Şimdi Ara

Bant genişliği nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetten araştırdım fakat pek birşey anlamadım

Websitemin aylık bant genişliği 5 GB . Siteme aylık kaç kişi girebilir ?

• Bant genişliği aynı anda akabilecek maksimum veri miktarıdır. Aktarım hızı gibi de düşünebilirsin 5 MB/sn gibi. Somut olarak bir bandın genişliğini düşünebilirsin mantıksız değil (: Bahsettiğiniz şey aylık trafik olsa gerek ama 5GB da az geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: formtraining34

İnternetten araştırdım fakat pek birşey anlamadım

Websitemin aylık bant genişliği 5 GB . Siteme aylık kaç kişi girebilir ?

Aslinda bandwith anlik olarak network den gecebilecek data miktari.
    Bunu internet saglayicilar genelde upload ve download olarak farkli konumlandirirlar. Yani bandwith in tamamini upload icin harcayamayabilirsin, her ne kadar teorik olarak o anlama da gelse de.
    Senin sitenin bant genisligi ustteki arkadasin dedigi gibi aslinda aylik trafik limitidir.
    Sitene her yapilan request - response icin, server request i download eder response u upload eder. Bunlari toplayip 5GB dan dusecektir. ( Eger aylik trafigi yalnizca download icin koydularsa ki sanmiyorum o zaman sadece request download ini hesaba katmalisin )
    Bunu koyular ki rapidshare gibi bir site yapip da millete surekli bir seyler serve etme diye.
    Sitene gelen requestlerin ve response larin ortalama boyutunu hesaplayip, 5GB a bolerek aylik trafik limitini bulabilirsin.
    Ornegin Chrome kullaniyorsan web sitene bir isten gonderip F12 menusunde network tabinda o request icin toplam ne kadar download edildigini bulabilirsin. Eger karmasik bir form submit yoksa, request boyutunu gozardi edebilirsin.
    Tarayicilar genelde imajlari 1 kere download ederler, image cache yapmaya calisirlar. Bu kismi eger web sitende duzgun hallettiysen, aylik trafige pek takilacagini sanmiyorum. Turkiye deki hosting firmalari genelde cok hizli degillerdir, aylik trafik limitine takilana kadar zaten yavaslik problemi nedeniyle onu dolduramadan siten cokecektir diye tahmin ediyorum.

• İlk önce yorumlarınız için teşekkür ederim. 9gag gibi bir sitem var ve aylık 200-300 kişi rahat giriyor. Siteyi daha yeni kurdum. Günde bir resim upload ediyorum.500 kb anca.

Ay sonuna kadar sizce kapanır mı site , yoksa hosting paketini yükseltmeli miyim ?
  • quote:

İlk önce yorumlarınız için teşekkür ederim. 9gag gibi bir sitem var ve aylık 200-300 kişi rahat giriyor. Siteyi daha yeni kurdum. Günde bir resim upload ediyorum.500 kb anca.

Ay sonuna kadar sizce kapanır mı site , yoksa hosting paketini yükseltmeli miyim ?

Yalnız 5gb baya az bir miktar. Hostingi nerden aldınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: fishkopf

quote:

İlk önce yorumlarınız için teşekkür ederim. 9gag gibi bir sitem var ve aylık 200-300 kişi rahat giriyor. Siteyi daha yeni kurdum. Günde bir resim upload ediyorum.500 kb anca.

Yalnız 5gb baya az bir miktar. Hostingi nerden aldınız

Öncelikle denemek için almıştım bu paketi 30 ₺ civarı bir şey.Yakında sınırsız yapacağım paketi.
  • quote:

İnsanları neden kandırıyorsun kardeşim, zevk mi alıyorsun bundan? 9Gag diye sitem var diyor ya, biz de yedik, biz de inandık 5gb bant genişliği olduğuna, o sitenin senin olduğuna.

Girin 9gag'in vikipedi sayfasına, founders kısmına bakın! ulan bant genişliğinin ne olduğunu bilmeyen adam 9gag türü bir site yazabilir mi..

Daha bi de yeni açtım diyor, hay lan ne kadar sinirlendim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 7 Eylül 2015; 14:55:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Neighbourhood

quote:

İnsanları neden kandırıyorsun kardeşim, zevk mi alıyorsun bundan? 9Gag diye sitem var diyor ya, biz de yedik, biz de inandık 5gb bant genişliği olduğuna, o sitenin senin olduğuna.

Girin 9gag'in vikipedi sayfasına, founders kısmına bakın! ulan bant genişliğinin ne olduğunu bilmeyen adam 9gag türü bir site yazabilir mi..

Daha bi de yeni açtım diyor, hay lan ne kadar sinirlendim!

Sinirlenme be dostum adam 9gag gibi sitem var demiş:D
    9gag benim sitem dememiş ki :)

• Bu kadar ilginç olan nedir ? 9gag benim demedim. Benzer bir sitem var dedim. Ve ay sonuna kadar bant genişliği aktarımı dolduğu için mecbur hosting paketini değiştirerek arttırdık.
  • The Neighbourhood kullanıcısına yanıt
    İlk önce konuyu iyice okumanı tavsiye ediyorum.
  • quote:

İlk önce konuyu iyice okumanı tavsiye ediyorum.

Ah fail.. Dalgınlıkla yanlış okuduğum için özür dilerim, kusuruma bakmayın.

Yanlış okumuşum yahu, utandım şimdi boştan yere neler söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 7 Eylül 2015; 16:50:01 >
  • İnsanlık hali, önemli değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.