Şimdi Ara

banyoda sıcak su sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
35.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: GokhanTR

Yıllardır bu durum beni deli ediyordu. Banyo kombi arası mesafe uzaklığı diye düşündüm. Duş başlığı batarya vs denemediğim kalmadı. Evet haklısınız belli bir şiddette suyun akması lazım. Ama kısıktada duş almanın gerektiği zamanlar hep oluyor. Bu durum ayrıca çözüm değil.
    Çözümü sıcaklık dalgalanmasını kalıcı olarak termostatik banyo bataryasıyla çözdüm. Kullanana rastlamadım gpd marka 175tl fiyata alıp taktım. Kısıktada açıktada 38 derece su ve inanılmaz memnunum. Çocuk içinde en garanti yol. Isı dalgalanması kesinlikle olmuyor. Bu konuda kombiyle hiç uğraşmadan termostatik batarya alın derim. Eca çok pahalı gpd öneririm 5 yıl garantiliymiş.
    quote:

Orijinalden alinti: GokhanTR

Yillardir bu durum beni deli ediyordu. Banyo kombi arasi mesafe uzakligi diye düsündüm. Dus basligi batarya vs denemedigim kalmadi. Evet haklisiniz belli bir siddette suyun akmasi lazim. Ama kisiktada dus almanin gerektigi zamanlar hep oluyor. Bu durum ayrica çözüm degil.
    Çözümü sicaklik dalgalanmasini kalici olarak termostatik banyo bataryasiyla çözdüm. Kullanana rastlamadim gpd marka 175tl fiyata alip taktim. Kisiktada açiktada 38 derece su ve inanilmaz memnunum. Çocuk içinde en garanti yol. Isi dalgalanmasi kesinlikle olmuyor. Bu konuda kombiyle hiç ugrasmadan termostatik batarya alin derim. Eca çok pahali gpd öneririm 5 yil garantiliymis.

Üstad mrblar forumdaki gpd marka banyo bataryası için yazdığın yorumu okudum da onla ilgili bi kaç bişey sormak için rahatsız ediyorum. Memnun olduğunuzu yazmışsınız ben tam çalışma şeklini anlayamadım bu bataryaların soğuk su basıncı düştüğünde dengeyi nasıl sağlıyor,suyu ısıtamıyor sadece denge sağlıyor diye biliyorum,dengesizlik hiç bir şekilde yaşanmıyor mu.Bende çok şikayettçiyim bu durumdan. Bir de bu fiyata nerden aldığınızda söyleyebilirsenz sevinirim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.İyi günler

• Benimde banyomda sıcak su önce geliyor sonra buz gibi oluyor bi daha da ısınmıyor du. Yorumlara bakarak gpd termostatik batarya aldim ama pek bir fark olmadi. Soğuk suda pek bi işe yaramiyor. Evinizde su ısınmasında bi sorununuz yoksa sıcak su ayari yapmakla uğrasmak istemiyorsaniz alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar belki birilerinin isine yarar. Kombi OK, evdeki diger bataryalarin akisi / uzun sure sabit sicak su akisi OK, tuvaletteki batarya da OK ama dus basligi ve bataryasinda (3 yillik gdp sicaklik ayarli termostatik batarya, disi kireclenmeye karsi temizlenen) basinc azalmaya basladi, kombiyi kisa sure ya da hic yakamaz duruma geldi.

Kendi cozumum:

Evin suyunu ana vanadan kes, dus bataryasinin sadece sicak ucunu sok, suyu ac, basinci, kombiden suyun isinma ve sabitligini kontrol et. Eger her sey OK ise dus bataryasinda asiri kireclenme olabilir.

Yaklasik bir kova sicak su doldur.

Suyu tekrar ana vanadan kapa. Dus bataryasini tamamen sok duvardan, dus basligindan da ayir.

Sicak su dolu kovaya dus bataryasini tamamen daldir / sicak su tarafi dibte kalacak sekilde.

Kovanin icindeki sicak suyun yaklasik %10'u kadar beyaz sirke ekle. Hafifce bir cubukla vs. karistir, dikkat sicak su.

Yaklasik 1-1.5 saat bataryayi kovada beklet / fazla bekletirseniz bataryada pas ilerlemesi olabilir.

Sure bitince bataryayi cikart / icindeki suyu silkeleyerek cikart. Bataryanin tum baglantilarini sizdirmayacak sekilde bagla / cok siki degil sizdirmaycak kadar / contalar yirtilabilir.

Daha sonra tekrar sicak suyu ac / Niagara selalesi gibi akan/ sabit sicak suyu kombiden alan tertemiz dus bataryaniz hayirli olsun.

Sirkeli suyu tuvalete dokun ve sifonu uzerine cekin.

Dusa girmeden bataryadan sirkeyi atmak icin bir kac dk sicak ve soguk taraftan durulama gibi akitma yapin. Hatta ilk gun kullanmayin / sirke ucsun ortamdan tamamen.

Dus basligina ayni ozeni gostererek kirec temizligi yapabilirsiniz.

Sirkeye alerjiniz veya hassas cildiniz olabilir / sadece kendi deneyimimi aktariyorum / kendi karariniz ile bu tarz islemler yapin. Tavsiye degildir.

Maliyet:
    3 TL (07/2020) market sirkesi 1.5L bunun 1/3 miktari kullanildi.

Zaman: Aktif islem 30 dk / tamami 2-2.5 saat.

Alet / malzeme: Dus basligini sokecek/takacak anahtar, kova, sicak su, beyaz sirke, guvenlik gozlugu, eldiven, karistirici cubuk, belki teflon bant veya yeni/yedek batarya contasi

• banyoya sıcak su gelmiyor sorunları sık raslanan sorunlardan, belirttiğiniz kombi modelinde soğuk su girişi 15 den 10 a düşürüldüğünde bende de sorun çözüldü.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.