Öncelikle soracağım sorulara gezmeyle arası iyi olanlar çok daha iyi cevap vereceklerdir, kafam çok karıştı ne yapsam kaça bölsem bilemedim.
Balıkesir gezilesi yerleri bol olan bi ilimiz, Erdek olsun, Ayvalık olsun Edremit olsun.
Ben bir arkadaşımla her haftasonları olmak üzere 2-3 günlük gezmeyi düşünüyoruz, parça parça her haftasonu bir veya birkaç yer şeklinde.
Ne yapabiliriz, neresinden başlayalım, nasıl bir güzergah izleyelim.
Parçalara bölerek anlatırsanız çok sevinirim( her çıkışımızda bir veya birkaç yer şeklinde)
şimdiden tecrübelerinizi bekliyor, çok teşekkür ediyorum.
Yenikapıdan bandırmaya araba vapuru ile geçin. Bandırmayı gezin köftesini yiyin atlayın arabanıza doğru kuş cennetini manyası gezin görün.Bandırma-Bursa yolu üzerinden balıkesir yoluna girin Ordan assosa geçin gezin görün Ordan çıkıp Güre'ye geçin kaplıcaya gidin 10 tl.. (Değer) Ordan sırasıyla Altınoluk ,Akçay, Ören, Edremit, Ayvalık buraları gezin görün kaz dağlarına –Hasanboğulduya-değirmene mutlaka uğrayın. Merkezinizi Akçay olarak belirleyinAkçay'da kalmanızı öneririm. Oradan tüm bu gezi noktaları yakındır . Unutmadan Akçay'da gemi turu gezilerine mutlaka katılın çok eğlenceli geçiyor ve tüm adaları gezdiriyor İyi tatiller
quote:
Orijinalden alıntı: Anadolu Kartalı
Yenikapıdan bandırmaya araba vapuru ile geçin. Bandırmayı gezin köftesini yiyin atlayın arabanıza doğru kuş cennetini manyası gezin görün.Bandırma-Bursa yolu üzerinden balıkesir yoluna girin Ordan assosa geçin gezin görün Ordan çıkıp Güre'ye geçin kaplıcaya gidin 10 tl.. (Değer) Ordan sırasıyla Altınoluk ,Akçay, Ören, Edremit, Ayvalık buraları gezin görün kaz dağlarına –Hasanboğulduya-değirmene mutlaka uğrayın. Merkezinizi Akçay olarak belirleyinAkçay'da kalmanızı öneririm. Oradan tüm bu gezi noktaları yakındır . Unutmadan Akçay'da gemi turu gezilerine mutlaka katılın çok eğlenceli geçiyor ve tüm adaları gezdiriyor İyi tatiller
Çok teşekkür ederim hocam ilgin ve cevabın için ;)
Gideceğimiz yerlerde önereceğin artık gerçektende iyi olan restoran,mekan v.b. var mı, isim olarak verebilecek misin?
Bandırmadaki ve birçok yerdeki restaurantların ismini unttum açıkçası ama aklıma gelerlerde az bu yüzden kusura bakmayın. kendiniz keşfedin mutlaka güzel yerler bulacaksınız. Assos taki restaurantlar genelde pahalı ve mekanların hepsi kalitedir. Cunda'da Theo's restauranta uğrayın yemekten sonra taş kahveye geçin.Akçay'da değirmen mesire yeri mangal keyfi yaparsınız. Altınoluk , akçaya göre daha pahalıdır aklınızda olsun. Ayvalıkta güzel balık restaurant ları var ama inanın hiçbirinin ismi aklıma gelmiyor