Şimdi Ara

Bana Uygun Köpek Sizce Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba uzun zamandır evde köpek beslemek istiyordum ancak imkanım olmadığı için bir türlü kısmet olmadı ancak 1 ay sonra tek başıma 1+1 eve çıkıyorum. Aklımda 3 köpek var bu 3 köpek arasında çok kararsız kaldım , aradığım özellikler şunlar
    1)En az havlayan
    2)En az tüy döken
    3)En az koku yapan
    4)Eskişehirde soğuk havada gezdirirken sorun yaşamayan
    Şuan için aradığım öncelikli özellikler bunlar günde en az 2-3 saat dışarıya çıkartma imkanım var ve arkadaşlarımın köpekleriyle oynatıp sosyelleştirme imkanım var. Aylık masrafına 300/400 tl ayırma imkanım var. Ancak köpeği alırken bütçem 1000/2000 lira civarı olucağı için şöyle bi sorun var
    1)Dobermann=Öncelikli tercihim dobermann ancak bütçem yetmediği için secereli alamıyorum , bursada güzel bir çiftlikten güzel bir seceresiz yavru alabilirim
    2)Dogo Argentino=Benim 2. tercihim orta ihtimalle bu bütçe ile secereli dogo sahibi olabilirim ancak yasak olması biraz kafamı kurcalıyor
    3)Cane Corso=Bu benim en son tercihim çünkü ırsi hastalıkları çok olduğu için çekiniyorum ancak bu bütçe ile tanıdık vasıtası ile kaliteli ve secereli yavru alabilirim.

• Bana mesaj atmak isteyen arkadaşlar artık bu üyeliğimi kullanıyorum buna mesaj gönderebilirsiniz
  • pitbull tetikleyen bişi olmadıkça havlamaz tüy sadece mevsim değişikliğinde az döker kokusu o kadar çok değil ama köpek kokusuz olmaz hormonel bişi
  • İlk kez köpek besleyecekseniz bu ırklar uygun olmaz ancak eğitim aldıracaksanız olabilir bunun dışında sana Alman çoban köpeği öneririm kriterlerine göre tek eksisi çok tüy dökmesi
  • Az havlayan, az tüy döken köpek tamam ancak az kokan ve soğuğa dayanıklı dediğiniz zaman işler zorlaşıyor. Aslında Bulldog derdim ama 200-300cm karda yürüyemez bile, kendisi zaten ne kadar. Akita Inu diyebilirim belki gerçi bazıları çok uluyor diye duydum, zaten tüyleri de bakım isteyebilir. Mastiff diyebilirim size ancak, onu da doyurmak ayrı bir iş, eğitmek ayrı, ergenliğe girerken 30 kiloluk bir yaramaz olması da cabası :) İşiniz bu kriterlerle zor.
  • tüy sorun olmayacaksa akita öneririm
  • Köpek işini muhtemelen 2-3 ay erteliyorum büyük ihtimalle para durumuma göre secereli dobermann yada secereli cane corso almayı düşünüyorum , alman kurtları hoşuma gitmiyor ve çok tüy döküyor , benim için tercih tüy dökmemesi gerek. Soğuk konusuna gelince evin içinde durcağı için sorun olmaz dışarı da çok soğuk olduğu zaman çıkartmam yada bişeyler giydirip çıkartırım diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.