Evin arka balkonu boş duruyor aklıma geldi kümes yapıp 1 çift güvercin alacağım yavru. 6.kattayım üstümde 1 kat daha var, oyuncu düşünmüyorum, normal bir güvercin alacağım, artık cinslerini tam bilmiyorum, sadece merak ettiğim şu: Balkona nasıl alıştırabilirim, öncelikle aldığımda 1-2 hafta kadar kafesten çıkarmamam mı gerekiyor alışması için? sonuçta arada kümesi açıp serbest bırakacağım kanatları açılması için tutulmaması için uçmaları gerekiyor, uçup geri gelmeleri lazım amacım o çünkü :) nasıl alıştırabilirim
balkonda beslemek gereksiztir. illah istiyorsan balkona dök yem dışardan gelir kuşlar kargalar yesin geri gidiyorlar. ertesi sabah yine geliyorlar karnılarını doyurup gidiyorlar alışacaklardır sana hemde doğada
Güvercinlerin kanatlarını bantlayarak (tabi tekniğini öğren, hayvana eziyet etme) 1-2 hafta balkona o şekilde salabilirsin. Uçamadıkları için zamanla alışıyorlar. Yalnız balkonun üstü kapalıysa veya aralık ufaksa, kafesi tam göremiyorlarsa uçan kuş bir daha zor iner oraya. Bir de sana tavsiyem hiç güvercin işine bulaşma. Ne kadar gereksiz, ayyaş insan varsa güvercin besliyor. Senin kuşunu görür pırıltı verir, indirir. Sonra kuşunu istemeye gidersin bende yok der. Sinir hastası olursun. Besleyeceksen muhabbet kuşu al veya sultan papağanı al. Sultan papağanları hem büyük oluyor güvercin gibi gözünü doyurur en azından :)
GorunmezBKZ
kullanıcısına yanıt
evet bantlamanın tekniği var gördüm, alıştıktan sonra yuvası nerede olursa olsun ne kadar küçük olursa olsun bi şekilde buluyorlarmış besleyen birisiyle görüştüm