Şimdi Ara

Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması: 'En az 10 ülkeden bayilik talebi var' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olmayan arabaya talep patlaması işte a.k. Partisi vizyonu be.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece montaj fabrikası olucaksa bu tarih tutturulabilir.
    Ama bünyesinde üretim de olucak ise hiç inandırıcı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    At yalanı ...

• Sayın Bakanımız Varank ile bizzat irtibata geçen 10 ülke vatandaşından 2 sini ben şahsen tanıyorum. Eveet... Aşağıdakiler..

Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması: 'En az 10 ülkeden bayilik talebi var'
  • Yurt dışındakiler bize sizden daha çok güveniyorlar.

• Kendi vatandaşından ithal araç kadar vergi alırlar ama yurtdışına şirin görünmek için çok rekabetçi fiyatla oralara araç satarlar, klasik bir hal alacak bu durum ben şahsen çok heveslenmiyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ahahahah

• istanbulda esenyurtun nüfusu birçok ülkelerden fazla zaten ekstra bayiliğe gerek yok.
    zaten ilk yıllarda bir avuç üretilecek bizim makam araçlarına bile yetmeyecek.
  • Erreguay kullanıcısına yanıt
    zaten açıkladılar montaj yapılcak sadece türkiyede hiçbir parçası yerli değil motor,iç aksam,batarya, lastiğine kadar hepsi ithal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Şubat 2020; 8:21:41 >
  • bestami_berke B kullanıcısına yanıt
    maliyeti 60bin euro ne kadar ucuza yurtdışına satabilirler?
    yurtdışında millet keriz değil neden yeni çıkan güvensiz markadan araba alsınlar 60-70bin euroya?
    o fiyatdan daha ucuza nissan leaf var tesla var,toyota var,chevrolet volt var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Şubat 2020; 10:26:49 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ne kadar teknik bir yorum olmuş. Bayağı aydınlandım. Sen ve senin gibi diğer 27 kişinin bu yorumunu beğenmeside ayrıca incelenmesi gereken bir konu. a sayısı ne kadar çoksa .... artar mı?

• Maliyeti 60k euro olacağını kim söyledi? Ayrıca yapılması planlanan araç ile kıyasladığın araçların birbirleri ile alakası yok. Kuruyemişçiden karışık çerez alır gibi içinde bademde var leblebide. Yani batarya yönetim olmayan bir nissan leaf ile %100 elektrikli otonom mükemmel bir araç olan Tesla. Toyota ve Chevrolet içten yanmalı motorlara sahip olduğu için bu karışık kuruyemiş paketine ne yazıkki giremez.

• Tam olarak öyle değil üstad ama açıklamayı tam olarak anlamamışsın. Neyse bekleyip görelim.

• bestami_berke B kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olursa zaten ölü bebek olur. Fakat CEO (Sınıfındaki rakip içten yanmalı modellerle rekabet edecek fiyatta) ve RTE (Düşük kar marjı, yüksek satış adeti) açıklamalarına bakacak olursanız bahsettiğiniz şekilde bir satış politikası olmayacak. Bekleyip görelim.

• manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Komik olmuş. Orta son mu? Lise 1 mi? Yada biraz daha teknik bilgi ve belge verirsen üstad bizde aydınlanırız.

• Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Artık teknik konuların konuşulması gereken bu forumda siyasetten nemalanmak fayda etmiyor üstad. Biraz detay, teknik bilgi ve yorum daha değerli.

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    kardeş sen bilmediğin konular hakkında yazma chevrolet volt elektrikli arabadır tam olarak hybrid değil elektrik bitince benzine geçebiliyorsun tabi hybrid seçeneğide var ama istersen hiç benzin koymadan kullanabiliyorsun 100km boyunca fiyatına göre muhteşem.

toyota prius prime plug-in hybrid bence tam elektrikliden daha iyi çoğu yerde 4litre benzinle 150km götürüyor

nissan leaf'i beğenmemiş olabilirsin ama o da en çok satan elektrikli arabalar arasında 27bin dolarcık bedava resmen.

Maliyeti 60k euro olacağı belli çünkü ithal etçekleri parçaların fiyatı belli birde bu işin yılık lisans ücretleri var onlar belli değil ama dehşet para olcağı kesin.

Esas söyliceğim tam elektrikli arabaları unutmuşum şimdi aklıma geldi honda EV ve renault Zoe

Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması: 'En az 10 ülkeden bayilik talebi var'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 18 Şubat 2020; 12:49:17 >

• 10 bayilik versen de,bu aracın aküsünü,alt takım ve aktarım componentlerini,soğutma tasarımını sana üretecek ülkeler ve firmalar esas katmadeğeri kazanacak.Sen sadece malın müşteriye ulaşımındaki finish çizgisindeki "el" olacaksın.
  • Zevkli olacak ) Sıra sıra gidelim.

Öncelikle beynime girip neyi bilip neyi bilmediğimi bilmen mükemmel bir teknoloji imiş. He bu arada öğrenmeye her zaman açığım aşağıda verdiğim bilgilere ek veya yanlış olduğu kanısı varsa bende kendimi sayenizde güncellerim.

1) Chevrolet Volt %100 elektrikli bir araç değildir.
    https://gmauthority.com/blog/2010/07/breaking-gms-releases-statement-about-volt-premium-fuel-requirement/

İngilizce bilmeyenler için kısa bilgi. Chevrolet Volt içerisinde 80 beygir gücünde jeneratör/motor tarzı bir bileşen vardır.

2) Zannedersem Toyota araçların plug-in hibrit ve verimsiz olmadığı ve 4 litre benzin ile 150km gitmediği ile ilgili bir yorumum olmadı )
    Tam elektrikliden sence daha iyi olması kişisel fikrin saygı duyarım. Fakat bildiğim kadarıyla tüm kriterler baz alındğında bu yorumunda yanlış olacaktır.
    Bu konu ile ilgili bilgi edinmen için Corolla Hibrit versiyona LPG takan ve Prius'tan beri hibriti çok iyi bilen bir üstadın videosuna aşağıdan ulaşabilirsin.
    Benzin TVyoutube
    LPG'li Hybrid olur mu? | Toyota Corolla Hybrid + LPG | Türkiye'de ilk
    https://www.youtube.com/watch?v=hNWqhAmqwZE

3) Nissan Leaf'i beğenmediğimden bahsetmedim. Sadece araç %100 elektrikli diye aynı denemez, aynı ekosistemdedir denebilir. Anlayacağınız dilden konuşacak olursak Giriş paket C sınıfı HB ile Tam donanım C-SUV bir araç aynı değildir.Nissan Leaf'in en çok satan araçlar listesi grafiğini paylaşman konuyu tamamen saptırmaya yarar. Kişisel olarak Amsterdam'da 1 Tesla göydüysem 2 adet Leaf görmüştüm.

4) Tekrar ediyorum 60k euro kim nerede dedi veya bununla ilgili maliyet hesabı yapan kim var? Tam menzil 2 motor ve tam otonom versiyon için mi bahsediyorsan? Link verirsen seve seve sebeplenirim. Çünkü TeslaTurk vs takip ettiğim hiçbiryerde 60k eurolara dayanan maliyete şahit olmadım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.