Şimdi Ara

BANLA İLGİLİ BİR TEORİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: harpoon123

Mx44 çok sert tepki vermişsin ama bu gerçekten emek hırsızlığı. şöyle düşün ben orjinal oynuyorum 4 adet oyunum var. toplam maliyeti 250 ytl falan, forumda 60 tane oyunu olan vardır topla çarp maliyet ne oluyor? Elbette oyun oynama keyfi elitlere kalmasın sadece ki biz de elit falan değiliz ama sizler her oyunun tadına bakarken biz sadece hit oyunları alabiliyoruz.
    Sonuçta mali durumu öne sürerek bu yapılanı haklı göstermek mümkün değil. Bak bir örnek daha geçenlerde bir arkadaş resmen biz orjinal oynayanları enayi yerine koyan bir mesaj yazmış, banlanırsak bordu değiştirir gene fw li oynarız demişti. Yani borda 300 ytl verecek sonra onlarca kopya oyun oynamaya devam. Ben hala cod 3 oynuyorum ya sizler? conan, cod4, mass effect, assassins creed vs. vs.

+1905 çok mantıklı bir cevap tebrik ediyorum...

en kopya oynayana kızmıyorum sadece hem kopya oynayıp hemn banlanmaktan yanana kızıyorum...Yani hem şarabı içicen hem sarhoş olmayacan....olduu....

mx44:Bravo dostum hiçdeğlse banı kabul edebiliyorsun.takdir ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuoresportivo -- 18 Kasım 2007; 13:32:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: üyee

Şimdi arkadaşlar banlanma olayı bildiğim kadarıyla xbox dvdromunun normalden daha hızlı çalışmasının fark edilmesiyle oluyormuş.

ee öyleyse ben live dan indirdiğim demoları xboxın hddsinden oynarsam beni fark etmezler.ben 2 aydır livedayım ve dvd den oyun oynamadım.

bu iddiamı çürütebilecek biri var mı??????iddia derken yanlış anlaşılmasın çokta anladığım yok bu işlerden.

Dvdromun çalışma hızıyla alakası yok.Live'a istediğin fw ile gir ve sadece demo ve video çek zaten banlenmezsin.Bu işin en garanti şekli sağlam fw+ liveda orjinal oynamak.Başka türlü söyleyen yalan söyler.Sağlam fw + liveda kopya da olabilir ancak en garantisi dediğim gibi liveda orjinaldir.
  • ülke şartlarında bir oyunun ederi 20-30 YTL dir bence.adamların tek masrafı bir DVD 1YTL anca onlar için toptan aldıklarına göre...diğeri de emeklerinin karşılığı olur işte.
    Amerikalıdan ve Avrupalıdan daha fazla kazansın bizden daha az kazansın..yurtdışına satışları yasaklatsınlar uyanuklar gelip dar bütçeli ülkelerden almasınlar herkes memnun ve mesut yaşasın...
    ama açgözlülük yokmu o aç gözlülük.
    kardeşim Amerikalı ayda ortalama 2000 dolar kazanıyor oyun fiyatı 50 dolar,biz yarısını kazanıyoruz gümrük,KDV şu bu ekle daha fazla ödüyoruz adamdan bu nasıl mantık?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mx44

emek hırsızlığımı?
    bu ülkeyi soyan dağ gibi vergilerle benzinden tutunda evimizdeki tv'ye kadar vergininde vergisini alanlar bence emek hırsızı ;
    bu ülkede herkes 2,3 milyar maaş almıyor yani bu oyunları oynamakte yine elit bir kesimemi kalsın; yok daha neler .
    paranvarki 50,60 dolar veriyorsun benim yok verbatime takılıyorum ne yapalım ,
    birde çıkıp insanları hırsızlıkla suçluyorsun madem herkes tercihinde(parası olmayanların zorunlu tercihi var) serbest o zaman ne diye çıkıp konuşuyorsun.
    tabiki banlanmamak için çareler arıyacağız niye bu durumdan rahatsız oluyorsun.

Heyecanlanma arkadasim güzel güzel tartisiyoruz surda "emek hirsizligi" lafimin arkasindayim sen kabul etmesende öyle.Ayrica bu bir temel ihtiyac degilki sonucta karnini doyurmak icin ekmek calmiyorsun.Yine söylüyorum tabiiki senin kopya oyun oynayip oynamaman beni ilgilendirmez ama maddi durum ortada napalim demek yanlis.Ferrariye binemiyoruz calalimmi ozaman? Yapamayiz cünkü hemen cezayi yeriz ama oyun calabilirsek cezasi yok olsa yapamazdin:) Neyse uzatmak istemiyorum iyi oyunlar.

• quote:

emek hırsızlığımı?
    bu ülkeyi soyan dağ gibi vergilerle benzinden tutunda evimizdeki tv'ye kadar vergininde vergisini alanlar bence emek hırsızı ;
    bu ülkede herkes 2,3 milyar maaş almıyor yani bu oyunları oynamakte yine elit bir kesimemi kalsın; yok daha neler .
    birde çıkıp insanları hırsızlıkla suçluyorsun madem herkes tercihinde(parası olmayanların zorunlu tercihi var) serbest o zaman ne diye çıkıp konuşuyorsun.

Kopya oynayan emek hırsızlığı yapıyordur.Bunun başka açıklaması yok.Ben ayda 30 milyar kazanıp son model jipe binemiyorum diye gidip birinin jipini çalma hakkım yok.Çoğumuz kopya oynuyor ama bunu savunmak yanlıştır.Devlet bizden vergi alıyor diye bilmemne stüdyosunda hazırlanan oyunu kopya oynama hakkını elde etmiyorsun.Tamamiyle suçunu savunma psikolojisi bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

quote:

emek hırsızlığımı?

Kopya oynayan emek hırsızlığı yapıyordur.Bunun başka açıklaması yok.Ben ayda 30 milyar kazanıp son model jipe binemiyorum diye gidip birinin jipini çalma hakkım yok.Çoğumuz kopya oynuyor ama bunu savunmak yanlıştır.Devlet bizden vergi alıyor diye bilmemne stüdyosunda hazırlanan oyunu kopya oynama hakkını elde etmiyorsun.Tamamiyle suçunu savunma psikolojisi bu.

tamam o zaman sen doğru olanı yap,hırsızlığıda bırak.

benimki suçunu savunma psikolojisi kesinlikle değil; ama seninki myfranco kesinlikle günah çıkartma.
    bu konu hakkında başkada birşey yazmayacağım burda back-up oynayanların avukatıda değilim .
    herkes bildiği gibi yapmakta serbest ;
    bu arada biz jipi çalmıyoruz kiralıyoruz

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

quote:

emek hırsızlığımı?

tamam o zaman sen doğru olanı yap,hırsızlığıda bırak.

benimki suçunu savunma psikolojisi kesinlikle değil; ama seninki myfranco kesinlikle günah çıkartma.
    bu konu hakkında başkada birşey yazmayacağım burda back-up oynayanların avukatıda değilim .
    herkes bildiği gibi yapmakta serbest ;
    bu arada biz jipi çalmıyoruz kiralıyoruz

Mevzu backup oynamak ya da oynamamak değil arkadaşım.Yaptığını haklı çıkarmaya çalışmak için devletin yaptığını örnek göstermen.Yoksa backup oynayıp oynamaman beni hiç ilgilendirmez.Tabiki günah işliyoruz ancak bu günah dini yönden bakılan günah manasına gelmesin.Düşünsene biz bu tip bir stüdyoda gece gündüz çalışıp bir oyun çıkartıyoruz ve sonra birileri bedava internetten indirip yazıyor.Adamlar yine gerçekten insaflı adamlar
    Yanlış anlama sana kızdığım falan yok.Neden kopya oynuyorsun yargılamasını da yapacak kişi ben değilim.Yaptığımızın arkasında suçlu aramak bizi sadece mazerete iter onu söylemeye çalışıyorum.

• cihazın güncelleniyor yazılımları update esansında dvd-romda içinde belli başlı yazılımlar var fw oldugu zaman güncellenmiyor o anda tespit ediyor seni
    ama banlaması 1haftayı geçmez fw+orjinal degil yanlış fw oldugu sürece risk %90 dır ister kopya ister live'dan orjinal oyna farketmez
    update geldimi kaldırcaksın fw ni güncelemeyi yapıcaksın sonra gene ne yapmak istersen onu yap

kopya oynuyoruz türkiyede resmi satışı olsa 150den aşşagı olmaz kız çocuklarının wii oyunları bile o fiyatta bizim gelirimiz kazandımız oyuna yetmez lüx olur zevkten çıkar millet 360 almaz ps3 kullanır ozaman biz neden çogumuz 360a geçtik kopya oldugu için ister hırsız ister emek düşmanı nederseniz diyin yapıyoruz boşuna yormayın çenenizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-17 -- 19 Kasım 2007; 4:49:41 >
  • mirrormask arkadasimizin dedigi mantiga daha uygun
  • şikayet et kardeşim madem bütcem süperde olsa okadar para vermem bi oyuna asla sen ver alakadarda etmez delimiyim ben bi oyuna okadar para vericem asla vermem live den oynamasamda olur
  • Bu konuya msj yazmayacaktım artık ama bu hemen üstteki mesaj nedir ya? Yuh yani başka lafım yok!
  • Geçen gün DNR'da gördüm PES'in yeni oyunu PS için 180 YTL'den satılıyordu. Yazıyla YUZSEKSEN YTL. Yani 152 dolar. Siz kimi kandırıyosunuz kardeşim bu kadar da olur mu? Yok efendim neymiş ülkemizde vergiler ağırmış bilmemneymiş. Madem öyle CYRSIS'in tamamen TURKCE versiyonu nasıl oluyor da 50 YTL'ye satılıyor? Ayıp yahu bir oyun 180 lira olur mu. Hesapta biz futbolu çok severiz ya kaça satsak alır bunlar diye mi düşünüyorlar? Yurt dışında 60 dolara satılan oyun için 152 dolar istemeye hiç mi utanmıyorlar biraz da bunları düşünmek lazım.

Kopyanın arkasında değilim. Oyunumu play-asia'dan yol dahil 50-52 dolara alıyorum. 10 gün içinde elime ulaşıyor. Oynuyorum sonra mutlaka bir alıcısı çıkıyor. Satıyorum. Kafam rahat banmış manmış düşünmüyorum. Live'dan atılacam diye endişelenmiyorum. Burada aynı oyunu bana 3-4 misline satmaya çalışan çakallara da para kazandırmıyorum. Ayrıca sizin sandığınız kadar da masraflı olmuyor. 50 dolara mı aldın sat 30 dolara - 35 dolara aradaki 15 dolardır sana maliyeti.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.