Şimdi Ara

Bakan Kacır’dan Chery yatırımı ve otonom TOGG açıklaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şu Togg'a da tam otonom artık gelsin. Daha ne kadar tesla fizibilte edilecek? Başlayın yazılımı sunmaya.

• O dediğiniz şey tamamen boş bahane. Madem ki yerliyi düşünüyordu neden BYD de %40 gümrük, %50 ötv den feragat ettiler ? Fiyatlara bakıyorsun vatandaşa da bir etkisi yok. Tüm markaların sene sonunda indirim yaptığı zamanda 250 bin TL yukarıdan araç sattı ve daha şimdiden yeni sene zammının yolunu hazırlıyorlar sosyal medyada..

Tesla ile diğerlerini aynı kefeye koymamak lazım zira onda byd de olduğu gibi bir distribütör yok. Bak Tesla'ya Almanya ile aynı fiyattan satıyor ülkemizde.

• Gerçi vatandaşa faydası 0 ama devlet alması gereken vergileri daha ortada bir şey yokken Çinlilere kaldırdı. Hondayı küstürüp kaçırttılar Fiat, Hyundai ve Toyota'yı da kaçırtacaklar bu kafayla. Yerlilik oranı yüksek araçla ithal aracın ötv si %80 e sabit (içten yanmalılar için diyorum) Tabii yerli ticari üreten Otokar, Ford ve Mercedes de de yarin öbür gün ticari uzak doğulular gelince tepkileri ne olur soru işareti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Togg yerli üretim, yerli yazılım. Devamlı güncelleme yaparak hep yeni kalabilir. Sirio ile batarya ve batarya hücresi ortaklığı aracı ölümsüz kılıyor. Bu da ikinci elde değerini kaybetmesini azaltır. Ama diğerleri tiggi 8 şehir içi 12 lt. Yakıyor. 500.000 olsa ne olur . Birde bunların ikinci elini düşünün. Al bir tane togg tak akşamdan ev elektriğine sabah cikar. Km. 50 kuruşa gelir.zipkin gibi araba. Ne almanın pahalısı, ne Çin'in çakması, nede japonun yolda gitmeyen arabası ile uğraş.

• Güldürdün kardeş. Belli ki bol miktarda a maber e maruz kalmışsın sen. Savunma mekanizman bile onlarla aynı olmuş. Rusya, Avrupa dan her istediğini kazakistan, Azerbaycan, Türkiye gibi ülkeler aracılığı ile yapıyor. Bunu farketmen için düşünmene bile gerek olmaması gerek aslında ama işte yazmak için yazdığınız için yazdığınız çoğu şey beyniniz ile yazılmıyor maalesef.

• Togg un kendi otonom yazılımını oluşturması kendi ekosistemindeki en önemli etken olacak. Sağlam şekilde çalışabilecek otonom sistemi yazılımını, ileri de diğer markalara satabilirler. Bu da ilk ciddi üretimimizin satışı demek olur. Yani Bosch nasıl her araca ampul, buji, fren gibi ürünlerini satiyorsa togg da diğer firmalardan çok daha hızlı şekilde dijital ürünlerini, yazılımlarını satmaya başlayabilir. Benim için araba sektöründe şu an en önemli ürün otonom sistemi. Tesla otonama acil alternatif gelmeli çünkü.

• Fiyat 1 milyona, 1,5 milyona düşerciler hangi ülkede yaşadığının farkında mı? yedirirler mi adama öyle 1 milyona suv.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Sen de güldürdün kardeş. Hasancan gibi bir şov yaparsan geliriz.

Rusya'ya Apple bile gitmiyor, McDonalds bile yok, VW fabrikaları vs. sattı gitti, Türkiye üzerinden ne gidiyormuş söyle de bilelim.Bakan Kacır’dan Chery yatırımı ve otonom TOGG açıklaması 

• Belli ki yaş maks 10-24 arası. Ne yazdığımı anlamamışsın bile. McDonald's ile dediklerimin alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 23 Aralık 2024; 23:14:27 >
  • Rusya %100 yerli olarak, üretim araçları dahil 350 Nm seviyesinde mikro işlemci, üretim araçları ithal olarak 28 Nm'ye kadar yerli mikro işlemci üretebiliyor.

Bunun dışında, Rus malı araç kullanan birisi olarak tekrar ediyorum Rus araçları %100 yerli olarak üretiliyor.

Ham madde seviyesinden alınarak araç üretebiliyor Ruslar

"Rusya en basitinden enjeksiyonu üretemiyor. Dediğim gibi ABS'yi de üretemez, en azından lisansı almadan üretemez, kendi üretirse bile lisans parası verir. Tasarlayamaz, kodlayamaz, simule edemez, modelleyemez vs."

Forumda, 50 sene evvel yerli olarak 4. nesil uçak üretmiş adamlara araba üretemiyor dediniz ya helal olsun.Bakan Kacır’dan Chery yatırımı ve otonom TOGG açıklaması 

Şu an için Lada modellerinin enjektörleri, ECU'ları, fren servosu, fren merkezi, ABS beyni, ESP beyni, gösterge tablosu ve hatta bazı araçlarda dijital ekranlar dahi yerli olarak üretiliyor.

Biz geç kaldık tabii bunları üretmeye, bunları zor şeyler sanıyoruz ama değil. Emin olun %100 yerli araç üretebilmek çocuk oyuncağı. Bize biraz vizyon, inovatif birkaç adam yeter.

(Ham madde kaynaklarımızı çıkarıp işleyebildiğimizi varsayıyorum.)

Buyrun bakın Rus malı Lada ABS beyni. Aynı parçanın Bosch logolu olanı da var ama farklılar, lisans altında üretim değil. Bu markanın elektronik ürünleri genel olarak ambargodan sonra çıktı. ESP beyinleri, ECU'ları da var. Bunlar montaj değil, ham madde seviyesinden alınıp katma değer oluyor, üretiliyor. Bu parçalar %100 yerli.

Bakan Kacır’dan Chery yatırımı ve otonom TOGG açıklaması

Rus malı motor beyni. Benim aracımın beyni hatta. Benimki Bosch marka gelmiş çünkü Lada 110 Porsche ile ortak geliştirildi. Şu an motor beyni sipariş edersem İzmir deki Lada distribütorü bana Rus malı beyin getirecek. GM veya Bosch marka geldi fabrikasyon olarak. Kısaca şu an 0 km Lada alırsan civatasına kadar yerli geliyor. Lisans üretimi değil dediğim gibi yeni üretim bunlar. Çin malı da değiller Rusya da üretiliyorlar.

Rus malı fren silindiri. (ABS'li)

Rus malı teker hız sensörü

Rus malı fren servosu da atarım, enjektör de atarım. İsterseniz oto sanayide rastgele bir Lada parçacısına giderek kendiniz görebilirsiniz. Lada'nın civataları, dübelleri, somunları, vidaları bile Rus malı geliyor.

Kendiniz direkt bu siteden de bakabilirsiniz. Hem Rus, hem Rus dışı üreticilerin ürünleri var.

https://avtoazbuka.net/

https://avtoazbuka.net/manufacturers/itelma

Örneğin Itelma firması

https://www.itelma.ru/en//

Rusya'da yüksek basınçlı dizel enjektör dahil üreten 4 yerli firma var.

Tek tek atarım isterseniz.

Bizim de bir an evvel TOGG için yerli motor, yerli gösterge tabloları, dijital ekranlar, sensörler, motor yönetim sistemi, mikro işlemci, yazılım üretmemiz lazım.

Lisans altında da başlasak iyidir. Petrol ve doğalgaz var memlekette, memlekette petrol varsa içten yanmalı motor işine girme zamanı için de geç kalmış değiliz. Şimdi başlasak 2030'a %100 yerli içten yanmalı araç yetişir.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-72F674EC6 -- 24 Aralık 2024; 1:42:54 >
  • Demiştim. Hakettigini bulmuş kardeşimiz. Anlatılanları farklı anlıyor maalesef. Çabaladım ama olmadı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.