Şimdi Ara

Banka Adima Izinsiz Hesap Acmis, Ne yapmaliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kisaca basima gelen olaylari anlatayim.

3,5 sene once trabzon KTU'de ise basladim ve Is Bankasi'na gidip maa; hesabi actim. Her neyse, basladim pek sevmedim, 1 ay sonra istifa ettim, Ankara'ya gelip ise basladim. Ankara'dayken Is Bankasi'na dilekce yazdirdim hesabi kapattirmak uzere faks cekti banka ve hesap kapatildi.

Neyse gecen bir yurtdisi gorevi icin gittigimde onun ucretini nerden buldularsa calistigim kurum, o parayi kapali olan hesaba gondermis. ( Ben de vermemistim ilginc olani ). Neyse paranin gittigi hesap kapali oldugu icin, is bankasi'nda baska hesaba gitmis ve bunu uzun Is Bankasi ile telefon gorusmeleri sonucu ogrendim. Ben hesabimi kapattirmistim nasil gider dedigimde baska hesap acmissiniz dediler.

Neyse bankaya gidip parayi cekmek istedim baktim gorevimden almam gerekenden 120 tl fazla para yatmis mutlu oldum tabi parami aldim ve tuhafima gittigi icin hesap hareketlerini istedim, mailime gonderdiler. ordaki hesabi kapattirdim ve gelip baktigimda haberim ve iznim olmadan acilan hesapta 3 sene once, eski isyerim tarafimdan belli miktar para yatirilmis ve bunlar bu surecete 150 tl hesap isletim ucreti kesmisler.

Sonuc: Benim haberim ve iznim olmadan hesap acan Is Bankasi'ndan nasil siakyetci olabilirim. 150 TL hesap isletim ucreti icin dilekce yazdim, geri verebiliriz vermeyebiliriz de dediler, hakem heyetine de basvurabilirsiniz dediler. Bugun gorustugumde is bankasi hesaplarimi kapattigim icin parayi gondermeyeceklerini yeni hesap acmam gerektigini soylediler.
    Bu 150 TL hesap isletim ucretini hakem heyetine gitsem bile alirim sorun degil

AMA iznim ve haberim olmadan adima hesap acan bu bankaya nasil dava acabilirim? Nereye basvurabilirim?
    Lutfen avukat tutun vs. gibi seyler solemeyin. Avukat parasi falan veremem Ama hesap isletim ucreti kesmek icin adima hesap acan bu banka bunun bedelini odemeli bana gore.

Yardimlarinizi bekliyorum.
    Saygilar

• Bddk da çalışan bir arkadaşım bizden ödleri kopuyor demişti

Bence öncelikle oradaki müşteri temsilcisine bu hesap konusunda gerekli iadeleri yapmazlarsa bddkya başvuracağınızı söyleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bbdk.org.tr'ye şikayetinizi yapabilirsiniz.
    Yada;
    bilgiedinme@bbdk.org.tr'ye e-mail atarak konuyu izah edip gelecek cevaba göre hareket edebilirmisiniz.

• internet bankacılığı şifresi al. Hesaplarim kısmını kontrol et. Hesap hareketlerini incele. Şupheli islem var mi bakarsin. Hesap işletim ücretinin nasıl geri alınacağını anlatan konu var forumda. BDDK ile alakası yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

internet bankacılığı şifresi al. Hesaplarim kısmını kontrol et. Hesap hareketlerini incele. Şupheli islem var mi bakarsin. Hesap işletim ücretinin nasıl geri alınacağını anlatan konu var forumda. BDDK ile alakası yok.

Müşteriden izinsiz hesap açamazlar bu yönetmelikleri hazırlayan ve denetleyen kurum bddk dır
    E bankayı şikayet edebileceğin kurum Bddk işte

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

quote:

internet bankacılığı şifresi al. Hesaplarim kısmını kontrol et. Hesap hareketlerini incele. Şupheli islem var mi bakarsin. Hesap işletim ücretinin nasıl geri alınacağını anlatan konu var forumda. BDDK ile alakası yok.

Müşteriden izinsiz hesap açamazlar bu yönetmelikleri hazırlayan ve denetleyen kurum bddk dır

bence konuyu açan arkadaş açtığı hesaplardan habersiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

quote:

bence konuyu açan arkadaş açtığı hesaplardan habersiz

:) valla benden beklenir de arkadaşı bilemem

Neyse habersiz tanımlanan kmh lar filan hep yasak ve bddkya şikayet kozunu oynamakta fayda var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen habersiz acilmis benden.. o sirada o sehirde bile degidim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.