Şimdi Ara

Balık Seçimi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sanırım balık beslemek istiyorum.. ama filtre kurulumunu falan beceremeyebilirim.. bi de filtreye takılıp da zedelenirlerse ağlarım muhtemelen.. filtre önerisi alayım..
    bi de ne tür balık alabilirim? akvaryum süslemesi önerisi falan.. bi kaç saat uyuyup çıkmayı düşünüyorum akvaryumum var evde.. sadece balık alıcam bi de süs sanırım..
    taş istemiyorum zeminde galiba , kum alsam sorun olur mu? taş daha mı iyi.. bi kaç minnak lepistes ve japon düşünüyorum sanırım bi iki tane.. öyle işte yada ? ne tür balık almalıyım

• Çok çabuk ve kolay yavrulamasını istiyorsan lepistes al. yavrularını yemesin biraz zeki olsun diyorsan chiclid al. akvaryumun büyükse astronot al (balık başına 150 lt) en zeki balık türü arasındadır seni sahibi olarak tanır ve benimser elinden yem yiyebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack41

Çok çabuk ve kolay yavrulamasını istiyorsan lepistes al. yavrularını yemesin biraz zeki olsun diyorsan chiclid al. akvaryumun büyükse astronot al (balık başına 150 lt) en zeki balık türü arasındadır seni sahibi olarak tanır ve benimser elinden yem yiyebilir

chiclid ne bilmiyorum da ondan alabilirim belkim.. (: teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebuduk

quote:

Çok çabuk ve kolay yavrulamasını istiyorsan lepistes al. yavrularını yemesin biraz zeki olsun diyorsan chiclid al. akvaryumun büyükse astronot al (balık başına 150 lt) en zeki balık türü arasındadır seni sahibi olarak tanır ve benimser elinden yem yiyebilir

ciklet diyorlar bazen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ebuduk

quote:

ciklet diyorlar bazen

hıı.. mavi miydi o ? beğenmedim eğer oysa..
  • japon balıklarımı ılgımı daha cok cekiyor
  • Akvaryum kaç litre? Filtresiz akvaryum olmaz zaten. Eğer büyük bir akvaryumsa dış filtre almanı öneririm. Filtrenin yanında ısıtıcı da alman gerekir. Cichlidleri, tanganyika, malawi ve amerika(güney ve orta amerika) cichlidleri olarak üç gruba ayırabiliriz. Türlere göre akvaryum boyutu değişebilir.

Tanganyika cichlidlerinde frontosa ve tropheus türleri popülerdir. Tabi bunlarda kendi içlerinde türlere ayrılıyor. Malawi cichlidleri renkli ve güzel balıklardır. Çok popülerdirler. En çok bilinen türleri yunus, sarı prenses, beyaz prenses, imparatordur. Daha bir çok türü vardır. Yavru alması ve bakımı kolay balıklardır. Amerika cichlidlerinde ürkütücü görünümlü türler olduğu kadar sevimli türlerde mevcuttur. En farklı ve güzel türü herhalde discustur. Ama bakımı ve yavru alımı da bir o kadar zordur. Aynı zamanda fiyatları da türlerine göre uçuk olabilir. Cichlidler yavrularını yumurtayken ağzına alırlar ve ağızlarında kuluçkaya yatarlar. Ortalama 20 gün içinde yavrular çıkar. Ve doğal ortam sağlanmış bir akvaryumda yavrular bir süre anne ağzında büyür ve saklanırlar.

Canlı doğuran diye tabir edilen balıklar fazla büyük akvaryumlar istemezler. Bakımlarının zorluk derecesi türlerine göre değişebilir. Lepistes, moli, kılıçkuyruk, plati popüler türleridir. Yavru alımları kolaydır ve bir süre sonra akvaryumda yer bile kalmayabilir. Kendi yavrularını yiyebilirler. Yavrulama şekilleri adından da anlaşılacağı üzere canlı doğum şeklinde olur.

Japon ve kedi balıklarını da sazansıgiller grubuna sokabiliriz. Japon balıkları ülkemizde maalesef fanuslara hapsedilmiş bir şekilde beslenmektedirler. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Fanusta balık beslenmez!

Labiretler adı altında bir grup balık türü de vardır. En popüleri beta balığıdır. Japon balığından daha kötü bir durumda bırakılan beta balıkları bardakta müşterilere sunulmaktadır. Ekstra solunum yolu olduğu için havadan da solunum yapmaktadır. Görsel olarak çok güzel balıklardır.

Genel olarak bahsedeceklerim bunlar. Ha farklı bir şey yapmak istiyorsan omurgasızlar diye tabir edilen türlere yönelebilirsin. Bunlar; salyangoz, karides veya midye olabilir. Bitkili bir karides akvaryumu göze çok hoş gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

Akvaryum kaç litre? Filtresiz akvaryum olmaz zaten. Eğer büyük bir akvaryumsa dış filtre almanı öneririm. Filtrenin yanında ısıtıcı da alman gerekir. Cichlidleri, tanganyika, malawi ve amerika(güney ve orta amerika) cichlidleri olarak üç gruba ayırabiliriz. Türlere göre akvaryum boyutu değişebilir.

Tanganyika cichlidlerinde frontosa ve tropheus türleri popülerdir. Tabi bunlarda kendi içlerinde türlere ayrılıyor. Malawi cichlidleri renkli ve güzel balıklardır. Çok popülerdirler. En çok bilinen türleri yunus, sarı prenses, beyaz prenses, imparatordur. Daha bir çok türü vardır. Yavru alması ve bakımı kolay balıklardır. Amerika cichlidlerinde ürkütücü görünümlü türler olduğu kadar sevimli türlerde mevcuttur. En farklı ve güzel türü herhalde discustur. Ama bakımı ve yavru alımı da bir o kadar zordur. Aynı zamanda fiyatları da türlerine göre uçuk olabilir. Cichlidler yavrularını yumurtayken ağzına alırlar ve ağızlarında kuluçkaya yatarlar. Ortalama 20 gün içinde yavrular çıkar. Ve doğal ortam sağlanmış bir akvaryumda yavrular bir süre anne ağzında büyür ve saklanırlar.

Canlı doğuran diye tabir edilen balıklar fazla büyük akvaryumlar istemezler. Bakımlarının zorluk derecesi türlerine göre değişebilir. Lepistes, moli, kılıçkuyruk, plati popüler türleridir. Yavru alımları kolaydır ve bir süre sonra akvaryumda yer bile kalmayabilir. Kendi yavrularını yiyebilirler. Yavrulama şekilleri adından da anlaşılacağı üzere canlı doğum şeklinde olur.

Japon ve kedi balıklarını da sazansıgiller grubuna sokabiliriz. Japon balıkları ülkemizde maalesef fanuslara hapsedilmiş bir şekilde beslenmektedirler. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Fanusta balık beslenmez!

Labiretler adı altında bir grup balık türü de vardır. En popüleri beta balığıdır. Japon balığından daha kötü bir durumda bırakılan beta balıkları bardakta müşterilere sunulmaktadır. Ekstra solunum yolu olduğu için havadan da solunum yapmaktadır. Görsel olarak çok güzel balıklardır.

Genel olarak bahsedeceklerim bunlar. Ha farklı bir şey yapmak istiyorsan omurgasızlar diye tabir edilen türlere yönelebilirsin. Bunlar; salyangoz, karides veya midye olabilir. Bitkili bir karides akvaryumu göze çok hoş gelebilir.

woaw.. çok detaylı yazmışsınız cevap da veremedim -,-'' utandım..
    betaları çok beğeniyorum aslında.. ama sanırım tek bakılmaları gerekiyormuş (yalan da olabilir 3.el bilgi sonuçta) o yüzden alırsam 2 den fazla beta ve ölürlerse diye korkuyorum.. renkleri şekilleri çok güzel bence ^,^ ama bahsettiğiniz akvaryumları oluşturmak çok masraflı olmaz mı.. bilemedim bi an..

• Ebuduk kullanıcısına yanıt
    2 erkeği aynı akvaryumda besleyemezsin. Dişi koyabilirsin ama pek bulunmuyor. Bahsettiğim akvaryumları kurmak elbette masraflı olacaktır. Akvaryum hobisi zaten masraflı bir hobidir. 7/24 çalışan bir filtre ve ısıtıcı(kış aylarında) var. Aynı zamanda akvaryuma koyulacak su var. Işıklandırma için kullanılan florasanlar var. Özellikle bitkili akvaryum kurulacaksa daha fazla harcama olacaktır. CO2 vs. sistemleri.

Bu arada konu biraz renklensin.
    Discus
     Balık Seçimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEHET -- 7 Mart 2014; 23:49:36 >

• quote:

2 erkeği aynı akvaryumda besleyemezsin. Dişi koyabilirsin ama pek bulunmuyor. Bahsettiğim akvaryumları kurmak elbette masraflı olacaktır. Akvaryum hobisi zaten masraflı bir hobidir. 7/24 çalışan bir filtre ve ısıtıcı(kış aylarında) var. Aynı zamanda akvaryuma koyulacak su var. Işıklandırma için kullanılan florasanlar var. Özellikle bitkili akvaryum kurulacaksa daha fazla harcama olacaktır. CO2 vs. sistemleri.

Bu arada konu biraz renklensin.
    Discus
     Balık Seçimi..

oy ! yavruları mı var yanında öyle? ((: ((: anlayamadım da tam.. çok tatlı yine de.. ortalama ne kadar tutar ki bi akvaryum kurmak.. benim minik bi akvaryumum var aslında

Uzun bir süre ara verdiğim için fiyat konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama güzel bir akvaryum kurmak için bi 250TL gerekir. Bu arada evet onlar yavruları. Cichlidlerde durum daha farklı.

• quote:

Uzun bir süre ara verdiğim için fiyat konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama güzel bir akvaryum kurmak için bi 250TL gerekir. Bu arada evet onlar yavruları. Cichlidlerde durum daha farklı.

o zaman sanırım biraz beklemem gerekecek akvaryum için (: çok güzelmiş ama klip ya.. bayıldım ^,^ e yemiyo mu annesi yavruları ?

Aç kalmadığı sürece anne yavrularını yemez. Ama akvaryumdaki diğer balıklar yiyebilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.