Şimdi Ara

BAĞLANTILARLA İLGİLİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Sony 40S2530 televizyon aldım.Receiver olarak Next 9000FTA var.Bağlantı kablosu olarak Hama altın uçlu scart kullanıyorum.Görüntüden hiçbir şikayetim yok,hatta beklentilerimin çok üzerinde diyebilirim.Ama uydudan görüntüyü CVBS olarak aldığımda daha net gösteriyor,RGB'yi seçtiğimde renkler sanki daha donuk oluyor.Mantıken bunun tersi olması gerekmez mi?RGB daha iyi bir görüntü aktarım yolu değil mi?RGB aktarımı için RGB kablolarına mutlaka ihtiyaç var mıdır?Bunu scartla yapma şansımız yok mu?
    Bu konuda üstadlar yardımcı olabilirlerse herkes faydalanır.

• Sn yscakal
    Full bir Scart kablosunda zaten RGB uçları mevcut başka bir tip kabloya gerek yok. Takıldığı Tv scart girişinin de RGB yi destekliyor olması şartıyla.

Uydu alıcısında CVBS seçildiğinde net gibi görünse de doğal olmayan bir parlaklık, gölgelenme ve pixellenme içeriyor, RGB çok daha iyi doğal renkler ve component kalitesinde sonuç veriyor. 42" LCD ile çok iyi sonuç alıyorum.

selamlar

Aşağıda kalite sıralamasını ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 25 Ekim 2007; 15:05:51 >
  • Teşekkürler sn. Mastor1. Scart girişlerinden birisi RGB destekliyor sanırım.Ben yanlış girişten denemiş olabilirim.
  • Arkadaşlar dün akşam her türlü testi yaptım ama RGB seçtiğimde görüntü CVBS ye göre daha kötü.Bunun nedeni kablo mudur?
  • Daha iyi bir kablo alıp deneme yapabilirsin fark olmazsa kabloyu iade edersin. Uydu alıcısından kaynaklı da olabilir.Sonuçta mantiken hangisi daha iyi sonuç veriyorsa onu kullanmak gerekecektir.
    kolay gelsin
  • bir de tv'de rgb destekleyen scart girişini kullandığından emin ol.

genelde 1 no'lu giriş oluyor bu ama kullanım kitapçığına bakmakta fayda var.
  • Sn Pegasus her iki scartla da denedim.Sonuç değişmedi.Şimdi forumda da iş görür denen monster scart aldım.Akşam onu deneyeceğim.Sonuçları yazarım.Herkese teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yscakal

Sn Pegasus her iki scartla da denedim.Sonuç değişmedi.Şimdi forumda da iş görür denen monster scart aldım.Akşam onu deneyeceğim.Sonuçları yazarım.Herkese teşekkürler.

dostum senin için biraz araştırma yaptım internette ve şu sonuca vardım:

eğer kullandığınız scart 10 pin ise s-video ve CVBS desteklidir.

Amam 21 pin scart kullanırsanız RGB destekli olur.

Non-RGB 10-pin SCART male connector (coax AV cable). Only pins 2/6/7/8/11/15/16/17/18/20 are available. Some cheap cables or devices (DVD players, TVs) have a 21-pin SCART male/female connector or socket that actually have 10 wires connected and though are not RGB capable ("fake RGB"), but only CVBS

Multi-AV SCART adaptors with Input/Output signal switch (gold & nickel). A common misbelief among game console owners is such connectors will allow RGB quality, while they are only CVBS and S-Video compliant.

bu durumda kullandığın scart'ın 21 pin olup olmadığını kontrol et derim ben.

kaynak:

http://en.wikipedia.org/wiki/SCART

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.