Şimdi Ara

Banka-Faiz Yatırım-Döviz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar seneye Almanya'ya üniversite eğitimi için gideceğim büyük ihtimalle.Türkiye'de gündemi biliyorsunuz,avrupayla ilişkiler gergin.Ailemin Almanya'ya göndereceği para haliyle euro bazında olacak ve euro arttıkça benim oradaki alım gücüm misliyle düşecek.Yakın zamanda 150k tl değerinde bir arsa satıp parayı bankaya faize yatırmayı düşünüyoruz.Sizce euro bazında yatırmak mantıklı mıdır?Ya da parça parça dolar,euro ve altın olarak mı yatırmak daha mantıklı olur?Bir de bu miktar bir paranın yıllık getirisi ortalama ne kadar olur?Konuya hakim arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler.İyi akşamlar.

• Aselsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Aselsan

Aselsan derken?

• quote:

Orijinalden alıntı: harryneomars

quote:

Aselsan

Aselsan derken?

Aselsn.

• quote:

quote:

quote:

Aselsan

Aselsan derken?

Aselsn.

Valla anlayamadim hocam ya yine de sagol ama

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aselsan

Aselsan derken?

Aselsn.

Asels

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aselsan

Aselsan derken?

Aselsn.

Asels

Sims oynayanlar anlayacaktir ne soyledigimi.Yarattigim nerd simlere benziyorsun sosyallesmek icin yaptirdigim tek sey bilgisayarda social kisminda troll the forums'du social need akmasa da damliyordu bu aktivite sayesinde sosyal ortamda pek basarili olmayan nerd simim de bu sekilde tatmin ediyordu kendini

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aselsan

Aselsan derken?

Aselsn.

Asels

Sims oynayanlar anlayacaktir ne soyledigimi.Yarattigim nerd simlere benziyorsun sosyallesmek icin yaptirdigim tek sey bilgisayarda social kisminda troll the forums'du social need akmasa da damliyordu bu aktivite sayesinde sosyal ortamda pek basarili olmayan nerd simim de bu sekilde tatmin ediyordu kendini

Ne demek istediğimi anlasaydın anlamsız bir mesaj yazdığını anlardın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aselsan

Aselsan derken?

Aselsn.

Asels

Anlayabilirsem ne demek istediğini aynen öyle anlamsız birşey yazdığımı anlardım.Aselsana falan yatır demiş olabileceğini düşündüm ama sadece düşünmekle kaldım.Pek kıvrak bir zekaya sahip değilim ne yazık ki

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aselsan

Aselsan derken?

Aselsn.

Asels

Ben ikinizin dediğinide anlamadım

@harryneomars

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aselsan

Aselsan derken?

Aselsn.

Asels

Anlayabilirsem ne demek istediğini aynen öyle anlamsız birşey yazdığımı anlardım.Aselsana falan yatır demiş olabileceğini düşündüm ama sadece düşünmekle kaldım.Pek kıvrak bir zekaya sahip değilim ne yazık ki

Anlatayım ama önce tanımadığın insanlar hakkında, özellikle sosyal ağ ortamında fazla ileri gideceğin sözler sarf etmemeyi öğren.

EUR, USD karşısında değer kaybetmekte.. Bunun bir süre daha böyle gitmesi muhtemel, EUR/USD paritesinin 1'in altına gelmesi olası şu an 1.06 civarında. TL ise her iki kura göre değer kaybetmekte, önümüzdeki süreçte global ekonomik konjonktürde Türkiye'nin durumunu düşünürsek bunun hatrı sayılır bir süre daha böyle devam etmesi muhtemeldir. Dolaylı yoldan devalüasyon yapılıyor, yaklaşık bir sene önce Çin'in yaptığı gibi.. Dolayısıyla TL'nin her şeyden önce gelişmekte olan bir ülke olması dolayısıyla değer kaybetmeye devam etmesi muhtemeldir. Ayrıca cari sorunları olan bir ülke olarak ithalatı kısmak yönünde atılımlar yapılmakta. Neyse fazla uzatmayayım bu konu hakkında çok şey yazılır..

Elimizdeki malzemelerle ortaya çıkarabileceğimiz en iyi sonuç peşindeyiz. TL mevduat faizi getiri olarak yetersiz görünüyor, üstelik TL'nin değer kaybı dolayısıyla ileride EUR'a çevireceğin sermayen eriyecektir. Paranın taşıma maliyeti vardır her zaman, ekonomi bilgisi sıradan seviyede olan insanlar parayı faize yatırdığında para kazandığını zannederken reelde durumlar öyle değildir. Ben TL kullanıyorum ama gibi savunma yapan muhteremler(Geçenlerde twitterda bu konude fenomen olmuş bir bayan vardı)ülkede girdilerin çoğunun Eur-Usd ile olduğu ayrıntısını yakalayamamakta ve kur artsa bile alım gücünün değişmeyeceğini sanmakta.. Bağnaz zihniyete kapılıp faiz haramdır muhabbetine girersen zaten tümden sıvadın demektir. TL mevduat faizi ile birlikte bile diğer değişkenlerden bağımsız düşünürsek paran her geçen gün eriyor.

Önümüzdeki süreçte USD, TL'ye nazaran 1 değerlenirken, EUR daha az değerlenecektir. Ek olarak sene sonu mali hesapların kapanma dönemidir, döviz açık pozisyonu olan şirketlerin piyasadan döviz çekerek EUR-USD/TL'yi artırması muhtemeldir. Sene sonu TL'den EUR-USD'ye geçersen pahalı değerden döviz almış olursun yani. Döviz aldığın değeri bulana kadar senenin ilk yarısına kadar bekleyebilirsin. Şu an için döviz alımında mantıklı nokta dolar için konuşursak 3.2 civarıdır. Bu rakamlara da beklenmeyen bir olay nüksetmezse yeni yılın ilk çeyreğinde gelmesi olasıdır. Yani şu an döviz alımı için mantıklı bir zaman da değil gibi görünüyor benim açımdan. Döviz mevduat faizi veren bankalar var, oranları fena değil o şekilde değerlendirilebilir kurun ateşi biraz söndüğünde. Ben USD'nin EUR'a karşı daha cazip olduğunu düşünüyorum bu konuda. Altın ise bilinenin aksine eskisi kadar güvenilir bir enstruman değil, yani altın al kenara at yatırım yap mantığı bozguna uğramakta... 2012 yılındaki altın ons fiyatıyla şimdikini karşılaştırırsan ne demek istediğimi rahatlıkla anlayabilirsin. Kur farkından dolayı bizde çok kayıp olmadı ama dolar ile altın alan biri olsaydın sermayeni 1/3 oranında kaybedeceğin bir süreç yaşardın. Ons bazında altının da düşeceğini düşünüyorum. TL bazında kura bağlı olarak farklı şartlar oluşabilir ilgi alanım değil, yorum yapmak istemiyorum.

Geriye hisse senedi piyasası kalıyor, pek iç açıcı olduğu söylenemez ama her devrin kağıtları vardır. Risk her zaman diğer enstrumanlardan fazla olsa da iyi fiyattan aldıktan sonra sırtını yaslayıp kağıtlarının üzerine yatabileceğin şirketler vardır. Aselsan bunlardan biri... Asla sana git hisse senedi al demiyorum, yatırım tavsiyesi vermek suçtur ve yatırım tavsiyesi vermek niyetinde değilim. Sorduğun soruya tek kelime ile cevap vermemdeki sebeplerden biri buydu. İşin içinde DH Konu Dışı olunca açılan konuları pek de ciddiye aldığım söylenemez bu sebeple de böyle bir yorum yaptığımı söyleyebilirim. Her neyse, ben senin yerinde olsaydım bu şekilde yatırım yapardım. Tekrar yazıyorum ki tümüyle yazdığım hiç bir şey tavsiye niteliğinde değildir, tam tersi de olabilir. Piyasaları iyi tanımayan, aktif işlem yapmayan biri için riskli durumlar oluşabilir. Her şeyi bilseydim şu an kucağımda iki hatunla Bahama'larda deniz kenarından yazıyor olurdum. Şu an senin için en makul görünen döviz mevcuat faizi alman ve doğru zamanda döviz alıp yatırman...

Son olarak piyasada aylık ortalama milyon tl işlem hacmi ile işlem yapan biri olarak, ilk cümlemi tekrarlıyorum internette kim olduğunu, ne olduğunu, kaç yaşında olduğunu bilmediğin kişiler hakkında ahkam kesmemen senin faydana olur. Ben yine iyi niyetle yaklaştığım için vakit ayırıp bunları yazdım, değerlendirmek senin elinde. Umarım ileride Derin Mavi abim demişti, bende yaptığı yorumlar doğrultusunda kendi kararımı verip paramızı bir kanala yönlendirdim çok şükür kazandım dersin..

• Çok özür dilerim büyük ayıptı yaptığım,normalde ivedi ateşlenen bir insan değilim ama insanım işte.
    Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.Mutlaka göz önünde bulunduracağım,vizyonumun çok dışında kalan bir konuydu.Söylediklerimi aynen alıp yutuyorum tekrardan özür dilerim.
    Dip not:Faiz haram sakııın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.