Şimdi Ara

balığım top gibi şişti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yaa kesin ölecek diye birşey yok belki önemli bıseyı yoktur bı şişme bir andamı oldu yoksa yavaş yavaşmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blue-Moon

quote:

Orjinalden alıntı: crafty25

quote:

Orjinalden alıntı: Warrior_hypatia

ne yapacağım peki yem dibe batmıyor, yüzeyden gelip alıyorlar.nasıl iyileşir?

anormal bir şişlik ya!içine hava doldurulmuş gibi!

biz zaten öğreemedik bu balıklara bakmayı elimizden geleni yapıyoruz yine de ölüyorlar.akvaryum geniş 1 metre boyunda, sularını hep temizliyo bizimkiler sağolsun pırıl pırıl suları yani üzerlerine titriyoruz.yine de ölüyorlar.en son bu üçü dişli çıktı ve yaşadı.ama şimdi bu ölecek mi acaba?

su dısarıdan pırıl pırıl gorunebilir ama uygun sartlar olusmamıstır, sen tutupta direk musluktan aldıgın suda yasatmaya calısırsan balıkları sorun olur... bende balık besliyorum 1.5 metrelik bir akvaryumum var ama haftada sadece %10 oranında su cekip yerine 2 gun dinlendirdigim musluk suyunu koyuyorum.. cokta fazla su degisimi yapmak iyi degil dengeyide bozmamak lazım. filtrelemeye dikkat et zamanla ogrenirsin. bende zamanında cok balık oldurdum yasayacaksın bunu malesef...

evet orası kesinlikle doğru suyun dinlenmesi lazım kesinlikle klorsuz olmalı suda bir miktar iyotsuz tuz bulundurmalısın ve arkadaşın dediği gibi suyu en fazla 1/3 oranında tazele sakın komple su değişimi yapma , balıkları ani ısı değişiminden kesinlikle korumalısın ayrıca bunlara dikkat et

yok abi ben daha almıcam balık.ben bu kadar detaya giremem ki ya işim gücüm var benim.boş ver şu son üçü yaşıyorsa yaşasın.yaşamıyorsa ben daha ne yapim?şu şiş balığa çok üzüldüm ama

• dedigim gibi biraz haslanmıs ıspanak ver... 2 gun sadece ıspanakla besle, bu iyi gelecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crafty25

dedigim gibi biraz haslanmıs ıspanak ver... 2 gun sadece ıspanakla besle, bu iyi gelecek.

evet marulda olabılır
  • bu balıklarla bizimkiler çok haşır neşir.ben arada yemlerini atarım pek ilgilenmem.geçen gün bir baktım hayvan şişmiş top gibi.anne dedim bu şişmiş.evet şişti o dedi.(sanki hayvan dönem dönem şişip tekrar iniyormuş gibi, sanki bu çok normal bir şeymiş gibi dedi bunu) ama yani ani oldu bu çünkü ortalama 2 günde bir ben bakarım onlara.aniden oldu diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warrior_hypatia -- 24 Mayıs 2007; 0:52:30 >
  • o zaman buyuk bı sorun olcagını sanmıyorum sabah baktıgında duzelmıs bıle olabılır
  • SS pls...
  • inşallah yani bu balıkların hasta olup ölmesi bana çok koyuyor.resmen üzülüyorum ya ağlıcak gibi oluyorum.bakamıyorum.bir ara birbirlerinin kuyruklarını ısrıyorlardı.bir tanesinin kuyruğunu yemişti herhalde diğeri.hayvan öyle yarım kuyruklu bir şekilde bir dönem yüzdü ve öldü.acıyor insan ister istemez...düşünsene midenin içinde bir futbol topu var.kimbilir ne acılar çekiyordur.

ıspanak vericem .teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Warrior_hypatia

inşallah yani bu balıkların hasta olup ölmesi bana çok koyuyor.resmen üzülüyorum ya ağlıcak gibi oluyorum.bakamıyorum.bir ara birbirlerinin kuyruklarını ısrıyorlardı.bir tanesinin kuyruğunu yemişti herhalde diğeri.hayvan öyle yarım kuyruklu bir şekilde bir dönem yüzdü ve öldü.acıyor insan ister istemez...düşünsene midenin içinde bir futbol topu var.kimbilir ne acılar çekiyordur.

ıspanak vericem .teşekkürler

hmm işte o kuyruk yemesi olmayabilir öyle bi mantar hastalığı var kuyruk ve solungaçları eritiyor
  • Evet o mantar hastalığından öldü benim Japon balıklarım O kadar ilaçlarını da damlattık olmadı öldüler hepsi. Ama birbirilerinin kuyruklarını da yiyiyorlardı çok. Japon balıkları çok güzel ama çok zor bakması

• ama ben ısırmaya çalışmasına şahit oldum.

ama belki de oynuyorlardı bilmiyorum.kuyruğuna saldırdı resmen...ve bu saldıran benim gözümde kuyruğu yok olup ölenlerin katili olarak mimlendi.en sonunda kendisi de öldü gerçi ama belki de suçsuzdu bilmiyorum.günahı boynuna.
  • akvaryuma bir tane pirana at kaçarken zayıflar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

akvaryuma bir tane pirana at kaçarken zayıflar

• dikkat et ölmesin braaaaaa şaka bi yana 11 yıl önce akvaryumumda vatos balığım vardı suyunu değiştirirken evin içinde kayboldu hala arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 24 Mayıs 2007; 2:52:46 >
  • su yerine maden suyu boşaltbak nası iniyo
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.