor bunlar? Veli dilekçe verince süt dökmüş kediye dönüyorlar emin olun.

ama işte normalde velisiz gider şikayet ederdim ama ortada tehtid var şikayeti olan iki hafta içinde bana söylesin demiş iki haftadır bölüm dersine gitmiyodum. bizim sınıftakilerde songün söylediler. diplomalarınız benim elimden geçicek demiş resmen sınıftakiler süt dökmüş kedi şuanda

Alıntıladığın arkadaşın dediği gibi derhal ilçe milli eğitime gitmelisin....

Ama ama bölüm dersinin ilk sınavı 37 çalışmamıştım 2.sinden 85 beklediğim arifede gidicem hoca adımı öğrenicek sonra haşırt sınıfta kalırsam okuldan atılırım :S

• ama parayı sınıfta bi kaç arkadaşla birlikte vermezsek vermediğimiz için sınıfta bırakmaz. ama şikayet edersek bırakır
  • quote:

quote:

Tehdit? Geçiniz. Süre? ne süresi bu yasal işlem mi yapıyor? Vergi mi alıyor ne yapıyor? Tarih de sizi alakadar etmez. Diploma vs. almaya gittiğinizde para almadan vermezse işi milli eğitime taşıyacağını, babanın dahi haberdar olduğunu belirt. Yalnızca üstte bir arkadaşın dediği gibi; diplomanın arkasında yazan harç ücretine dikakt et yeterli.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.