Şimdi Ara

Balkonda çıkan yangın sebebiyle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. Bayramın 1. günü ben evde yokken öğlen saatlerinde arka balkonumda bulunan kartonlar nasıl olduğunu bilmediğim şekilde tutuşmuş. Daha sonra yangın büyüyerek camı patlatmış ve camdaki plastiğe kadar eritmiş. Yangın tam evin içine girecekken itfaiye gelip yangını söndürmüş ve içeriye su basmışlar. ancak hiç kimse bana ulaşmadı. ben yangını olaydan bir buçuk gün sonra eve gelmem nedeniyle gördüm. Yangın nedeniyle oluşan zararı kendim karşıladım. Ancak itfaiye eve su bastığı için alt katta bulunan giyim mağazasına su sızmış. Kıyafetlerin bir kısmı zarar görmüş. İş yerinin tavanı da su yüzünden zarar görmüş. İtfaiye ile görüştüğümde yangını meçhul olarak girmişler. yani şuanda yangının neden çıktığı tespit edilemedi. zaten zarar çok olmadığı için ve yangında kasıtlı duruma rastlamadığım için şikayetçi de olmadım kimseden. (Tahminen yukarı katlarda bulunanların sigara atmasından kaynaklı olacağını düşünüyorum). Hal böyle iken alt katta bulunan iş yeri sahibi zararı karşılamamı, aksi halde avukata vereceğini söyledi. bende yangını çıkaran ben olmadığımı, olay anında dahi evde olmadığımı söyledim. Şimdi bana herhangi bir alacak talebinde bulunabilir mi ?. Maddi anlamda herhangi bir alacak talep edebilir mi ? sonuçta benim evimden giderken suyu dahi kapatıp gitmiştim. Yani benim evimdeki su tesisatından kaynaklı bir problem olsa bir hakkı olabilir ancak böyle bir durumda ne yapılır?

• Türk Borçlar Kanununun aşağıdaki hükmü gereğince hak talep edemeyeceğini düşünüyorum.

VI. Hukuka aykırılığı kaldıran hâller
    1. Genel olarak
    MADDE 63- Kanunun verdiği yetkiye dayanan ve bu yetkinin sınırları içinde kalan bir fiil, zarara yol açsa bile, hukuka aykırı sayılmaz.

Zarar görenin rızası, daha üstün nitelikte özel veya kamusal yarar, zarar verenin davranışının haklı savunma niteliği taşıması, yetkili kamu makamlarının müdahalesinin
    zamanında sağlanamayacak olması durumunda kişinin hakkını kendi gücüyle koruması veya zorunluluk hâllerinde de fiil, hukuka aykırı sayılmaz.
  • yorum için teşekkür ederim. aksi olur diyen çıkar mı acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.