Şimdi Ara

Baklava tartışması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kültürümüzü zaten kaybediyoruz buyrunhttp://www.youtube.com/watch?v=C5vRoPtmw50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susamcık -- 4 Mart 2013; 18:35:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Villi Lapsi

quote:

Orijinalden alıntı: sir balık

quote:

Orijinalden alıntı: * KıL

quote:

quote:

Kiminse kimin ne önemi var ki.

Kültürümüze sahip çıkmaktır bu. Baklava belki tek başına bir şey ifade etmez ama lokum, baklava, döner, halay, türkü, yeşilçam diye gider bu. Sonunda bakmışsın ki ne kültür kalmış ne gelenek ne görenek. Kültürünü kaybeden millet ise asime olur. Yahudilerin yıllarca yurtsuz kaldıktan sonra tekrar devlet kurmalarını sağlayan şey kültürlerine sahip çıkmaları, unutmamalarıydı. Neyse sana komplo teorisi gibi gelir şimdi bunlar.

50 sene sonra kültür diye bir kavram olmayacak ki.Şimdi sen sahip çıksan ne olur.Yeni nesilin kültür umurunda değil ki.

50 sene sonra ne olur bilemem. Tek başıma Türkiyeyi falan da değiştiremem zaten. Ama görevimi yerine getirmemi engellemez bu. Ben kültürüme sahip çıkarım, elimden gelirse çocuklarıma ve torunlarıma kültürümüzü anlatırım. Bir Türk evladı olarak benim görevim budur. Ne fazlası ne azı.

"Baklava bizim" diye kavga ederek kültürünü koruyamazsın ki birkaç kişinin lafına da bakılmaz. Diğer ülkelere bizim kültürümüzü pazarlayan kim? Biz yabancılaşmaya çalışırken Eurovision'da kemençe çalıp halay çeken ülke vardı; Yunanlar, baklavayı sahiplenince kızıyoruz ama dünyaya baklavayı tanıtan onlar.

diye kendini haklı gösterdi Avrupa, Amerika ve hatta her şeyi özelleştiren hükümetimiz. Şimdi siyasete sokmayın adamı. Bizden daha iyi reklamını yapıyorlar, daha çok satıyorlar, daha başarılı yönetiyorlar diye her şeyi üstlerine mi yapalım adamların? Bu zihniyetle Türk olan her şeyi satarsın. Atamın bizlere emanet ettiği tam bağımsız cumhuriyette olur sana başkasının vatanı. Onlar daha iyi yönetir, daha güçlü bir devlet kurar bu topraklarda, ona da ses çıkarmayalım o zaman. Ha tanıtmamamız, sahip çıkmamamız da bizim hatamız. Ben kendimize de kızıyorum bu konuda. Ama diğer ülkeler benim kültürümü pazarlıyor diye mutlu olacak da değilim. Çünkü pazarlarken başındaki Türk ismi değişiyor. Oluyor sana Rum, Yunan, Amerikan, Aborjin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Susamcık

Kültürümüzü zaten kaybediyoruz buyrunhttp://www.youtube.com/watch?v=C5vRoPtmw50

Çok iyi ya
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kültürümüze sahip çıkmaktır bu. Baklava belki tek başına bir şey ifade etmez ama lokum, baklava, döner, halay, türkü, yeşilçam diye gider bu. Sonunda bakmışsın ki ne kültür kalmış ne gelenek ne görenek. Kültürünü kaybeden millet ise asime olur. Yahudilerin yıllarca yurtsuz kaldıktan sonra tekrar devlet kurmalarını sağlayan şey kültürlerine sahip çıkmaları, unutmamalarıydı. Neyse sana komplo teorisi gibi gelir şimdi bunlar.

50 sene sonra kültür diye bir kavram olmayacak ki.Şimdi sen sahip çıksan ne olur.Yeni nesilin kültür umurunda değil ki.

50 sene sonra ne olur bilemem. Tek başıma Türkiyeyi falan da değiştiremem zaten. Ama görevimi yerine getirmemi engellemez bu. Ben kültürüme sahip çıkarım, elimden gelirse çocuklarıma ve torunlarıma kültürümüzü anlatırım. Bir Türk evladı olarak benim görevim budur. Ne fazlası ne azı.

"Baklava bizim" diye kavga ederek kültürünü koruyamazsın ki birkaç kişinin lafına da bakılmaz. Diğer ülkelere bizim kültürümüzü pazarlayan kim? Biz yabancılaşmaya çalışırken Eurovision'da kemençe çalıp halay çeken ülke vardı; Yunanlar, baklavayı sahiplenince kızıyoruz ama dünyaya baklavayı tanıtan onlar.

diye kendini haklı gösterdi Avrupa, Amerika ve hatta her şeyi özelleştiren hükümetimiz. Şimdi siyasete sokmayın adamı. Bizden daha iyi reklamını yapıyorlar, daha çok satıyorlar, daha başarılı yönetiyorlar diye her şeyi üstlerine mi yapalım adamların? Bu zihniyetle Türk olan her şeyi satarsın. Atamın bizlere emanet ettiği tam bağımsız cumhuriyette olur sana başkasının vatanı. Onlar daha iyi yönetir, daha güçlü bir devlet kurar bu topraklarda, ona da ses çıkarmayalım o zaman. Ha tanıtmamamız, sahip çıkmamamız da bizim hatamız. Ben kendimize de kızıyorum bu konuda. Ama diğer ülkeler benim kültürümü pazarlıyor diye mutlu olacak da değilim. Çünkü pazarlarken başındaki Türk ismi değişiyor. Oluyor sana Rum, Yunan, Amerikan, Aborjin...

Bizden daha iyi reklamını yapıyorlar, daha çok satıyorlar diye bir şey yok. Biz hiçbir şey yapmıyoruz, onlar yapıyor; problem burada zaten. Kültür pazarlamak denen naneyi bilir misin? Bizde bu yok işte. Elin Japon'u gelip senin ülkende yosunlu çiğ balık satıyor ki bizim kültürümüze ne kadar uzak bir damak tadından bahsediyoruz. Adamlar çizgi filmi bile kültürel öğe diye satıyorlar. Bizim ise şimdiye kadar tek yapabildiğimiz döner pazarlayabilmek ki onun da Türk kültürüne ait olduğunu ne kadar bildikleri tartışılır. Yemek mevzusunu geçtim, yurtdışındaki adam bizim hakkımızda İstanbul dışında gerçekten ne biliyor? Bir organizasyon olsun hemen "Dünya şehri, 2 kıtayı birbirine bağlayan İstanbul rererö" diye reklamlar başlıyor. En son ne zaman İzmir, Antalya, Eskişehir veya ne bileyim Adana, Kastamonu, Mersin'e bir organizasyon yapıldı? F1 pistini İzmir'in Selçuk ilçesine yapacaklardı, gittiler İstanbul'da herhangi bir tek hücrelinin bile bulunmadığı dağın tepesine yaptılar. Ben demiyorum ki hiçbir şey yapma fakat devletin bir şey yapmadıktan sonra senin Twitch.tv'de kavgan oradaki adama anlam ifade etmiyor, gidip Walmart'tan rakı aldığında üstünde koskoca "Made in Greece" yazıyorsa ona inanır. İstediğin kadar bilimsel kanıt da sunabilirsin.

Kültür pazarlamak ve fabrikaların yabancılara satılması çok farklı şeyler, tabii onaylıyorum demek değil bu. İlkokuldayken öğretirlerdi "Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" diye. Yerli malı diye bir şey kalmadı ki kullanalım. Türk Telekom diye şirket var, yarısından fazlası Araplar'a ait. İronik biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hellraisers

Ne vereyim Pooksie'me ?

Little Little
  • Bişi sorcam konuyla ilgisi yok ama bu +1 rep falan nerden verilio ve ne işe yarıo anlamadım biri açıklarmı bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kh0rneL0rd

quote:

Ne vereyim Pooksie'me ?

Little Little

in to the..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kh0rneL0rd

quote:

Ne vereyim Pooksie'me ?

Little Little

in to the..

Middle

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bizden daha iyi reklamını yapıyorlar, daha çok satıyorlar diye bir şey yok. Biz hiçbir şey yapmıyoruz, onlar yapıyor; problem burada zaten. Kültür pazarlamak denen naneyi bilir misin? Bizde bu yok işte. Elin Japon'u gelip senin ülkende yosunlu çiğ balık satıyor ki bizim kültürümüze ne kadar uzak bir damak tadından bahsediyoruz. Adamlar çizgi filmi bile kültürel öğe diye satıyorlar. Bizim ise şimdiye kadar tek yapabildiğimiz döner pazarlayabilmek ki onun da Türk kültürüne ait olduğunu ne kadar bildikleri tartışılır. Yemek mevzusunu geçtim, yurtdışındaki adam bizim hakkımızda İstanbul dışında gerçekten ne biliyor? Bir organizasyon olsun hemen "Dünya şehri, 2 kıtayı birbirine bağlayan İstanbul rererö" diye reklamlar başlıyor. En son ne zaman İzmir, Antalya, Eskişehir veya ne bileyim Adana, Kastamonu, Mersin'e bir organizasyon yapıldı? F1 pistini İzmir'in Selçuk ilçesine yapacaklardı, gittiler İstanbul'da herhangi bir tek hücrelinin bile bulunmadığı dağın tepesine yaptılar. Ben demiyorum ki hiçbir şey yapma fakat devletin bir şey yapmadıktan sonra senin Twitch.tv'de kavgan oradaki adama anlam ifade etmiyor, gidip Walmart'tan rakı aldığında üstünde koskoca "Made in Greece" yazıyorsa ona inanır. İstediğin kadar bilimsel kanıt da sunabilirsin.

Kültür pazarlamak ve fabrikaların yabancılara satılması çok farklı şeyler, tabii onaylıyorum demek değil bu. İlkokuldayken öğretirlerdi "Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" diye. Yerli malı diye bir şey kalmadı ki kullanalım. Türk Telekom diye şirket var, yarısından fazlası Araplar'a ait. İronik biraz.

neyse kapatalım bu konuyu, arkadasın konusu fazla dagıldı. zaten aynı seyleri söylüyoruz asagı yukarı. Gönül ister ki Türk baklavası, lokumu, ıvırı zıvırı yurtdısında da satılsın, tanınsın. Ama aynı seyler basında Yunan yazılı iken satılınca da koyuyor insana, biz niye yapamadık diye düsündürüyor. Cok gec olmadan titreyip kendimize geliriz umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

bundan yillar onceki kulturler hala yasatiliyor ne yani adam hepsinin patentini alsin bize birsey kalmasin dimi lol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: blument98

Bişi sorcam konuyla ilgisi yok ama bu +1 rep falan nerden verilio ve ne işe yarıo anlamadım biri açıklarmı bana

Rep verdim mesela şu anda sana gelmedi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockername

quote:

Bişi sorcam konuyla ilgisi yok ama bu +1 rep falan nerden verilio ve ne işe yarıo anlamadım biri açıklarmı bana

nerden bakcam replerime
  • quote:

quote:

quote:

nerden bakcam replerime

Tam sayısını bilmiyorum da yeterli rep sayısına ulaşınca bana özel kısmı var ya hani anasayfa-ayarlar-bana özel orda işte rep kısmı olacak demek ki senin yeterli sayıya ulaşmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GurcellOnline

quote:

Orijinalden alıntı: exp16

quote:

Orijinalden alıntı: GurcellOnline

Canim cekti. Simdi erinmesem gidip alip gelecegim 1 kilo hakiki Diyarbakir Baklavasi ama onu yedikten sonra kosuya cikmam gerek :D

Antep olmasın o .

Ozellikle Diyarbakir yazdim :)

Edit:
    Antep degil Gaziantep olmasi lazim. Sehirlerimizin on isimlerini zor geliyor diye kullanmamazlik edemeyiz. Onlar bizi biz yapan isimlerdir.

Vallahi 2 sene Diyarbakır'da kaldım,Diyarbakır Burmasını biliyorum da baklavasını ilk kez duydum.Hamurunu filan farklı açıyorlar herhalde .
    Neyse bilgi içinde de sağ ol.

• bir aralar istiklal marşınında patentini almaya kalkan olmuştu

la nedir bu türklerin bişilerini çalalım muhabbeti, rakı gitti kebap ve baklava gitmekle kalmadı yakında adana ve gaziantep inde pantentini alacak bu yunanistan

not: şimdi jeton düştü, yunanistan niye iflas ediyor buldum, nerde pantenti alınmamış bişi varsa ona koşturmakdan heriflerin kendilerine parası kalmadı
  • quote:

quote:

quote:

Çok haklısın dostum :))

• quote:

Rep verdim qnqs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

nerden bakcam replerime

İnanma öyle birşey yok bu forumda . Rep olayı internet teki en eski forum geleneklerindendir, biri güzel birşey paylaştığı zaman profil fotoğrafının altındaki teraziye tıklanıp + derece verilirdi o rep oluyordu işte. Ne kadar çok rep o kadar iyi veya paylaşımcı üye gibi birşeydi ve itibar arttırdığına falan inanılıyordu. " Emeğe saygı +rep" gibi cümleler buradan geliyor , esprisi yapılıyor herkes eğleniyor işte

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.