Şimdi Ara

BALKONUMA SİNCAP DADANDI NE YAPMALIYIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
13.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: geberit

quote:

Orjinalden alıntı: vezir2

quote:

Orjinalden alıntı: CoderWriter

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: CoderWriter

Al Onu Besle İyi Fikir Ha O Kaç Para Eder

Fazla etmez ya zaten kaçıyor atmışlar yada kaçmış büyük ihtimal atmışlardır çok görüyoruz kedi köpek ve sonunda sincapta bu türlere katıldı neyse kuşlara yem olmasında.

Ne Diyon Hacı..Kuşmu Sincap Yicek

ordada atmaca var heralde

Martılar ve kargalar kaç kere damlardaki fareleri yedi ölü kuşları yiyolar bazende aç kalıyolar sonra hepsi toplanıyo buralara.

olabilir ama sincabı biraz zor yakalarlar gibime geldi atmaca varsa o ayrı bizim burda var mesela ben gördüm

• Kes etini ye.
  • Uçağa bin.
  • Croos-X zaten gerekli bilgileri vermiş ve oradaki sitede de çok bilgi var.
    yıllar önce bizim ortak bir terasa çıktığımız bir komşumuzun sincabı vardı. bir kafesin altına toprak
    doldurmuşlardı. hayvan her verilen yiyeceği biraz kemirip tadına bakıyor sonra da gömüyordu.

çok sevimli ve çevik hayvanlar bunlar. insana alıştırmak da çok zor olur. kedi- köpeğe benzemez.
    eve alıp alıştırman zor olacaktır. ama havalar soğuyunca gelir herhalde.
    şimdilik ona yiyecek ve su bırakmakla idare et. zamanla sana alışır. ani hareket yapma korkar.
    bunlar çok ürkek hayvanlar.

benim gördüğüm o sincap kendine verilen bir bezi yorgan olarak kullanıyor ve sabah yüzünü yıkıyordu.
    başlıca besini meşepalamutudur. ağaç fidanı satan yerlere falan bir sor onlarda olur. yada hayvan mağazalarına
    bir bak. her tür kuruyemiş de yer. suyu da olmalı. ve özellikle toprak. bu hayvanlar mutlaka toprak
    üzerinde yaşamak ve yemişleri gömmek istiyorlar. biraz büyüyünce ona bir de eş alırsın.

quote:

Sincaplar sakladıkları tohumların bir kısmını bulamazlar. Toprak altında unutulan bu tohumlar, yeni ağaç fidanlarının yetişebilmesine yardımcı olur.

sincaplar yüzlerce- binlerce yere yemiş gömer ve hiçbirinin yerini asla unutmazlar. bu müthiş hafızayı
    hayvanbilimciler de şaşkınlıkla izliyor. ama çoğu zaman yiyebileceğinden fazlasını gömdükleri için bir
    kısmını çıkarmazlar ve bunlar toprakta çimlenir. yani sincabın unuttuğundan değil bunların yerde kalmaları.

• Sincaplar ne yer demişsin. Bu da soru mu Fındık tabii ki
  • çok tatlı hayvanlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

Croos-X zaten gerekli bilgileri vermiş ve oradaki sitede de çok bilgi var.
    yıllar önce bizim ortak bir terasa çıktığımız bir komşumuzun sincabı vardı. bir kafesin altına toprak
    doldurmuşlardı. hayvan her verilen yiyeceği biraz kemirip tadına bakıyor sonra da gömüyordu.

çok sevimli ve çevik hayvanlar bunlar. insana alıştırmak da çok zor olur. kedi- köpeğe benzemez.
    eve alıp alıştırman zor olacaktır. ama havalar soğuyunca gelir herhalde.
    şimdilik ona yiyecek ve su bırakmakla idare et. zamanla sana alışır. ani hareket yapma korkar.
    bunlar çok ürkek hayvanlar.

benim gördüğüm o sincap kendine verilen bir bezi yorgan olarak kullanıyor ve sabah yüzünü yıkıyordu.
    başlıca besini meşepalamutudur. ağaç fidanı satan yerlere falan bir sor onlarda olur. yada hayvan mağazalarına
    bir bak. her tür kuruyemiş de yer. suyu da olmalı. ve özellikle toprak. bu hayvanlar mutlaka toprak
    üzerinde yaşamak ve yemişleri gömmek istiyorlar. biraz büyüyünce ona bir de eş alırsın.

quote:

Sincaplar sakladıkları tohumların bir kısmını bulamazlar. Toprak altında unutulan bu tohumlar, yeni ağaç fidanlarının yetişebilmesine yardımcı olur.

sincaplar yüzlerce- binlerce yere yemiş gömer ve hiçbirinin yerini asla unutmazlar. bu müthiş hafızayı
    hayvanbilimciler de şaşkınlıkla izliyor. ama çoğu zaman yiyebileceğinden fazlasını gömdükleri için bir
    kısmını çıkarmazlar ve bunlar toprakta çimlenir. yani sincabın unuttuğundan değil bunların yerde kalmaları.

Bilgiler için teşekkür ederim hayvan oldukça korkak bunu anladım toprak olayınıda resimdeki ağaç vasıtası ile bahçeye iniyor zaten ben sadece ona barınak yaptım fındık elma veriyorum yiyor ama az yiyor 1-2 tane fındık biraz elma yedi arada geliyor özellikle saat 4-6 arası balkona geliyo daha sonra kayboluyo buna yapabilecek bir şey yok malesef kafes gibi bişey düşünmüyorum ne olursa olacak artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 14 Ekim 2008; 18:52:21 >

• Flüt çalmayı fln biliyorsan veya başka birşey yanındayken bi çal Belki şarkı söyler de köşeyi dönersin. (bkz: Alvin ve sincaplar)
  • Yumruğunla öldür ardından kediye ver yesin
  • bende alacaktım bi ara ama serbest bırakmaya gelmiyormuş kafayı filan biryere açrpınca yanlışlıkla ölüyormuş hemen ufak bi darbede öyle duymuştum vazgeçmiştim.
  • Bugün itabari ile sincap öldü arkadaşlar yardım edemedim malesef eve gelicek hiç bir veteriner bulamadım en son buldum geç kaldık.
  • Katil kesin sen öldürmüşündür nickinden belli
  • Ah canım benim ne güzel ya! Bakabileceksen besle onu yoksa bir veteriner çağır belki yaralıdır veya yuvasını kaybetmiştir ne bileyim ama onlar bakarlar hayvana.
  • sev onu
  • ya veteriner gelmedi eve üstelik arabamla gittim almaya gene gelmedi biri geldi ama 1 saat sonra geldik eve katılaşmış ölmüş çok üzüldüm ya gerçekten ama hayvan ev hayvanı değilki keşke kutuya koyabilseydim dişinde tetanoz mikrobu taşıyormuş genelde beni ısırsa tetanoz olucam gerçi hiç hali yoktu yarı baygın bir halde idi valla üzüldüm içim acıyo ya.millette insanlık kalmamış parası ile bile olsa gelmediler.
  • quote:

Bugün itabari ile sincap öldü arkadaşlar yardım edemedim malesef eve gelicek hiç bir veteriner bulamadım en son buldum geç kaldık.

Ya ben mesajı fark etmemişim, öldüğü için üzüldüm gerçekten. Ama mesajı okumadan önce veteriner çağır demiştim, keşke hemen çağısaydın kardeş belki hayatını kurtarırlardı hayvanın.. yazık!

Edit: Çağırmana rağmen gelmedilerse Allah kahretsin hepsini. Gerçekten insanlık ölmüş ya başka ülkede olsa anında hemen yardıma gelirdi birileri. Burası Türkiye insanın değeri yok ki hayvanın olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 25 Ekim 2008; 21:01:33 >

• al buradan bakwww.google.com.tr burasıda googleyi geçti
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.